highend pisze:moja prognoza daxa co pisałem o północy się właśnie sprawdza.... bierzemy L od poziomu okolic 9500.... zgadzacie się?
na to wychodzi, choć z tym diamentem to raczej szczęście i przesada... po prostu mamy korektę długiego trendu i kanał spadkowy na H4
nie mówię, że się sprawdzi - wróżka nie jestem. Ale czy sie sprawdzi to będzie wiadomo dopiero za miesiąc bo taką szerokość ma "diament". bazowałem też na dow jones z 2007 roku przed krachem.
mogą nam psikusa zrobić i nie doleci aż do 9500....
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 09:36 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
jakby ktoś się zastanawiał czemu euro jest i pozostanie słabe
W oświadczeniu rosyjskiej dyplomacji oceniono, że "antyrosyjskie sankcje" świadczą o "niezdolności UE do odgrywania samodzielnej roli w globalnych sprawach"
po długich staraniach mówienia »jednym głosem« przemówiła głosem Waszyngtonu, praktycznie rezygnując z podstawowych europejskich wartości, jak domniemanie niewinności". "Polityka Unii Europejskiej nie opiera się już na zweryfikowanych faktach, ale jest dyktowana przez Waszyngton
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
kiwi h1 - orgr lub podwójne dno się zapowiada z celem w przedziale 38.2 - 50 fibo ostatnich spadków... trwałe zejście poniżej dziennego S1 (niebieskie pivoty) neguje scenariusz
highend pisze:dlaczego tak ostro w dół wyznaczyłeś ten wąski kanał ? Moim zdaniem on się wygnie bardziej w prawo i dlatego utworzy diament
bo kanał wyznaczasz po tym co już masz a nie po tym co Ci sie wydaje że będzie...
oczywiście, ale dołek jeden pominąłeś i taki ostry spad w dół wyszedł.
-- Dodano: 31 lip 2014, 08:39 --
atlanticos pisze:kiwi h1 - orgr lub podwójne dno się zapowiada z celem w przedziale 38.2 - 50 fibo ostatnich spadków... trwałe zejście poniżej dziennego S1 (niebieskie pivoty) neguje scenariusz
Ciapul pisze:jakby ktoś się zastanawiał czemu euro jest i pozostanie słabe
W oświadczeniu rosyjskiej dyplomacji oceniono, że "antyrosyjskie sankcje" świadczą o "niezdolności UE do odgrywania samodzielnej roli w globalnych sprawach"
po długich staraniach mówienia »jednym głosem« przemówiła głosem Waszyngtonu, praktycznie rezygnując z podstawowych europejskich wartości, jak domniemanie niewinności". "Polityka Unii Europejskiej nie opiera się już na zweryfikowanych faktach, ale jest dyktowana przez Waszyngton
a le pamiętacie czerwiec slabe dane z gospodarki europejskiej przychodziła godz 16.00 i edek mocno UP Putin zamieniał dolary na euro czy to koniec tej strategi?
DAX - chyba, że jest opcja taka o której pisałem ze 2 tyg temu, tzn. że DAX nam rysuje RGRa.
Lewe ramię jest, i w tym momencie głowa już też..... Na tygodniowym. Tyle, że linia szyi przebiegałaby gdzieś na wysokości 9000 punktów. Zresztą Ciapul też to narysował (czerwona kreska i odbicie od LT)
ale może to by było zbyt proste?
złapałem gada .... heh... zobaczymy.
edit: pozamykałem. nie podoba mi się to. Najwyżej nie zarobie, bo dniówka i tak już jest (ta zyskowna, bo stratna była dwu-miesiącówka ;( )
Rzeźnik wczoraj odbił się od 174... a ja ciągle mam w głowie te 169... jakby rzeźnik był na 169 to dax na 9000....
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 10:25 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.