Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Mozna bylo z zyskiem kolo 30 pipsow w moim przypadku. Ale zostawilem, wydaje mi sie ze wlasciwe jest czekac na 70-80 pipsow.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Przetestuję też funkcję nakładania wykresów w DealBooku. Cały czas miałem takie narzędzie pod ręką, a kombinowało się nie wiadomo z czym.

EDIT: L USD/CHF i S USD/JPY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Silhouette »

jaki sl macie w tych transakcjach i jak liczycie MM ?
chodzi mi o TF 5 min

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Generalnie od początku gram bez SL bo jest to hedge, więc ryzyko jest ograniczone. Można założyć sobie maksymalny drawdown np: w wielkości 200 pipsów i jeżeli jesteśmy podczas otwartych transakcji na -200 pipsów to zamykamy wszystko i czekamy na kolejną okazję. Różne anomalie mogą się trafić na rynku, jakby z jakiegoś względu EUR/GBP poszło 150 pipsów w jedną stronę to wtedy mamy konkretny rozjazd na EU i GU.

W tej strategii najważniejszy jest moment wejścia (z USD/CHF i USD/JPY się pośpieszyłem, bo threshold wynosi zaledwie 5,a HedgeRange 20). Po dobrym momencie wejścia, jeżeli kursy dalej się rozjeżdżają ważne jest umiejętne budowanie pozycji, a wtedy straty z pierwszych transakcji pokryją transakcje późniejsze i jeszcze wyjdzie się na ładny plus.

Może nie są to jakieś super sztywne zasady, że jak czerwona średnia przetnie zieloną to kupuj i odwrotnie, ale najważniejsze, że działają i da się na tym zarabiać.

trzycenty

Sl w fazie testowania. Na razie max strata okolo -0.0020 tak wiec OK.
Na teraz wyglada to tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

magictrader pisze:Generalnie od początku gram bez SL bo jest to hedge, więc ryzyko jest ograniczone
no caly system bazuje wlasnie na tym ze nie do konca bo przeciez moze sie dalej rozjechac i wtedy mam x2 tyle do tylu co podczas normalnej transakcji
trzycenty pisze:Sl w fazie testowania. Na razie max strata okolo -0.0020 tak wiec OK.
no ja probuje z SL 25 zobaczymy co z tego wyjdzie
magictrader pisze:np: w wielkości 200 pipsów i jeżeli jesteśmy podczas otwartych transakcji na -200 pipsów
zagraj tak na RL jak 200 pips to 10 % twojego kapitalu
magictrader pisze:ale najważniejsze, że działają i da się na tym zarabiać.
narazie dzialaja na demo :D
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 11:08 przez Silhouette, łącznie zmieniany 1 raz.

trzycenty

he he ; )

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Od przyszłego tygodnia konto real, zaczynam prowadzić Journal i niech się dzieje co chce :)

Na razie overlay z GFT wygląda bardzo fajnie i co najważniejsze, wartość spreadu to nasz zysk w punkcie przecięcia. Za kilka godzin zobaczę czy repaintuje gdy wykres zacznie się przesuwać.

Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

magictrader pisze:Od przyszłego tygodnia konto real, zaczynam prowadzić Journal i niech się dzieje co chce Smile
szkoda Twojego czasu po powiedzmy 200 transakcjach bedzie 1 co Ci urwie obydwie lapy zreszta podstawowa zasada : ciać straty. No, ale moze mi udowodnisz ze sie myle.
Probowalem zagrac na H1, ale to naprawde jest dla cierpliwych i zdyscyplinowanych
Przy tym co jest teraz na USD/CHF to co zrobic sprzedac czy trzymac az jeszcze raz sie zejda, jak myslicie ? korelacja wzgledem USD/JPY
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 11:41 przez Silhouette, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Zgadza się, nawet na FF o tym pisali że musi być coś takiego jak MaxLoss lub też jak kto woli maksymalny drawdown i przy jego osiągnięciu tniemy straty. Nie napisałem przecież, że zostawiamy pozycje otwarte i czekamy na wyczyszczenie konta. Cały czas rozwój sytuacji trzeba monitorować i odpowiednio na niego reagować. Ta strategia jest diametralnie inna od pozostałych klasycznych systemów bazujących głównie na AT i wskaźnikach pokazujących przeszłość.
Jeżeli wyczyszczę konto to też na pewno o tym napiszę i poszukam "normalnej" pracy :).

ODPOWIEDZ