Wejścia poza systemem
Wejścia poza systemem
Chciałbym zapytać doświadczonych Traderów w jaki sposób wyeliminowaliście u siebie transakcje zawierane poza systemem gry, którym gracie, mama na myśli manuale. Mieliście jakiś patent, ćwiczenie itp. Czy po prostu z czasem i zdobytym doświadczeniem samo przychodzi?
Re: Wejścia poza systemem
to jest związane BEZPOŚREDNIO ze ZROZUMIENIEM ,że albo gramy określoną PRZETESTOWANĄ strategią albo uprawiamy hazard.... teraz sobie odpowiedz po co grasz? aby zarobić czy aby zaspokajać potrzeby natury psychicznej... jeśli w głębi ducha wiesz, że masz POTRZEBĘ hazardowego otwierania tradów to są 2 wyjścia:
1. praca z psychologiem
2. otwieranie tradów hazardowych o takiej wartości pozycji która nie wpłynie zbyt na strategię którą grasz aby zarabiać lub otwieranie takich pozycji na demo CELOWO przelewarowanych.
Pozdarwiam
1. praca z psychologiem
2. otwieranie tradów hazardowych o takiej wartości pozycji która nie wpłynie zbyt na strategię którą grasz aby zarabiać lub otwieranie takich pozycji na demo CELOWO przelewarowanych.
Pozdarwiam

- Granie zleceń oczekującychreave pisze:Mieliście jakiś patent, ćwiczenie itp. Czy po prostu z czasem i zdobytym doświadczeniem samo przychodzi
- Granie zleceń tylko przy pojawieniu się automatycznego alarmu. To zakłada oczywiście stworzenie jakichś założeń co do alarmu i ubranie tego później w kod
- Granie tylko jednej, określonej sesji
- Granie na zasadzie kija i marchewki, tzn. ustalasz sobie np. 2 wejścia dziennie. Jak oba są dobre, to następnego dnia możesz grać 3. Jak pół na pół, dalej 2, jak żadne to następnego dnia 1
- Wygaszenie czasowe zleceń. Po zawarciu tranzakcji zakładasz sobie, że następną możesz zawrzeć za minimum X godz./dni. Bez względu na to ile sygnałów przez ten czas ucieknie i co się będzie działo.
Część z tego nie ma wpływu na system bezpośrednio, ale pośrednio spory, bo zmusza do ograniczenia działania na rzecz przyglądania się i analizowania efektów tych działań.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
Samobiczowanie!.
W drugiej szufladzie od dołu mam taki mały pejcz ( skutek można zobaczyć na filmie Kod DaVinci ). Jak po takiej pozycji trzy razy machnę sobie po plecach to mi się odechciewa
A tak na serio.
Pojawianie się zagrań spoza systemu w dużym procencie jest przyczyną braku cierpliwości, chęci zarabiania, obawy, że się przegapi coś fajnego.
1. Miej dwie strategie a) daytradingową b) średnio terminową. ( wyeliminujesz potrzebę zawierania pozycji )
2. Znajdź sobie zajęcie pomiędzy sygnałami i zaglądaj na rynek tylko w określonych warunkach.
3. Przestań się przejmować np. znajdź coś co bardziej zaabsorbuje twoją świadomość tak, abyś nie myślał o skutkach gry tylko o samej grze np. o celu do czegoś.
W drugiej szufladzie od dołu mam taki mały pejcz ( skutek można zobaczyć na filmie Kod DaVinci ). Jak po takiej pozycji trzy razy machnę sobie po plecach to mi się odechciewa

A tak na serio.
Pojawianie się zagrań spoza systemu w dużym procencie jest przyczyną braku cierpliwości, chęci zarabiania, obawy, że się przegapi coś fajnego.
1. Miej dwie strategie a) daytradingową b) średnio terminową. ( wyeliminujesz potrzebę zawierania pozycji )
2. Znajdź sobie zajęcie pomiędzy sygnałami i zaglądaj na rynek tylko w określonych warunkach.
3. Przestań się przejmować np. znajdź coś co bardziej zaabsorbuje twoją świadomość tak, abyś nie myślał o skutkach gry tylko o samej grze np. o celu do czegoś.
"Choise, the problem is choise"
Dzięki za wszelkie patenty, po przeanalizowaniu wszystkich odpowiedzi zdecyduje się połączyć dwa powyższe rozwiązania. Mianowicie do mojej strategii średnioterminowej, która daje około 10 wejść w miesiącu, dołączę moja starą strategię daytradingową i obniżę przy niej lot o 10. Mam nadzieje, że pomoże bo jak nie, to pozostanie zakup pejczyka i samobiczowanie hehe , pozdrawiam 

Na 300% to najlepsza metoda, cała reszta to crap, ja lubie proste, skuteczne rozwiązania.... kupuje bicz w poniedzialek !!!Arturro pisze:Samobiczowanie!.
W drugiej szufladzie od dołu mam taki mały pejcz ( skutek można zobaczyć na filmie Kod DaVinci ). Jak po takiej pozycji trzy razy machnę sobie po plecach to mi się odechciewa![]()

Witam,reave pisze:Chciałbym zapytać doświadczonych Traderów w jaki sposób wyeliminowaliście u siebie transakcje zawierane poza systemem gry, którym gracie, mama na myśli manuale. Mieliście jakiś patent, ćwiczenie itp. Czy po prostu z czasem i zdobytym doświadczeniem samo przychodzi?
Zarówno jedno jak i drugie, pod pewnymi warunkami oczywiście.
1. Praca nad sobą to podstawowy sposób do wyeliminowania braku dyscypliny.
2. Dyscyplina przychodzi z czasem. Jednak nie do wszystkich, tylko do tych, którzy jej w tym pomogą.
Pozdrawiam
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.