chociażby umacniający się dolar może być pretekstem do wzrostów plus spadki na giełdachKollomir pisze:Ciekaw jestem skąd ten pomysł. Dolar się umocnił, a ty chcesz wzrostu do 1400? Cały czas jest wyraźne ciśnienie na zjazd, a analitycy podawali poziomy 1200 u dołu.adk77 pisze:bo złoto szuka pretekstu do rajdu na 1400 z przystankiem w okolicach 1350red4d pisze:grr gold mnie dobija /; najpierw jest spadek a ja jestem na + a po chwili odrabia spadek i jest dwa razy wyzej ;//
DayTrading: Środa 30.07.2014
Re: DayTrading: Środa 30.07.2014
Ech, ja wiemże jestem nowy, więc może wytłumacz czemu, jak krowie na granicy. Skoro kupuję złoto, za dolary, to prezecież jeśli dolar rośnie na sile, to złoto przeliczane na dolary musi tanieć. A dane są za dobre moim zdaniem, by można było liczyć, że wzrost siły dolara był chwilowy i że będzie jakaś głęboka korekta.
Ciapul pisze:podawałem, ale podam jeszcze raz : https://www.tradingview.com/x/YsHL4Nrr/homar pisze:to forum to mądrość tłumu... nikt nie podał powodów by dolar miał się osłabić (dzisiaj) i rzeczywiście... znów się umocnił... nawet po tym ruchu nie będzie zbyt wielu samobójców grania kontra przed FOMC, no bo niby dlaczego?
nie bardzo rozumię co sądzisz pisząc o graniu kontra przed FOMC
np. mocniejsze branie Lek na edku.. kontra trendowi spadkowemu
-- Dodano: śr 30-07-2014, 16:11 --
z drugiej strony masz umocnienie indeksu dolara o 2,2% w lipcu - sądzisz że tak bez korekty pójdą dalej ?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 16:27 przez homar, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
jesteśmy na etapie korekty spadków na indeksach, a to preferuję ucieczkę do tzw bezpiecznych aktywów m.in złota. dalej moim zdaniem obowiązuje orgr na złocie z tygodniowego i właśnie zamykamy prawe ramię do poziomu 1400 później wrzucę kreskiKollomir pisze:Ech, ja wiemże jestem nowy, więc może wytłumacz czemu, jak krowie na granicy. Skoro kupuję złoto, za dolary, to prezecież jeśli dolar rośnie na sile, to złoto przeliczane na dolary musi tanieć. A dane są za dobre moim zdaniem, by można było liczyć, że wzrost siły dolara był chwilowy i że będzie jakaś głęboka korekta.
indeks dolara wybija górą!! szok. ale to nieistotne , zobaczymy czy rynek znajdzie pretekst do odbicia w komunikacie pani Jeleń.
Swing
- roberttheus
- Maniak
Kiwi leci na 84 co najmniej trzymamy hedge i spokojnie obserwujemy czy wsparcie wytrzyma
windsurfing na falach trendu
ale czemu akurat euro ? nie ma w nim aktualnie niczego atrakcyjnego...homar pisze:np. mocniejsze branie Lek na edku.. kontra trendowi spadkowemu
przeczytaj sobie :
http://www.pb.pl/3796611,63431,rynek-ob ... medium=rss
i poszukaj jakiś walut surowcowych
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
indeks dolara musi isć w górę bo na edku musi się RGR wypełnić
proste.
mnie ciekawi rzeźnik... wygląda jakby wybił z trójkąta górą. Chyba, że zawróci.
RSI wskazuje raczej, że zawróci.... ale jeśli nie zawróci - to polecimy w kosmos (178?), a wtedy kabel też mocno UP zapewne. I kolega Ciapul WINS. Tylko co z dolarem?
-- Dodano: 30 lip 2014, 15:39 --
pisałem rano o panu co dał " SELL signal" na kukurydzy. Od rana kukurydza i pszenica rosną. Ciekawe czy to tylko wzrost pod zrzutkę dalszą czy jednak BUY signal.... trzymam. Bawełna niestety nie chce rosnąć

mnie ciekawi rzeźnik... wygląda jakby wybił z trójkąta górą. Chyba, że zawróci.
RSI wskazuje raczej, że zawróci.... ale jeśli nie zawróci - to polecimy w kosmos (178?), a wtedy kabel też mocno UP zapewne. I kolega Ciapul WINS. Tylko co z dolarem?

-- Dodano: 30 lip 2014, 15:39 --
pisałem rano o panu co dał " SELL signal" na kukurydzy. Od rana kukurydza i pszenica rosną. Ciekawe czy to tylko wzrost pod zrzutkę dalszą czy jednak BUY signal.... trzymam. Bawełna niestety nie chce rosnąć

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
USD JPY oporek 102 80 103