A jaki trzeba miec kapital na daxie zeby grac? Bo z tego co widzialem da sie grac 1 lotem w zwyz. Ile to jest 1 lota na daxie??;) bo na edku 1 l to jakies 30 zl...
nie wiem jak to liczysz ale na edku 1l to depo 1000Euro przy dźwigni x1000.... skąd te 30 zł?
DAX depo na 1L to ok 8000 pln, wartość instrumentu x 10 EUR....
a ile trzeba mieć by grać? to zależy od strategii i ryzyka, które przyjmujesz. Gdzie wchodzisz, czy i gdzie stawiasz SL... dużo by mówić. Najprościej to zajmij małą pozycję w porównaniu do depo i się zorientujesz po procentach oraz jak chodzi to cudo
-- Dodano: 29 lip 2014, 13:14 --
homar pisze:A jaki trzeba miec kapital na daxie zeby grac? Bo z tego co widzialem da sie grac 1 lotem w zwyz. Ile to jest 1 lota na daxie??;) bo na edku 1 l to jakies 30 zl...
nie wiem jak to liczysz ale na edku 1l to depo 1000Euro przy dźwigni x1000.... skąd te 30 zł?
DAX depo na 1L to ok 8000 pln, wartość instrumentu x 10 EUR....
a ile trzeba mieć by grać? to zależy od strategii i ryzyka, które przyjmujesz. Gdzie wchodzisz, czy i gdzie stawiasz SL... dużo by mówić. Najprościej to zajmij małą pozycję w porównaniu do depo i się zorientujesz po procentach oraz jak chodzi to cudo
aaaaaaaaaaaaaa kumam, chodziło Ci chyba o to, że dla 1L edka 1 pips to 30 pln... wartość pipsa u mnie na daxie lekko ponad 40 pln