DayTrading: Czwartek 31.07.2014
Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014
RUSZZAMY CHYBA Z KOREKTA NA usd
Spójrz na to:
Dalsze wnioski o zasiłki dla bezrobotnych 2.539K 2.495K 2.508K
Te właśnie dane mówią, że choć liczba bezrobotnych jest taka jak się spodziewano, należy oczekiwać, że kolejny odczyt będzie gorszy. Tym bardziej, że poprzednia liczba zarejestrowanych bezrobotnych to 279k, (czyli nastąpił wzrost bezrobocia, ale takiego się spodziewano). To sugeruje, że rynek pracy idzie w złą stronę, jeszcze nie teraz, ale pójdzie.
Te właśnie dane mówią, że choć liczba bezrobotnych jest taka jak się spodziewano, należy oczekiwać, że kolejny odczyt będzie gorszy. Tym bardziej, że poprzednia liczba zarejestrowanych bezrobotnych to 279k, (czyli nastąpił wzrost bezrobocia, ale takiego się spodziewano). To sugeruje, że rynek pracy idzie w złą stronę, jeszcze nie teraz, ale pójdzie.
algorytmy juz dzialaj na SP500 juz proba podbicia indesu sp500
@Kollomir, ok, trzeba było tak od razu.
Myślałem, że odnosiłeś się do tych 300k, nie wiedziałem, że są podawane jeszcze jakieś dalsze wnioski - nie wiem, skąd pochodzą te dane, w głównych serwisach chyba nikt o nich nie pisze, więc może nie są takie istotne.

TsunamiPL pisze:1.34 na edku widzę jest nie do przejścia.
jak wywne SP500 mocnej w dol przejda 1 34
- kk.dreamer
- Pasjonat
edzio na h1 podwojne dno sie chyba szkuje
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
to znaczy dane są dobre jeżeli wnioski o zasiłki są na poziomie przedkryzysowym
a ja nie opierałbym na tej korelacji swoich decyzji to często gubi... już raczej SPNowy123 pisze:TsunamiPL pisze:1.34 na edku widzę jest nie do przejścia.
jak wywne SP500 mocnej w dol przejda 1 34

źle interpretujesz te dane - tutaj masz dane źródłowe http://www.dol.gov/ui/data.pdf - wynika z nich postępujący spadek zarówno noworejestrujących się bezrobotnych jak i tych już zarejestrowanych więc dane są dobre... ponieważ to sa dane tygodniowe dlatego bardziej się patrzy na średnie z dłuższych okresówKollomir pisze:Spójrz na to:
raport Challengera może pokazywać przyszłe tendencje jednak on nie do końca koreluje z tym co się później w danych pokazuje ( dlatego też i jego niewielkie znaczenie)
-- Dodano: czw 31-07-2014, 16:05 --
piszą i podają - te wstępne sa o tyle istotniejsze ze pokazuja ile osob stracilo prace w tygodniu i nie znalazlo nowej...laranja pisze:@Kollomir, ok, trzeba było tak od razu.Myślałem, że odnosiłeś się do tych 300k, nie wiedziałem, że są podawane jeszcze jakieś dalsze wnioski - nie wiem, skąd pochodzą te dane, w głównych serwisach chyba nikt o nich nie pisze, więc może nie są takie istotne.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...