BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

rycerz_83
Bywalec
Bywalec

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: rycerz_83 »

s_zadora pisze:Zwykle odpowiadamy max. w ciągu kilku (2-3) dni choć wiele zależy od typu sprawy. Powyżej tygodnia to zdecydowanie za długo, dlatego sprawdzam stan zgłoszenia. Jeśli nie dostanie Pan odpowiedzi do jutra, proszę o kontakt ze mną.
Za dłuższy czas procesowania tego zgłoszenia przepraszam.
Otrzymałem odpowiedź.
Pzdr.

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

s_zadora pisze:A dlaczego nie może Pan otworzyć bez IB?
Odpowiadając wprost - są IB, ale nie moją rolą jest ich reklamować.
Pytam, ponieważ może jest jakiś IB, dzięki któremu będzie obniżona prowizja.

Rozumiem, że BossaFX wysyła PITy?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

W BossaFX nie naliczamy prowizji. Wyjątkiem są instrumenty Equity CFD, które umożliwiają handel akcjami z WIG30 z dźwignią. Co do IB to tego w 100% nie wiem - polityka sprzedaży zależy od nich samych.
PIT8C oczywiście dla klientów przygotowujemy, ale nie wysyłamy go już pocztą - udostępniamy w platformie w wersji pdf.

-- pn 22-09-2014, 11:24 --

Witam, informuję że od wczoraj na BossaFX są dostępne nowe instrumenty - kakao, bawełna, cukier oraz indeks dolarowy. Nowe instrumenty są dostępne na wszystkich rodzajach kont - Micro, Standard, VIP.
Dodatkowo obniżyliśmy spready dla szeregu par walutowych (łącznie dla 16 crossów: EURGBP, USDJPY, EURJPY, GBPJPY, CADJPY, GBPAUD, EURAUD, AUDCHF, AUDNZD, USDCAD, EURCAD, GBPCAD, GBPNZD, EURNZD, GBPCHF, USDCHF).

Szczegółowe warunki handlu dla nowych i dotychczasowych instrumentów są opisane w specyfikacji:
http://bossafx.pl/fx/oferta/instrumenty/specyfikacja/

Zainteresowanych nowymi rynkami zapraszam też do magazynu BossaFX gdzie przygotowaliśmy krótkie charakterystyki nowych rynków towarowych:
http://bossafx.pl/fx/edukacja/magazyn/
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Witam
Chyba jest jakiś błąd z punktami swap, inne są w tabeli którą wysłaliście wczoraj na platformę, a inne są realizowane w rzeczywistości.

-- wt 23-09-2014, 22:29 --
mzyska pisze:Witam
Chyba jest jakiś błąd z punktami swap, inne są w tabeli którą wysłaliście wczoraj na platformę, a inne są realizowane w rzeczywistości.
Przed chwilą zauważyłem że już jest wszystko w porządku :wink:

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

s_zadora - kiedy planujecie poszerzenie swojej oferty na towary? Interesuje mnie przede wszystkim kawa.
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Doniek pisze:s_zadora - kiedy planujecie poszerzenie swojej oferty na towary? Interesuje mnie przede wszystkim kawa.
Witam serdecznie, ponieważ pytanie zdaje się sugerować jakoby na BossaFX nie było surowców informuję że ta grupa instrumentów oczywiście jest i to od początku działania naszej platformy. Obecnie w ofercie są (poza metalami szlachetnymi): ropa naftowa WTI, natgas, miedź (comex), kukurydza, ryż, soja, pszenica, kakao, cukier, bawełna. Ostatnie 3 wdrożyliśmy w ubiegłym tygodniu. Kawy nie udało się niestety włączyć, nie potrafię wskazać terminu kiedy będziemy aktualizować ofertę o ten instrument.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam.
Czy jest możliwość założenia demo, które się nie skasuje?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Obecnie każde nowo założone demo u nas nie kasuje się jeśli jest wykorzystywane. W tej chwili usuwamy rachunki demo po upływie roku nieaktywności (braku logowania).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

s_zadora pisze:Obecnie każde nowo założone demo u nas nie kasuje się jeśli jest wykorzystywane. W tej chwili usuwamy rachunki demo po upływie roku nieaktywności (braku logowania).
Dobrze wiedzieć, dzięki

Awatar użytkownika
souti
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: souti »

Witam,
Ostatnio zastanawialem sie nad przejsciem na polskiego Brokera, moj wybor padl na BossaFX z uwagi na m.in. na mikroloty i calkiem dobre opinie, jednak jedna rzecz przykula moja uwage. Chodzi o sytuacje z 29.10.2014 z godziny 19:00. Analizujac wykres EUR/USD trafilem na cos takiego:

Obrazek

Nie widze takiej luki u brokera u ktorego obecnie posiadam rachunek ani u innych. Troche mnie to przerazilo i zaczalem sie zastanawiac czy BossaFX to faktycznie dobry pomysl.
Co jesli akurat w luce miałbym ustawionego stop lossa, mozna reklamowac? Co ze zleceniami oczekujacymi w luce? Ciekawi mnie rowniez co w przypadku gdybym tam wlasnie mial TP (czy wyszedlbym kilkanascie pipsow na + z pozycji ktora mialem? :) )

ODPOWIEDZ