Zamykanie killku zleceń

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Zamykanie killku zleceń

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Witam,
mam pewien problem z strategią. Mam otwartych kilka pozycji na różnych parach. Warunkiem ich zamknięcia jest okreslony zysk/strata ogólnie z wszystkich otwartych pozycji. Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
Z góry dzięki za pomoc

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Zamykanie killku zleceń

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

oiro pisze:Witam,
mam pewien problem z strategią. Mam otwartych kilka pozycji na różnych parach. Warunkiem ich zamknięcia jest okreslony zysk/strata ogólnie z wszystkich otwartych pozycji. Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
Z góry dzięki za pomoc
http://docs.mql4.com/account/accountprofit

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

dzięki, ale problem polega na zamknięciu zleceń i nie bardzo wiem jak to wykonać - oczywiście robie select pętle itd.ale myślęze jest jakieś lepsze rozwiazanie?

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

oiro pisze:Moje pytanie jak najoptymalniej można to zapisać w mql4? Obecnie porównuję kursy i zamykam pozycje kolejno ale działa mocno średnio.
Co według Ciebie oznacza "optymalnie" oraz "działa mocno średnio"?
W czym problem i czego oczekujesz?
By the way - może pokarz jeszcze kod...
oiro pisze:dzięki, ale problem polega na zamknięciu zleceń i nie bardzo wiem jak to wykonać - oczywiście robie select pętle itd.ale myślęze jest jakieś lepsze rozwiazanie?
No bez jaj. Weź pierwsze lepsze przykładowe EA (np. stąd: http://www.mql5.com/en/code/mt4/experts) i zobacz jak to jest tam zorganizowane...
Na tym forum już wielokrotnie były pokazywane przykłady jak zamykać wszystkie pozycje.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

no to właśnie tak robię, ale zaznaczając pozycje i zamykając każdą do brokera wysyłany jest komunikat do każdej trans, myślałem że może da się rozwiązać jedną komenda....

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

Zrób sobie z tego funkcję i będziesz miał jedną komendę.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

@WojtexWay przeciez nie chodzilo mu o jedna komende w kodzie, tylko o "komende" do serwera typu "closeALL".

@oiro Niestety tak to dziala, ze wszystkie pozycje musisz zamknac po kolei.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Jeżeli masz pozycje przeciwstawne to zamykaj jedną pozycję przez drugą OrderCloseBy() w momencie gdy jest najniższy spread, wtedy masz o połowę niższe koszty.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ