Witam,
mam pewien problem z strategią. Mam otwartych kilka pozycji na różnych parach. Warunkiem ich zamknięcia jest okreslony zysk/strata ogólnie z wszystkich otwartych pozycji. Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
Z góry dzięki za pomoc
Zamykanie killku zleceń
Re: Zamykanie killku zleceń
http://docs.mql4.com/account/accountprofitoiro pisze:Witam,
mam pewien problem z strategią. Mam otwartych kilka pozycji na różnych parach. Warunkiem ich zamknięcia jest okreslony zysk/strata ogólnie z wszystkich otwartych pozycji. Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
Z góry dzięki za pomoc
dzięki, ale problem polega na zamknięciu zleceń i nie bardzo wiem jak to wykonać - oczywiście robie select pętle itd.ale myślęze jest jakieś lepsze rozwiazanie?
Co według Ciebie oznacza "optymalnie" oraz "działa mocno średnio"?oiro pisze:Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
W czym problem i czego oczekujesz?
By the way - może pokarz jeszcze kod...
No bez jaj. Weź pierwsze lepsze przykładowe EA (np. stąd: http://www.mql5.com/en/code/mt4/experts) i zobacz jak to jest tam zorganizowane...oiro pisze:dzięki, ale problem polega na zamknięciu zleceń i nie bardzo wiem jak to wykonać - oczywiście robie select pętle itd.ale myślęze jest jakieś lepsze rozwiazanie?
Na tym forum już wielokrotnie były pokazywane przykłady jak zamykać wszystkie pozycje.
no to właśnie tak robię, ale zaznaczając pozycje i zamykając każdą do brokera wysyłany jest komunikat do każdej trans, myślałem że może da się rozwiązać jedną komenda....
Zrób sobie z tego funkcję i będziesz miał jedną komendę.
@WojtexWay przeciez nie chodzilo mu o jedna komende w kodzie, tylko o "komende" do serwera typu "closeALL".
@oiro Niestety tak to dziala, ze wszystkie pozycje musisz zamknac po kolei.
@oiro Niestety tak to dziala, ze wszystkie pozycje musisz zamknac po kolei.
Jeżeli masz pozycje przeciwstawne to zamykaj jedną pozycję przez drugą OrderCloseBy() w momencie gdy jest najniższy spread, wtedy masz o połowę niższe koszty.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.