DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
3
14%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Post autor: MaciejWLKP »

homar pisze:
Nowy123 pisze:Argentyna zbankrutowała
http://stooq.pl/n/?f=905255
tak to wygląda, zobaczcie na wciąż rosnące zadłużenie wielu krajów... banki ponadnarodowe rządzą granice przestają mieć znaczenie. Patrząc na zadłużenie USA też zbankrutowało ale co z tego.. zasada "dzielę i rządzę".. za dolarki dodrukowane wykupują realny przemysł, firmy i całe gospodarki..
co wy macie z tym bankructwem USA? :wink: Taka potęga nie zbankrutuje, wystarczy ze zaraz zaczną sprzedawać (albo już sprzedają) ropę i gaz której mogą produkować więcej niż Rosja czy Arabia Saudyjska
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Ciapul pisze: nie bardzo rozumię idee tego "diamencika" - wyznaczyłeś sobie po dwie kreski w każdym kierunku (up i down) i zakładasz że w części wspólnej przestrzeni między nimi utworzy Ci się formacja diamentu ?

No ale w ten sposób można zakładać powstanie każdej formacji z prawdopodobieństwem 50% :) pomijając już całkowicie fakt że chyba tylko Ty wiesz co tam masz za kreski, bo na pierwszy rzut oka to one chyba nie z tego wykresu podobnie jak Fibo :)
fibo nie z tego wykresu - pisałem już dawno, że nieaktualne.

diament wyznacza:
1. kreska lewa do góry stanowiąca wyjście dołem z trójkąta (jest oporem)
2. lewa z góry do dołu stanowiąca ostatnie spadki - jest wsparciem i równoległa do niej jako prawdopodobny opór wykresu w prawo
3. główna linia LT (ostatnia po prawej stronie) - o ile ją dobrze wyznaczyłem. Fotka nie obejmuje całego wykresu toteż nie widać gdzie się łączą. Spróbuj u siebie sam namalować.

Zobaczymy czy się dalej będzie sprawdzać. Przecież to tylko jedna z analiz.... Na pewno działa linia wyjścia dołem z trójkąta jako opór. Już kilka razy się odbiliśmy od niej (przebiła tylko knotem) i warto było tam brać S.

ponadto zasugerowałem sie wykresem dow jones z 2007 roku przed krachem
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 09:21 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

MaciejWLKP pisze:
homar pisze:
Nowy123 pisze:Argentyna zbankrutowała
http://stooq.pl/n/?f=905255
tak to wygląda, zobaczcie na wciąż rosnące zadłużenie wielu krajów... banki ponadnarodowe rządzą granice przestają mieć znaczenie. Patrząc na zadłużenie USA też zbankrutowało ale co z tego.. zasada "dzielę i rządzę".. za dolarki dodrukowane wykupują realny przemysł, firmy i całe gospodarki..
co wy macie z tym bankructwem USA? :wink: Taka potęga nie zbankrutuje, wystarczy ze zaraz zaczną sprzedawać (albo już sprzedają) ropę i gaz której mogą produkować więcej niż Rosja czy Arabia Saudyjska
ze co lemaROSJA zalduzenaile USa ile ma rosja nadwyzki a ileUSa to tak dla porownania

po prostu nie pasuje USa ze UNIA azjacka odchodziod ich waluty drukarskiej

-- Dodano: czw 31-07-2014, 9:03 --

dlugi USA same sie ne splaca trzeba cos wykombinowac by za ne caly swiat placil i dla tego tak bardzo pragna tej inflacji

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaciejWLKP »

Spokojnie, USA mają takich ekonomistów że znajdą sposób na zadłużenie. A Rosja nie ma z czym się równać do USA nie zależnie czy ich się lubi czy nie.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

MaciejWLKP pisze:Spokojnie, USA mają takich ekonomistów że znajdą sposób na zadłużenie. A Rosja nie ma z czym się równać do USA nie zależnie czy ich się lubi czy nie.

kazde cesarstwo kedy upada ZSSR tez sie wydawalone do ruszenie ne mowie ze USA upadne lecz wieczne druowac dolca nie mozna a jada na tym koniku bo to waluta gdze rozliczane sa towary glowne i inflacja ja cos to jest m potrzebna by caly swiat splacal ich dlug...dla tego takimprzeszkadza ze UNIA AZJACKA bedzie sie rozliczac bez USD ne palam do ROSJ sympatia ale HPOKRYZJI USA izralea banksterow i mapetow polityow mam dosc :wink:

-- Dodano: czw 31-07-2014, 9:13 --

wpierdzialaja sie wszedzie szukaja zaczepki, ale jak w imie terroryzmu swoje strefy wplywu pilnowal to otym zapomnieli

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

moja prognoza daxa co pisałem o północy się właśnie sprawdza.... bierzemy L od poziomu okolic 9500.... zgadzacie się? ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Post autor: Ciapul »

highend pisze:Spróbuj u siebie sam namalować.
Spróbowałem i po mojemu wyglądałoby to tak jak na zrzutach, jednak diamentu vel diamencika żadnego tam nie widze...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

homar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: homar »

highend pisze:moja prognoza daxa co pisałem o północy się właśnie sprawdza.... bierzemy L od poziomu okolic 9500.... zgadzacie się? ;)
na to wychodzi, choć z tym diamentem to raczej szczęście i przesada... po prostu mamy korektę długiego trendu i kanał spadkowy na H4

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Ciapul pisze:
highend pisze:Spróbuj u siebie sam namalować.
Spróbowałem i po mojemu wyglądałoby to tak jak na zrzutach, jednak diamentu vel diamencika żadnego tam nie widze...

dlaczego tak ostro w dół wyznaczyłeś ten wąski kanał ? Moim zdaniem on się wygnie bardziej w prawo i dlatego utworzy diament. porównaj z wykresem dow jones z 2007 roku. oczywiście póki co brakuje nam potwierdzenia górnej linii....
Ustawiłem buy limit na 9505.... heh. nie sądziłem, że ta prognoza spadku daxa się sprawdzi zaraz z samego rana :564:
wczoraj pozamykałem eSki na 9580

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Post autor: Ciapul »

highend pisze:dlaczego tak ostro w dół wyznaczyłeś ten wąski kanał ? Moim zdaniem on się wygnie bardziej w prawo i dlatego utworzy diament
bo kanał wyznaczasz po tym co już masz a nie po tym co Ci sie wydaje że będzie...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Zablokowany