Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
- magictrader
- Pasjonat
Generalnie od początku gram bez SL bo jest to hedge, więc ryzyko jest ograniczone. Można założyć sobie maksymalny drawdown np: w wielkości 200 pipsów i jeżeli jesteśmy podczas otwartych transakcji na -200 pipsów to zamykamy wszystko i czekamy na kolejną okazję. Różne anomalie mogą się trafić na rynku, jakby z jakiegoś względu EUR/GBP poszło 150 pipsów w jedną stronę to wtedy mamy konkretny rozjazd na EU i GU.
W tej strategii najważniejszy jest moment wejścia (z USD/CHF i USD/JPY się pośpieszyłem, bo threshold wynosi zaledwie 5,a HedgeRange 20). Po dobrym momencie wejścia, jeżeli kursy dalej się rozjeżdżają ważne jest umiejętne budowanie pozycji, a wtedy straty z pierwszych transakcji pokryją transakcje późniejsze i jeszcze wyjdzie się na ładny plus.
Może nie są to jakieś super sztywne zasady, że jak czerwona średnia przetnie zieloną to kupuj i odwrotnie, ale najważniejsze, że działają i da się na tym zarabiać.
W tej strategii najważniejszy jest moment wejścia (z USD/CHF i USD/JPY się pośpieszyłem, bo threshold wynosi zaledwie 5,a HedgeRange 20). Po dobrym momencie wejścia, jeżeli kursy dalej się rozjeżdżają ważne jest umiejętne budowanie pozycji, a wtedy straty z pierwszych transakcji pokryją transakcje późniejsze i jeszcze wyjdzie się na ładny plus.
Może nie są to jakieś super sztywne zasady, że jak czerwona średnia przetnie zieloną to kupuj i odwrotnie, ale najważniejsze, że działają i da się na tym zarabiać.
-
- Stały bywalec
no caly system bazuje wlasnie na tym ze nie do konca bo przeciez moze sie dalej rozjechac i wtedy mam x2 tyle do tylu co podczas normalnej transakcjimagictrader pisze:Generalnie od początku gram bez SL bo jest to hedge, więc ryzyko jest ograniczone
no ja probuje z SL 25 zobaczymy co z tego wyjdzietrzycenty pisze:Sl w fazie testowania. Na razie max strata okolo -0.0020 tak wiec OK.
zagraj tak na RL jak 200 pips to 10 % twojego kapitalumagictrader pisze:np: w wielkości 200 pipsów i jeżeli jesteśmy podczas otwartych transakcji na -200 pipsów
narazie dzialaja na demomagictrader pisze:ale najważniejsze, że działają i da się na tym zarabiać.

Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 11:08 przez Silhouette, łącznie zmieniany 1 raz.
- magictrader
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
szkoda Twojego czasu po powiedzmy 200 transakcjach bedzie 1 co Ci urwie obydwie lapy zreszta podstawowa zasada : ciać straty. No, ale moze mi udowodnisz ze sie myle.magictrader pisze:Od przyszłego tygodnia konto real, zaczynam prowadzić Journal i niech się dzieje co chce Smile
Probowalem zagrac na H1, ale to naprawde jest dla cierpliwych i zdyscyplinowanych
Przy tym co jest teraz na USD/CHF to co zrobic sprzedac czy trzymac az jeszcze raz sie zejda, jak myslicie ? korelacja wzgledem USD/JPY
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 11:41 przez Silhouette, łącznie zmieniany 1 raz.
- magictrader
- Pasjonat
Zgadza się, nawet na FF o tym pisali że musi być coś takiego jak MaxLoss lub też jak kto woli maksymalny drawdown i przy jego osiągnięciu tniemy straty. Nie napisałem przecież, że zostawiamy pozycje otwarte i czekamy na wyczyszczenie konta. Cały czas rozwój sytuacji trzeba monitorować i odpowiednio na niego reagować. Ta strategia jest diametralnie inna od pozostałych klasycznych systemów bazujących głównie na AT i wskaźnikach pokazujących przeszłość.
Jeżeli wyczyszczę konto to też na pewno o tym napiszę i poszukam "normalnej" pracy
.
Jeżeli wyczyszczę konto to też na pewno o tym napiszę i poszukam "normalnej" pracy