DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
3
14%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

homar
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Nieprzeczytany post autor: homar »

kk.dreamer pisze:
Panoptic pisze:Mam blackberry więc nic z tego
u mnie bossa na pc, na lapku, i na samsungu note3 smiga elegancko, to nie wina platformy
to co piszesz, że to nie wina po stronie broka... ale platforma mogła się pokaszanić w systemie lokalnym... wtedy trzeba przeinstalować ale z tego co wiem by nie stracić swoich zabawek można przenieść profil po przeinstalowaniu kopiuj wklej

-- Dodano: 31 lip 2014, 10:33 --

DAX JEŚLI schemat się powtórzy to możęna brać L koło 9500 ale wolałbym poczekać na wsparcie na 9400-9420 ... tylko czy w 1 sesje tak pociągną? raczej nie - ale gdyby to całe depo wtedy w L

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

operosus pisze:odinstaluj jeszcze raz i zainstaluj zmieniając nazwę katalogu na inny np. Bossafx1
Tak zrobiłem i nawet zmieniłem miejsce instalacji. Po czym platforma odpala i wtedy mogę składać zlecenia tylko, żejak się wyloguję to problem powraca jak bumerang :(

-- Dodano: 31 lip 2014, 11:36 --
homar pisze:
Panoptic pisze:Bracia i siostry mam spory problem z platformą na bossa tzn. loguję się do platformy, wykres działa a zlecenia nie otwierają się czyli ani możliwości kupna ani sprzedaży. Dla jasności depo jest, platformę odinstalowałem-zainstalowałem po czym do momentu wylogowania wszystko działało. Po ponownym zalogowaniu problem powraca. Zgłosiłem to na reklamacje ale jakoś broker mi się nie śpieszy z odpowiedzią. Może ktoś mi coś doradzi bo cholera jestem 3 dzień poza rynkiem. A co lepsze odpaliłem starego laptopa platforma działała jeden dzień i tam też ten sam problem. Z pomoc z góry wielkie dzięki
oni raczej odpowiadają a jak nie to tel i już!
może masz przekroczoną liczbę zleceń (suma otwartych i oczekujących) - np. na mikro taki limit to 10 - wtedy odrzuca zlecenia bez żadnego komentarza
Zlecenia wcale się nie otwierają tzn. klikam obojętnie na którąś pozycje a ona nie odpowiada jakby jej nie było
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

co do euro jeszcze: http://xpuls.pl/akcje-banku-banco-espir ... -lizbonie/

ostatnio info o tym banku pociągnęło euro mocno w dół

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

highend pisze:oczywiście :) hihi, zabrzmiało jak na lekcji matematyki
no bo to sie do tego sprowadza... 2+2 to jest 4 a nie może 5 a może 3
linia prosta jest wyznaczona przez dwa puntky , a Ty wyznaczasz ją na jednym i na tym budujesz dalszą teorie... to tak jakbys chcial drapacza chmur na piasku postawic ( samym bez żadnych dodatkowych zabiegów inżynierskich oczywiście :) )
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

homar
Pasjonat
Pasjonat

Panoptic pisze:
operosus pisze:odinstaluj jeszcze raz i zainstaluj zmieniając nazwę katalogu na inny np. Bossafx1
Tak zrobiłem i nawet zmieniłem miejsce instalacji. Po czym platforma odpala i wtedy mogę składać zlecenia tylko, żejak się wyloguję to problem powraca jak bumerang :(
1. depo OK, liczba zleceń nie przekroczona... Hmm?
2. przeinstalowanie nic nie daje ... Hmmm
3. to już nie wiem - brok przy skomplikowanych sprawach rzeczywiście nie daje rady - wygląda na sprawę lokalną.. chyba, żę masz kilkaset tysięcy pln i stale zarabiasz, zlecasz ręcznie, zamykasz częsciowo - golisz broka to utrudniają ale zakładam, że tak nie jest choć ten problem nie byłby taki zły :)

daj znać jak się zakończył- co było problemem i jak rozwiązałeś bo może przyda się w przyszłości

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dobre dane z Europy
Italian Monthly Unemployment Rate 12.3% fcast12.6%

homar
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:dobre dane z Europy
co z tego jak inflacja spada a e hiszpanii już deflacja... to ważniejsze bo boją się kejsu japonii

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Panoptic w dolnym prawym polu masz status połączenia ( musi być na zielono), kliknij na to i spróbuj wybrać inny serwer lub zrób reskanowanie serwera . Jesteś w ogóle zalogowany do serwera i rynek się rusza? ;)
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

homar pisze:
pr7emo pisze:dobre dane z Europy
co z tego jak inflacja spada a e hiszpanii już deflacja... to ważniejsze bo boją się kejsu japonii
dokładnie, inflacja zawsze jest związana z rozwojem
pompują kasę za pomocą LTRO, Banki tak naprawdę kontrolują to co robią z pieniędzmi
a Draghi chyba nie wie albo nie chce wiedzieć że Bankom zależy na niskiej inflacji bo wtedy mają lepszy stosunek ogółu cen do tego co ściągają ze stałych odsetek za kredyty

-- Dodano: czw 31-07-2014, 11:54 --

czyli jak Banki wyniuchają że jest więcej podaży pieniądza, to za priorytet będą miały aby zakręcić kurek z pieniędzmi

-- Dodano: czw 31-07-2014, 11:57 --

jak na razie jedyny sukces (chociaż to ma kształt udziwnienia) jest ta rentowność obligacji najniższa od setek lat
wg mnie ten EBC źle pracuje

-- Dodano: czw 31-07-2014, 11:58 --

jeśli usdjpy dalej jest w średnioterminowej konsolidacji to zgodnie z poprzednim zachowanie świec kolejny tydzień powinien być przystający do tego, więc czekałby nas duży zjazd do 101,20

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ciapul pisze:
highend pisze:oczywiście :) hihi, zabrzmiało jak na lekcji matematyki
no bo to sie do tego sprowadza... 2+2 to jest 4 a nie może 5 a może 3
linia prosta jest wyznaczona przez dwa puntky , a Ty wyznaczasz ją na jednym i na tym budujesz dalszą teorie... to tak jakbys chcial drapacza chmur na piasku postawic ( samym bez żadnych dodatkowych zabiegów inżynierskich oczywiście :) )
2+2 = 5 ! koniec i kropka :d :d :564:

a tak serio: jakby wyszło, że pójdzie UP jak po zielonej linii na Twoim wykresie daxa - to gdzie jest opór i jak go wyznaczysz?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 12:03 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany