DayTrading: Piątek 01.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 sie 2014, 00:00

Wzrost
12
50%
Bez zmian
2
8%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 01.08.2014

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

nic tu innego nie wymyślimy pięknie 50 fibo pokrywa się z miejscem zwrotu tam będę sell limit sadził jak dojdzie z targetem na 84.00
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pedro pisze:
pedro pisze:
gold h4, long ;) https://www.tradingview.com/x/rOrsVFtp/ RR 3:1
sl miał być ;) gold h4, https://www.tradingview.com/x/V1xGHEPD/

@Bemowo: tam się na rzeź zapowiada od przynajmniej miesiąca ;) :564:
tez dzisiaj skorzystałem. jakkolwiek dałem d... z daxem. Za dużo stresu ostatnio. Nieważne.

odwróceniem sytuacji - musiałoby być że na indeksach powrót....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

S&P zatrzymał się na wsparciu ostatnio respektowanego kanału ==> L po odbiciu od dolnej bandy lub S po przebiciu wsparcia:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:S&P zatrzymał się na wsparciu ostatnio respektowanego kanału ==> L po odbiciu od dolnej bandy lub S po przebiciu wsparcia:
jakkolwiek:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Formacja_o ... 9cia_bessy

są i na daxie (miesięczna) i na sp500 (miesięczna + dzisiejsza)

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

highend jak widzisz pszenice na poniedziałek? Chłopaki wykosili troche SL w okolicach 541 i wg. mnie w poniedziałek bujnie znow na południe w okolice 520
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

karnak
Maniak
Maniak

Trochę kresek z naszego podwórka:

-- Dodano: 02 sie 2014, 10:53 --

cd.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Doniek pisze:highend jak widzisz pszenice na poniedziałek? Chłopaki wykosili troche SL w okolicach 541 i wg. mnie w poniedziałek bujnie znow na południe w okolice 520
pszenica leci na 400. bawełna na 56, kukurydza na 300. czeka mnie margin call i stop out.
to było tylko chwilowe odreagowanie na pszenicy na 543 okazja do pozbycia się pozycji. trend spadkowy.

giełdy odreagowanie w poniedziałek. Można całe depo w BUY w daxa i sp500 walić.
Karnak wkleił naszą giełdę - ona także wielkie UP. KGHM trzyma klasę (okolice 130 PLN/za akcję - kiedyś pisałem, że 99 PLN to była mega okazja na zakupy, nie myliłem się). W tym momencie KGHM najbliższy cel 150 PLN/akcja tym bardziej, że cena miedzi cały czas do góry. Giełdy rozpędzi znowu OFE, w którym zostało więcej niż przewidywali.

Polecam obserwacji cenę kawy. Jak przebije poziom 207-213 to spokojnie doleci do 300.
Dobrym wskaźnikiem są też antysygnały pana Larrego z InsideFutures. W piątek pisał złoto sell signal, oczywiście urosło z 1280 na 1295. Z kawą też sell signal przy 180 dawał (urosła na 207, aktualnie po 198 około). Jedynie miał rację z kukurydzą.

p.s. żartowałem z pszenicą i bawełną ;) dobrze pisał kolega Rexex, kupować pszenice w dołku (518-520) i wywalać na podskoku (540-550), jeśli zacznie rosnąć to odpowiednio zwiększać ceny o 10 bo sobie tak będzie skakać..
A jeśli zacznie znowu spadać no to lipa. Wszystko w rękach pogody tak naprawdę :D

karnak
Maniak
Maniak

FGOLD nie będzie tak łatwo wyjść górą z kanału spadkowego ===> wydaje się, że S na górnej bandzie kanału to był dobry pomysł, teraz można spodziewać się ataku na wsparcie:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:FGOLD nie będzie tak łatwo wyjść górą z kanału spadkowego ===> wydaje się, że S na górnej bandzie kanału to był dobry pomysł, teraz można spodziewać się ataku na wsparcie:
Sugerujesz wyjścia z trójkąta dołem? To by oznaczało złoto po 1100....
w obecnej sytuacji na świecie wydaje się mało prawdopodobne... Tym bardziej, że każdy jest przekonany, że dolar się będzie coraz bardziej umacniał, a tu może być niezły zonk. Wtedy wizja edka na 1.41 się spełni, haha....

Moim zdaniem wrócimy do górnej bandy i przebijemy na up... wtedy 1400 będzie "szybką piłką". Zatem może być tak, że aktualna cena złota jest ostatnią okazją do kupna. Ale niech każdy sam podejmuje decyzje.

A takie jeszcze mam pytanie:
- kapitał z akcji zaczął uciekać w dolara jak ten się umocnił po dobrych danych PKB (czwartek) - jeny stały w miejscu.
- następnego dnia (piątek) dolar się osłabił z uwagi na gorsze niż spodziewane dane z USA i kasa poszła w jeny..
_co dalej z dolarem?_ jak zacznie się znowu osłabiać -> kasa pójdzie w giełdę czyli indeksy UP? i edward w up?

Złoto - stało w miejscu (czwartek) pomimo, że dolar sie umacniał. W piątek złoto podskoczylo z uwagi na słabnącego dolara.... Pomóżcie ogarnąć bo zaczynam się plątać w tym deczko ;)

Zablokowany