DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
3
14%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Panoptic pisze:Bracia i siostry mam spory problem z platformą na bossa tzn. loguję się do platformy, wykres działa a zlecenia nie otwierają się czyli ani możliwości kupna ani sprzedaży. Dla jasności depo jest, platformę odinstalowałem-zainstalowałem po czym do momentu wylogowania wszystko działało. Po ponownym zalogowaniu problem powraca. Zgłosiłem to na reklamacje ale jakoś broker mi się nie śpieszy z odpowiedzią. Może ktoś mi coś doradzi bo cholera jestem 3 dzień poza rynkiem. A co lepsze odpaliłem starego laptopa platforma działała jeden dzień i tam też ten sam problem. Z pomoc z góry wielkie dzięki
a próbowałeś na telefonie bądź tablecie? ja tak raz miałem, że na mt4 na kompie z windowsem nie szło odpalać zleceń, a na ipadzie (iOS) i telefonie (android) działało normalnie....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Ciapul pisze:
highend pisze:dlaczego tak ostro w dół wyznaczyłeś ten wąski kanał ? Moim zdaniem on się wygnie bardziej w prawo i dlatego utworzy diament
bo kanał wyznaczasz po tym co już masz a nie po tym co Ci sie wydaje że będzie...
jak pisze Ciapul...
wczorajsze zakończenie wzrostów na 9640 potwierdziło tren (niższa górka ) i opór tego kanału
SP500 po presją w dół.. ale jak zawróci to DAX też...

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Mam blackberry więc nic z tego
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Panoptic pisze:Mam blackberry więc nic z tego
u mnie bossa na pc, na lapku, i na samsungu note3 smiga elegancko, to nie wina platformy
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

homar
Pasjonat
Pasjonat

pkubiu pisze:
Ciapul pisze:jakby ktoś się zastanawiał czemu euro jest i pozostanie słabe

W oświadczeniu rosyjskiej dyplomacji oceniono, że "antyrosyjskie sankcje" świadczą o "niezdolności UE do odgrywania samodzielnej roli w globalnych sprawach"

po długich staraniach mówienia »jednym głosem« przemówiła głosem Waszyngtonu, praktycznie rezygnując z podstawowych europejskich wartości, jak domniemanie niewinności". "Polityka Unii Europejskiej nie opiera się już na zweryfikowanych faktach, ale jest dyktowana przez Waszyngton
a le pamiętacie czerwiec slabe dane z gospodarki europejskiej przychodziła godz 16.00 i edek mocno UP Putin zamieniał dolary na euro czy to koniec tej strategi? :roll:
z tego co pamiętam wtedy USA zaczęło sankcje (mniejszy wpływ na gospodarkę) a UE się rozmyła bo biznes się bał i pat decyzyjny
teraz, z powodu zestrzelania 300 cywilów, UE w końcu ostrzej nałożyła sanckje więc oni są złym chłopcem.
Choć na dłużej rosja powinna wychodzić z dolca i przechodzić na rozliczenia w walutach regionu czyli euro, juan z chinami etc. Rosja też regularnie gromadzi złoto

-- Dodano: 31 lip 2014, 10:23 --
highend pisze:DAX - chyba, że jest opcja taka o której pisałem ze 2 tyg temu, tzn. że DAX nam rysuje RGRa.
Lewe ramię jest, i w tym momencie głowa już też..... Na tygodniowym. Tyle, że linia szyi przebiegałaby gdzieś na wysokości 9000 punktów. Zresztą Ciapul też to narysował (czerwona kreska i odbicie od LT) :)
ale może to by było zbyt proste?

złapałem gada .... heh... zobaczymy.

edit: pozamykałem. nie podoba mi się to. Najwyżej nie zarobie, bo dniówka i tak już jest (ta zyskowna, bo stratna była dwu-miesiącówka ;( )
Rzeźnik wczoraj odbił się od 174... a ja ciągle mam w głowie te 169... jakby rzeźnik był na 169 to dax na 9000....
zgoda , 9000 docelowo, kwestia jak będą schodzić - póki co skokami więc dają zarabiać i na S i na L... niewykluczona oczywiście jakaś mała panika po przejściu szyi i spadki większe bez korekt... nie ma co zakładać na 100% a reagować

póki co technicznie gra na korektę na walutach z dolarem... może to coś przyniesie. Choć kabel pogłębił dołki ale to dlatego, że dziś słabe dane UK o 8ej były
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 11:24 przez homar, łącznie zmieniany 1 raz.

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

Dobry ! Kabel delikatnie odbija od dolnej bandy kanału, byłbym za Orgr :P

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

kk.dreamer pisze:
Panoptic pisze:Mam blackberry więc nic z tego
u mnie bossa na pc, na lapku, i na samsungu note3 smiga elegancko, to nie wina platformy
Myślisz, że to jakiś wirusik?
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
Nowy123 pisze:http://wiadomosci.wp.pl/lbid,8161,title ... azywo.html

a nam sie dostane i tak widome bylo ze NEMCY z ROSJA SE DOGADAJA
no to przecież wiadomo, oni się dogadają, a francja i anglia nas zostawią jak w 39, wypowiedzieli wtedy wojnę wartą tyle co "sankcje" dla rosji.
dax juz robi knot od dołu i wraca do "diamenta' ;) 9474... ładnie zrobił.

kto najwiecej szczeka RADZIU i TUSK po USA :lol: :lol: tylko USA sankcje nie odczuje :) ale my juz tak bezposrednio przez ROSJE posrednio przez Niemcy odczują w jakiejs tam mierze to nam sie dosnanie obustronnie

homar
Pasjonat
Pasjonat

Panoptic pisze:Bracia i siostry mam spory problem z platformą na bossa tzn. loguję się do platformy, wykres działa a zlecenia nie otwierają się czyli ani możliwości kupna ani sprzedaży. Dla jasności depo jest, platformę odinstalowałem-zainstalowałem po czym do momentu wylogowania wszystko działało. Po ponownym zalogowaniu problem powraca. Zgłosiłem to na reklamacje ale jakoś broker mi się nie śpieszy z odpowiedzią. Może ktoś mi coś doradzi bo cholera jestem 3 dzień poza rynkiem. A co lepsze odpaliłem starego laptopa platforma działała jeden dzień i tam też ten sam problem. Z pomoc z góry wielkie dzięki
oni raczej odpowiadają a jak nie to tel i już!
może masz przekroczoną liczbę zleceń (suma otwartych i oczekujących) - np. na mikro taki limit to 10 - wtedy odrzuca zlecenia bez żadnego komentarza

operosus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: operosus »

odinstaluj jeszcze raz i zainstaluj zmieniając nazwę katalogu na inny np. Bossafx1

Zablokowany