DayTrading: Wtorek 19.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2014, 00:00

Wzrost
17
68%
Bez zmian
1
4%
Spadek
7
28%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 19.08.2014

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

highend pisze:Jak się dolar osłabi to złoto wystrzeli up.
Na edku brakuje jeszcze fali 4 (a może jeszcze nie dokończyliśmy fali 3?), po której lecimy bez trzymanki w dół. Być może to będzie ten moment osłabienia dolara?

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Mnie trochę martwi srebro, wszedłem na wsparciu, myśląc że odbije i trzymam teraz ta kule u nogi. Jednak są pewne przesłanki, że w końcu odbije, w sumie nie duża pozycja. Dzieląc cenę srebra przez cenę złota dostajemy współczynnik 66, który "podobno mówi" o niedoszacowaniu srebra w stosunku do złota. A co do pomysłu pokrycia sprzedaży złota w kontraktach terminowych realnym złotem jest nadmiar słuszne i szczerze kibicuje Azjatą.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

blueeyes22
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blueeyes22 »

simon000111 pisze:Mnie trochę martwi srebro, wszedłem na wsparciu, myśląc że odbije i trzymam teraz ta kule u nogi. Jednak są pewne przesłanki, że w końcu odbije, w sumie nie duża pozycja. Dzieląc cenę srebra przez cenę złota dostajemy współczynnik 66, który "podobno mówi" o niedoszacowaniu srebra w stosunku do złota. A co do pomysłu pokrycia sprzedaży złota w kontraktach terminowych realnym złotem jest nadmiar słuszne i szczerze kibicuje Azjatą.
Nie wiem o których oporach mówisz, ale chyba widzisz jaki jest cel:

https://imagizer.imageshack.us/v2/1049x ... cHrRbZ.jpg

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

SP500

Nieprzeczytany post autor: laranja »

No i dojechali do szczytów. Jeszcze marubozu na D1 zostawią, żeby nie było wątpliwości, że mają w d... te wszystkie poziomy Nowego. :lol:

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Pogląd XTB na temat fal na edku (D1):
Ostatnie dwie świecie jednak do takiego układu nie pasują. Dynamika spadku sugeruje, że jesteśmy w fali impulsu, nie może zatem być to mała 4. Zatem ciągle mała 3, czy już może mała 5? Naszym zdaniem konsolidacja była zbyt krótka, aby można określić ją mianem fali 4, dlatego przyjmujemy założenie, iż cały czas mamy 3w3 (czyli małą 3 w ramach większej 3) – bardzo dynamiczny ruch, w tym przypadku w dół.

To oznacza, że jedyne uprawnione pozycje na tym rynku to pozycje krótkie.
------
Nomura odnotowuje mocne wyhamowanie zainteresowania europejskimi akcjami, co oznaczać może odpływ inwestorów i dalsze osłabianie €. Bank rekomenduje eski.
------
Morgan Stanley odnotowuje odpływ funduszy z obligacji w euro do obligacji w bardziej zyskownych walutach, co skutkować - w ocenie MS - będzie dalszą deprecjacją €. MS utrzymuje na swoich pozycjach TP na poziomie 1.3100.
Z technicznego punktu widzenia MS oczekuje retestu obszaru 1,3335/30 na parze EURUSD, a następnie zejście do 1,31.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: SP500

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

laranja pisze:No i dojechali do szczytów. Jeszcze marubozu na D1 zostawią, żeby nie było wątpliwości, że mają w d... te wszystkie poziomy Nowego. :lol:
jutro FOMC Meeting Minutes korekta może sie jeszcze dziś rozpocząć i shorciaż znowu trafi jak w piątek
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

blueeyes22 pisze:
simon000111 pisze:Mnie trochę martwi srebro, wszedłem na wsparciu, myśląc że odbije i trzymam teraz ta kule u nogi. Jednak są pewne przesłanki, że w końcu odbije, w sumie nie duża pozycja. Dzieląc cenę srebra przez cenę złota dostajemy współczynnik 66, który "podobno mówi" o niedoszacowaniu srebra w stosunku do złota. A co do pomysłu pokrycia sprzedaży złota w kontraktach terminowych realnym złotem jest nadmiar słuszne i szczerze kibicuje Azjatą.
Nie wiem o których oporach mówisz, ale chyba widzisz jaki jest cel:

https://imagizer.imageshack.us/v2/1049x ... cHrRbZ.jpg[/quo

Niestety widzę :) sądzę że tak at hok tego nie zrobimy, a sytuacja pozwoli mi na wyjście z pozycji ;) Zejście do tego wsparci bez zmyłki wyjścia w górę było by zbyt proste, ale na forez wszystko jest możliwe.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 21:34 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

kiwi zapierdzielił łbem o wsparcie chyba czas na kupowanie w końcu nie widzę za bardzo możliwości pójścia z marszu niżej
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

laranja pisze:No i dojechali do szczytów. Jeszcze marubozu na D1 zostawią, żeby nie było wątpliwości, że mają w d... te wszystkie poziomy Nowego. :lol:
wczoraj niestety śmierdziało ale wzrostem , bo całe forum było w s , ale niedźwiedzie mają jeszcze jedna szansę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to laaduj LONGi co sie przejmujesz chlopie sie nawet nie zastanawiaj po co tracisz czas na wysmiewnki i bez sensowne komentarze chlopie po co tylko laduj longi pod korek z cale depo

kto zarobili - zrabia na DAX z S i czy na sp500S ostatanio ja czy ty :lol: :lol: :lol: zarobilem zbierajac shorty i cierpliwie czekajac na profit wiec twoje wyśmiewanie chyba nie na miejscu bo znowu zniknie CI uśmieszek jak bys jeszcze widzial ile sie wyciągnęło "zlotowek" oj zyj w niewiedzy lepiej i sie pośmiej jeszcze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: coz takich tez tu potrzeba malkontentów :d
dajze jaks analize zrob choc jedna co sie sprawdzi wiecej pożytku tym zrobisz niz takimi komentrzami :lol:

Zablokowany