DayTrading: Piątek 15.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sie 2014, 00:00

Wzrost
12
71%
Bez zmian
3
18%
Spadek
2
12%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 15.08.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Nowy123 pisze:moze to prowokacja USAIZRALA pomysl by sprowkowac PUTINA predzej ich pomysl niz samych ukraincow
:?: No bez jaj, po co by go mieli prowokować? Koncentracja rosyjskich wojsk przy granicy z Ukrainą i wjazd rosyjskich pojazdów opancerzonych na terytorium Ukrainy (co sam tutaj wklejałeś) to też prowokacja USA?
Jak im tam wjechali w nocy, to ich ostrzelali, bo ile można to tolerować?
as28 pisze:Niech ktoś mi wytłumaczy skoro incydent miał miejsce w nocy to skąd ta reakcja o 16?
W nocy rosyjskie pojazdy wjechały na terytorium Ukrainy (opanowane przez separatystów), ale wjeżdżały tak już zapewne nie raz, bo dostarczyli separatystom BUKa itd., reakcja jest na zniszczenie tych pojazdów przez ukraińską artylerię, a to miało miejsce chyba niedawno, przynajmniej informacja o tym pojawiła się właśnie tuż przed zjazdem.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2014, 18:16 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:lapkusiek napisz Mgielce ze po fakcie pisze po zjezdzie :) na sp500 ;) jak ty to potrafisz

Nowy ja nie mam czasu zeby byc tak produktywnym forumowiczem jak ty.
Lubie miec przejrzystosc i kiedy nie mam nic do napisania to nie pisze.
To moje jedyne posty odnosnie S&P w tym tygodniu wiec sam osadz czy sa po fakcie czy nie.

Pierwszy cel to okolice 1960 gdzie moze rezydowac troche podazy jednak przy odrobinie szczescie niebawem mozemy testowac aktualne high.

S&P

https://www.tradingview.com/x/yE1JFQny/

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

a co myślicie o gazie i ropie ja wziołem L ke malą

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

as28 pisze:Niech ktoś mi wytłumaczy skoro incydent miał miejsce w nocy to skąd ta reakcja o 16?
bo do tej pory były tylko informacje o kolumnie wojskowej na granicy
O 16 potwierdzili wjazd czołgów, ale jakby mało tego to jeszcze dołożyli ostrzelanie i rozbicie części tej kolumny a to już nie przelewki.

25 lat temu to w szkole grało się w statki z kumplami. Dla porównania do tej pory to ruskie zatapiali okręty dwumasztowe Ukraińcom, a teraz Ukraina zatopiła ruskim czteromasztowca. Ruch należy teraz do Władymira.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

nawet jakby się okazało, że to jest okazja na L na daxie (dołek) to nie ma co się podniecać - w poniedziałek tez się zdąży kupić... o ile ruskie wcześniej nie puszczą na nas atomówki..... cholera mam w głowie taki scenariusz: ruscy zajmują ukrainę, białoruś, litwę, łotwę, estonię, a polskę równają z ziemią i odcinają się tym samym od zachodu....

A najlepsze, że nikt by palcem nie kiwnął gdyby tak zrobili (mają nawet zapis, że mogą atakować atomówkami państwa, które broni jądrowej nie posiadają). Co z tego, że UE i NATO.... g...o zrobią.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2014, 18:27 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

frytek pisze:a co myślicie o gazie i ropie ja wziołem L ke malą
gazu nie obserwuje ale ropa jak na takie info to coś za słabo rośnie , trzymałem od wczoraj i uciekam na małym zysku bo mam wrażenie że grubasy coś nie chcą żeby rosła

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

w tamten piatek mini euforia w ten odwrotnie :) to lubie sp500

kto dzis skorzystal i zarobil ;) ?

oby takich dnia jak najwiecej :) i nie dawac sie skubac bankstera ;) a zeby jakas czesc tego tortu przypadla nam :) wspolnymi silami analizujac wykresy, analizujac dane, analizujac wrozki itp :) by kazdy tutaj cos zarobil czegos sie nauczył w koncu o to tu chodzi a nie jakieś udowadniania i inne pier..dy za przeproszeniem

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

rexex pisze:
gazu nie obserwuje ale ropa jak na takie info to coś za słabo rośnie , trzymałem od wczoraj i uciekam na małym zysku bo mam wrażenie że grubasy coś nie chcą żeby rosła
o jesteś... jak tam pszenica i jej wyskok dzisiejszy? zapewne skorzystałeś? :D :)
zakładamy dalszy wzrost, hmmn? :)
ja dobrałem dziś L po 545 + spread.... ale już spread pokonany.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

rexex pisze:
ja myśle ze dzisiaj jeszcze 95,70 zobaczymy :D

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

highend pisze:
as28 pisze:Złotu się dziś uciekło :)
ja polecam wszytskie metale i surowce... na L...
pszenica parcie ma UP takie, że hoho... 579 target myślę... potem jeszcze jedna zwała i już odpał konkretny powyżej 600...
eski na daxie jeszcze wycisneły pare pipsów, teraz załadowałem elke tak na wypadek wzrostu (bez sl)
pszeniczke mam od 547 i faktycznie powoli zarabia, zastanawia mnie pallad zrobił zjazd a teraz się wspina, ale nie wiem od czego on zależy także narazie analiza zachowania... kawa hmmm szału nie ma co do jej ruchów raczej S...ale nie tykam,
złoto i ropa L.
Wiesz może czy na mforex jest goPro i tesla? bo nie mogę znaleźć chyba że przeoczyłem
biedny to ja jestem od urodzenia...

Zablokowany