Brokers Star

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Brokers Star

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

To bardzo ciekawe co Pan pisze, bo z linku z portalu konta założyły 2 osoby, a tutaj już Pan pisze o 3. Może warto udać się do stron, osób, za pośrednictwem których zostały założone konta?

Ja również nie otrzymałem pieniędzy od Brokers Star, a od 2014 roku nie współpracujemy i nie polecamy żadnego brokera.

Swoją drogą ciekawe czy klienci Amber Gold skarżą Forbsa, na łamach którego były reklamy tej instytucji, czy może TVN bo on również emitował je.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Akhh pisze:Swoją drogą ciekawe czy klienci Amber Gold skarżą Forbsa, na łamach którego były reklamy tej instytucji, czy może TVN bo on również emitował je.
Jest bardzo duża różnica pomiędzy reklamowaniem a pośredniczeniem, także daruj sobie takie porównania.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nie ma żadnego pośredniczenia, tylko reklama. Internetowe reklamy mają różne formy rozliczenia - niektóry są płatne z góry, inne są płatne za ilość wyświetleń, inne za ilość kliknięć, inne za ilość sprzedanych produktów, inne za wartość sprzedanych produktów.

I to jest cały czas reklama.

Tak samo jak reklamą jest polecanie kredytów, czy kont przez portale tym się zajmujące. Bo one tego konta nie otwierają, robi to klient za pośrednictwem banku, do którego kierowany jest przez link z portalu.

Tak samo jest ze sprzedażą np. butów. Ktoś trafia przez link ze strony, która jest porównywarką butów. Wchodzi do jednego ze sklepów nazwijmy go superbut Kupuje je, jednak nie dostaje towaru bo sklep bankrutuje.

Jak nic oskarżyć należy stronę, z której trafił do superbut, a nie sam sklep.
Od Traderów dla Traderów

luxtorpeda

Ładnie to sobie wszystko wytłumaczyłeś. Reklama jest dodatkiem do serwisu - jeśli prowadzę blog, czy portal i zamieszczam reklamy to z reguły nie interesuje mnie, co tam ktoś reklamuje - robię swoje, a reklama gdzieś tam się wyświetla. Tymczasem Twój biznes opierał się na pośrednictwie - na swoim portalu aktywnie namawiałeś do zakładania kont, oferując za to jakieś bonusy i zapewniając, że firmy te są wiarygodne i renomowane. Wydaje mi się, że z tego tytuły otrzymywałeś regularne profity (cześć z prowizji zapłaconej przez klienta) a nie jednorazową opłatę - sam przyznasz, że to wszystko ciężko wrzucić w kategorię "Reklama".

Jeśli wciąż uważasz, że to była "Reklama", to dlaczego z niej zrezygnowałeś? Musisz być najgłupszym na świecie wydawcą portalu, skoro nie chcesz zamieszać reklam, albo masz inne powody, których tutaj nie wymieniłeś. Na onet.pl też są reklamy - często głupie, jakiś suplementów, ale na portalu nikt nie piszę "bierzcie tabletki X, bo są super". Ja to widzę tak: skompromitowałeś się przez to pośrednictwo i teraz próbujesz się z tego wycofać rakiem.

W tej chwili otworzyłem sobie Twój portal. Na górze był wielki baner, reklamujący "XM". Otworzyłem link (tak, zarobiłeś parę centów dzisiaj :mrgreen: ) i pokazała mi się strona główna XM - nikt mnie nie namawia na niej do otwarcia konta, na Twoim portalu nikt nie obiecywał mi nic w zamian za kliknięcie - rozumiesz różnicę?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Zawsze pisaliśmy i piszemy o wypróbowaniu brokera, a resztę zależy już od osoby która konto zakłada. Pośrednictwo to zakładanie konta klientowi, nie przejście przez linki założenie go u brokera, banku czy sprzedawcy butów.

Poza tym tak jak wspomniałem, przez link z Comparic konto założyło mniej niż 5 osób. A wiele innych stron miało reklamy (wiszące długo po bankructwie), więc nie wiem o co chodzi?

A może ktoś powinien być jasnowidzem i przewidzieć bankructwo brokera? Bo co innego jak firma zwija się z kasą klientów, a co innego jak traci płynność finansową przez błędy pracowników. To pierwsze to oszustwo, to drugie to niekompetencja.

Tymczasem Twój biznes opierał się na pośrednictwie - na swoim portalu aktywnie namawiałeś do zakładania kont, oferując za to jakieś bonusy i zapewniając, że firmy te są wiarygodne i renomowane.

A to już kłamstwo.

Wydaje mi się, że z tego tytuły otrzymywałeś regularne profity (cześć z prowizji zapłaconej przez klienta) a nie jednorazową opłatę - sam przyznasz, że to wszystko ciężko wrzucić w kategorię "Reklama".

Po pierwsze tak wydaje Ci się. Po drugie to również forma rozliczeń zgodnych z kontraktem reklamowym. Jeśli klient, który przyszedł z portalu X kupi kolejną parę butów za rok, to portal X znowu dostanie prowizję od sprzedaży butów, bo taki był kontrakt reklamowy. Gdzie tu sprzeczność?
Od Traderów dla Traderów

luxtorpeda

Akhh pisze:A może ktoś powinien być jasnowidzem i przewidzieć bankructwo brokera? Bo co innego jak firma zwija się z kasą klientów, a co innego jak traci płynność finansową przez błędy pracowników. To pierwsze to oszustwo, to drugie to niekompetencja.
Łatwo było je przewidzieć, bo była to firma o znikomej wiarygodności. Oczywiście każdy może zbankrutować, nawet CME ale pytanie: jakie jest prawdopodobieństwo tego wydarzenia?
Akhh pisze:Poza tym tak jak wspomniałem, przez link z Comparic konto założyło mniej niż 5 osób. A wiele innych stron miało reklamy (wiszące długo po bankructwie), więc nie wiem o co chodzi?
Nie rozumiem, dlaczego usprawiedliwiasz się postępowaniem innych? Jakby inni kradli, to też byś kradł? Dla poważnego biznesmena każdy klient jest ważny, u Ciebie to zaledwie 5 osób.
Akhh pisze:Po drugie to również forma rozliczeń zgodnych z kontraktem reklamowym. Jeśli klient, który przyszedł z portalu X kupi kolejną parę butów za rok, to portal X znowu dostanie prowizję od sprzedaży butów, bo taki był kontrakt reklamowy. Gdzie tu sprzeczność?
Dyskutujemy tylko o pojęciu. Działałeś tak, że załatwiałeś klientów i dostawałeś za to kasę, czy zatem chcesz mi powiedzieć, że to nie jest "Pośrednictwo"?

Zresztą profesjonaliści w mediach internetowych dobrze wiedzą, że reklama ma wpływ na wizerunek. Wyobraź sobie, że prowadzisz blog wegański i decydujesz się na opublikowanie artykułu sponsorowanego, gdzie są zachwalane walory zdrowotne czerwonego mięsa a pod artykułem jest link, kierujący do znanej restauracji oferującej taką żywność. Jak zareagują Twoi czytelnicy (klienci)? W tej chwili poleciłeś klientom brokera, który zbankrutował, zgarnąłeś za to kasę a oni zostali z ręką w nocniku - taka jest prawda.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nie chce mi się już tłumaczyć bo wszystko zostało wytłumaczone.

Z osobami, które zakładały coś przez Comparic cały czas byliśmy w kontakcie to raz. Nikt nie został olany, a wręcz przeciwnie od razu po pierwszych informacjach robiliśmy co się da dla tych klientów.
Dwa portal nie zarobił nawet złotówki i jest również poszkodowany.
Sam również miałem tam konto i również nie dostałem depozytu.

Między innymi po tej sytuacji zrezygnowaliśmy z jakiejkolwiek współpracy na takich zasadach z brokerami.

Argument o portalu wegańskim jest nietrafiony ponieważ broker zanim się pojawił na portalu, był przetestowany wielokrotnie, również przez znajomych traderów. I wszystko działało dobrze, później dopiero zaczęło się psuć.

A co do tego, że można było się domyślić, to na rynku są dziesiątki, jeśli nie setki brokerów gorzej wyglądających. I jakoś nie bankrutują - ciężko to przewidzieć.

Kończę dyskusję bo wystarczy przeczytać wątek żeby wszystko wiedzieć.
Od Traderów dla Traderów

luxtorpeda

Akhh pisze: Argument o portalu wegańskim jest nietrafiony ponieważ broker zanim się pojawił na portalu, był przetestowany wielokrotnie, również przez znajomych traderów. I wszystko działało dobrze, później dopiero zaczęło się psuć.
Siedzisz w temacie już parę lat i chyba nie wierzysz, że egzekucja zleceń, możliwość wypłaty i kontakt z brokerem decydują o jego wiarygodności? Armada skończy tak samo, piszę to już dzisiaj, jutro możecie uznać mnie za proroka.
Akhh pisze:A co do tego, że można było się domyślić, to na rynku są dziesiątki, jeśli nie setki brokerów gorzej wyglądających. I jakoś nie bankrutują - ciężko to przewidzieć.
Takie jest ryzyko. Ty je podjąłeś w tym wypadku i się przejechałeś. Przyznasz jednak, że jest też dużo bardziej wiarygodnych firm, których ryzyko bankructwa jest znikome?

Nie chcę, żebyś zrozumiał mnie źle. Szanuje pracę, jaką włożyłeś w swój biznes - robiłeś to wytrwale i są tego efekty, nie twierdzę, że z premedytacją doiłeś klientów ale nie lubię, jak się mówi o prawdzie na około. Prawda jest taka, że polecałeś ich, za Twoim pośrednictwem paru klientów założyło konta i straciło pieniądze. Być może i Ty je straciłeś. Grunt, że wyciągnąłeś z tego wnioski i zaprzestałeś tego. Nie ma ludzi nieomylnych.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Dyskusja ciekawa i warta może nawet wyodrębnienia z wątku.
Dobrze by było żeby ludzie mieli świadomość kto jest odpowiedzialny za nasze środki.
Mam pytanie - czy podpisywaliście umowę z Broker Star czy z Comparic'em?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Daro to pytanie retoryczne. Po pierwsze osoby, które się tu wypowiadają nie trafiły do BS przez Comparic, po prostu ja jako jedyny przedstawiciel strony, na której broker był zareagowałem. Inni schowali głowy w piasek - jak widać tak lepiej.

Po drugie portal nigdy nie podpisuje żadnych umów z klientami - to nielegalne po pierwsze, po drugie temat w ogóle jest stary bo od 2014 roku współpracujemy tylko na zasadzie reklamy (zresztą główna współpraca z BS również była dokładnie taka).

Jeśli ktoś trafiał do brokerów to dzieje się to na zasadzie linków afiliacyjnych co jest w pełni legalne.

Jednak znowu dodam, że temat w naszym przypadku jest już od dawna nieaktualny.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ