Innymi słowy, badał ktoś lub widział opracowanie odnośnie tego czy ilość ticków na daną jednostkę czasu niesie jakąś przydatną informację.
PS.
Mogą być teorie zarówno potwierdzone jak i niepotwierdzone.
fx-emery92 pisze:Oglądanie tickowego ma sens od m30-h1.
Ok, jak prawo popytu i podazy jest dosyc intuicyjne i mysle, ze go rozumiem, tak nie wiem co masz na mysli, o prawie nakladu i rezultatu. A ze jest kluczowe, to moglbys naprowadzic o co chodzi?fx-emery92 pisze: do tego musisz rozumieć prawo popytu podaży oraz nakładu i rezultatu, to ostatnie jest bardzo kluczowe.
Mi nie zalezy na prawdziwym volumenie, mnie interesuje wlasnie ten "falszywy" czyli sama dynamika tickow.fx-emery92 pisze: Na główne pary można kupić volumen z kontraktów za kilka dolców i jest dobryclasterdelta czy jakos tak.
Z tego co bylo w poprzednim pdf jest bardzo duza kolorelacja miedzy "volumenem tickowym" a prawdziwym volumenem, wiec informacja o prawdziwym nie wydaje mi sie konieczna.fx-emery92 pisze: Tickowy pokażę CI tylko że była gdzieś duża aktywność ale jak dużo kupili nie jesteś w stanie sprawdzić lecz patrząc na tickowy proporcjonalnie to co kupili w dołku i to co sprzedali na szczycie jest często porównywalne.
O kurcze, niezle, nawet powiedzial bym, ze zajebiste jak sie glebiej zastanowie. Dzieki za uwage, tez to zbadam.green7 pisze:Lowca: pomyśl jeszcze o statystyce typu ile ticków potrzeba było by cena ruszyła się o X pipsów.
hm..czy ja wiem, czy marnuje czas, nawet jak stwierdze, ze cos jest do D. to jest tez konkretna informacja.fx-emery92 pisze:Moim zdaniem marnujesz tylko czas na takie analizy, sugerował bym się zająć czymś co jest prawdziwe,
Ja wychodze, z zalozenia, ze az tak bardzo nie musze sie nad tym zastanawiac (polzartem). Interesuje mnie tylko jaki jest rezultat tej sytuacji. Pozniej proboje sobie to wytlumaczyc dlaczego tak jest, jezeli koncepcyjnie pasuje, to ok.fx-emery92 pisze: Prawo nakładu i rezultatu: Porównaj dwa ruchy tego samego stopnia, jeśli w drugiej nodze masz ultra wysoki wolumen w porównaniu do pierwszej to zastanów się co tam zachodzi.
Znam, ale to nie ten etap badan, to sobie zbadam troche pozniej. A na koncu nastapi laczenie wg. mnie instotnych informacji.fx-emery92 pisze: Chcesz to poczytaj o teorii Dowa itp, określanie stopni jest w eliocie, dowie, geometrii i pewnie jeszcze w wielu innych teoriach![]()
Tak na dobra sprawe to mnie nie interesuje czego to jest potwierdzenie, lub nie, byle to byla jakas charakterystyczna (statystycznie) sytuacja z ktora da wartosc dodana.fx-emery92 pisze: Np to że wolumen gdzieś rośnie nie znaczy że jest to potwierdzenie trendu.
Temat wolumenu to temat rzeka, ale generalnie jest jeden schemat. To wszędzie działa tak samo, kwestia tego jakie chcesz łapać targety.