bardzo ciekawe info nt. kawy, bawełny itp:
http://www.insidefutures.com/article/12 ... 20LLC.html
ktoś pytał mnie czy można sprzedawać kawę....(sorry, nie pamietam kto) - imho: NIE MOŻNA

RSI tygodniowe i miesięczne ma jeszcze sporo miejsca na wzrosty. Pisałem już,że możemy dojść do 300... autor powyzszego też tak uważa.... jest problem w Brazylii.. popyt przewyższa podaż.
bawełna: wg. tej analizy powyżej będzie lecieć na dół nawet do 40... (obecnie 63). Ja zapakowany w eLki. Więc uwaga. Jakkolwiek moim zdaniem nie zejdziemy poniżej 60, ale jakby tak się stało to zamykam lub hedżuję. Trudno.
podają, że podaż jest ogromna, a popyt słaby - odwrócenie trendu spowodować może np. niesprzyjająca pogoda. Więc tak trochę loteria, ale póki co - spadamy na dół. Tyle, że podłączanie się w tym momencie na spadek jest dość już ryzykowne.... było to robić jak Cotton był po 90-100.... jakkolwiek jakby cotton spadł na te 40... to CAŁE DEPO na buy i czekamy aż będzie jakiś wystrzał (jak w 2010-11) i cotton pofrunie na 150 (prędzej czy później), oczywiście inwestycja bardzo długoterminowa (nawet 2-3 lata), ale np. mforex pozwala trzymać pozycję w nieskończoność.. ładujemy więc buy, dajemy wysokie TP i zapominamy