Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Silhouette »

ale strate liczymy dla dwoch walut razem czy dla kazdej oddzielnie bo w sumie powinno sie liczyc dla dwoch razem tylko co przy wiekszych ruchach jak to szybko zamknac "z reki" czy moze jakis robot by z pomoca przyszedl.
magictrader pisze:Ta strategia jest diametralnie inna od pozostałych klasycznych systemów bazujących głównie na AT i wskaźnikach pokazujących przeszłość.
no i tez dlatego mi sie podoba :D
magictrader pisze:Nie napisałem przecież, że zostawiamy pozycje otwarte i czekamy na wyczyszczenie konta.
fakt
W kazdym razie powodzenia :D

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Strata jest liczona dla dwóch par walut razem, realne konto mam w GFT i tam dodatkowe pozycje są uśredniane i zwiększa się volumen. Więc po dołożeniu nawet 5 pozycji na każdą stronę to i tak będą tylko dwie pozycje L i S o wielkości np: 0,5 lota. Dwa kliknięcia i pozycje zamknięte. Z tego co widziałem to na forach są skrypty do MT4, które zamykają wszystkie pozycje na raz.

aktualne pozycje:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Zamknięcie.
Równoczesnie otwieram w druga strone.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nie wiem czy jest w zasadach o tym, ale jest pewnie istotny szczegół jeśli chodzi o różnice kursowe.

zupełnie inne rozjazdy są jeśli mamy wykres GBPJPY i nałożony EURJPY, jak i EURJPY do GBPJPY
Różnice widać gołym okiem na screanie
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

może był jakiś bad tick, u mnie nie ma tak wielkiej różnicy. Poza tym okienko po prawo masz na większym oddaleniu niż to po lewo i nie widać nawet tej samej godziny więc nie można tego porównać.

Właśnie teraz też testuję S na EJ i L na GJ. USD/CHF i USD/JPY zamknięte na +12 pipsów.

trzycenty

Wlasnie dlatego analizuje roznice bezwzgledna. Dla mnie wazna jest tylko ta roznica, kursy widze, mam nalozone, ale to do niczego niepotrzebne.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

magictrader pisze:może był jakiś bad tick, u mnie nie ma tak wielkiej różnicy. Poza tym okienko po prawo masz na większym oddaleniu niż to po lewo i nie widać nawet tej samej godziny więc nie można tego porównać.

Właśnie teraz też testuję S na EJ i L na GJ. USD/CHF i USD/JPY zamknięte na +12 pipsów.

W tym sęk że wszystko w tym samym czasie. Baby FaceKiller miał takie same różnice.

I to nie Bad Tick
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Rozumiem, to nie wiem o co chodzi. Zamieściłem screeny z AM wyżej EJ/GJ i GJ/EJ M5 i nie ma takiej różnicy. Chociaż jak jeszcze bardziej oddaliłem wykres to rzeczywiście była spora czerwona górka, którą zaznaczyłeś jednak już na niej nie było niebieskiego wykresu, przesunął się do przodu. I rzeczywiście są różne wartości HedgeRange i threshold na odwróconych parach, może chodzi tutaj o inne dzienne wahania kursów i stąd takie różnice.

EDIT: 1x L GJ i 1x S EJ zamknięte na +21 pipsów.

trzycenty

Zamkniete. Za moment moze w druga strone.
Fajnie. To zaczyna dawac efekty.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

trzycenty, to wszystko masz Excelu? i takie live streaming danych do Excela też?

ODPOWIEDZ