DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
47%
Bez zmian
5
29%
Spadek
4
24%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Nowy123 pisze:DAx teraz opor kazdy wiekszy to S
obecnie wrócili na poziomy z ranka, tak jakby oczekiwali, że jankesi znowu będą ciągnąć w górę i nie chcą spadać. Poza tym, to sp na poziomie w okolicach 1920 zrównałby się dopiero z obecnym poziomem dax. No chyba, że się spotkają gdzieś po środku i razem ruszą w dół

http://tvn24bis.pl/informacje,187/argen ... 54061.html

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dax przebił opór i poleciał UP. ale mnie zdrażnił....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

adk77 pisze:
Nowy123 pisze:DAx teraz opor kazdy wiekszy to S
obecnie wrócili na poziomy z ranka, tak jakby oczekiwali, że jankesi znowu będą ciągnąć w górę i nie chcą spadać. Poza tym, to sp na poziomie w okolicach 1920 zrównałby się dopiero z obecnym poziomem dax. No chyba, że się spotkają gdzieś po środku i razem ruszą w dół

http://tvn24bis.pl/informacje,187/argen ... 54061.html
Nie pasuja rzady argetyny ameryce bo dogaduje sie z rosja!

-- Dodano: wt 29-07-2014, 13:03 --
highend pisze:dax przebił opór i poleciał UP. ale mnie zdrażnił....

to zadnen opor

podbitka pod wejscie PEJSOW co by podbic jeszcze Futy na SP500

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Co do FEDu, to obstawiam, że nie będzie miał znaczenia, najwyżej pojawią się jakieś ruchy w górę i w dół przed 20, ale nic z tego nie wyniknie. Wiadomo, co zrobią, konferencji nie ma, tak, że nic nowego.
Większe znaczenie będzie mieć inflacja z krajów strefy euro rano przed FEDem (E/D, E/G itd.), a dla giełd NFP.
Jakby tak do czwartku podciągnęli S&P na koniec miesiąca, to w piątek po NFP moglibyśmy mieć korektę (w dniu NFP wielokrotnie były ustanawiane lokalne szczyty).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zaraz bedziemy Esowac medzy 1975 1980 na SP500

byle by przytrzymac do Czwartku sp500 pod FED

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

koks pisze:
Seryjny Morderca pisze:Serio. Ciekawsze od dzisiejszego dnia na forexie jest oglądanie "Dlaczego Ja" na polsacie.
hahaha wreszcie ktoś mnie zrozumie, kiedy dwie ulubione pary stają w miejscu .. nie przejmuj się ja tak mam od tygodni :mrgreen: czas zacząć zabawę w surowce rolne :lol:
pisałem, grajcie DAXa jak ktoś potrafi DT i skalp to żyła złota od kilku tygodni

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

homar pisze:
koks pisze:
Seryjny Morderca pisze:Serio. Ciekawsze od dzisiejszego dnia na forexie jest oglądanie "Dlaczego Ja" na polsacie.
hahaha wreszcie ktoś mnie zrozumie, kiedy dwie ulubione pary stają w miejscu .. nie przejmuj się ja tak mam od tygodni :mrgreen: czas zacząć zabawę w surowce rolne :lol:
pisałem, grajcie DAXa jak ktoś potrafi DT i skalp to żyła złota od kilku tygodni
ja nie potrafię :(
Swing

homar
Pasjonat
Pasjonat

koks pisze:

w najgorszym wypadku zostawiasz sobie rezerwę depo na "okazje" i dziwne ruchy po 0.5-1% łapiesz - tylko nie jak nóż a szukasz kresek i sygnałów odwrotu + ew. wejście na 2 (mała piramidka). W międzyczasie lukasz sobie na to czym grasz normalnie. Kiedyś tak działał edek więc wielu grających klasycznie AT i trendy nie rozumiało go bo ten jechał jak chciał. ALe od 2 tygodnie edek został zamrożony - wg. mnie od przemowy Yellen przed kongresem bo FED dostał opr za nieprzejrzystość. Od tego samego czasu mniej więcej DAX szaleje - zmienność duża... ruchu 100p w górę i w dół często na 1 sesji... tak też się dzieje przy próbie zmiany trednów gdy strony przeciągają linę. Jak dla mnie duża spekuła grała na S a akcyjki i fundy detaliczne trzymały L by nie pokazać straty i tak przeciągania liny. Jednak jeśli to już ma być TA korekta a nie wakacyjna konsola podszczytowa to spadek na indexach 10-20% powinien. Być może dopiero na jesienie a być może w ogóle... kasy tyle nadrukowali to co z nią robić...

-- Dodano: 29 lip 2014, 12:30 --

DAX
dziś UE miała ogłosić sankcje dla ROsji... najbardziej stratne byłyby niemcy stąd ryzyko zwałki ale mimo, że niby jest polityczna zgoda to uważam że sprawę rozmydlą i sankcje tak jak kiedyś będą słabe lub typu jeśli coś tam to coś tam... wtedy DAX może nadrobić za SP500 tym bardziej, że denko uklepane. Często tak robią na strachu, leszcze się boją sankcji i że panika i że w dół ale jak zobaczycie DAXa to już może być w cenach. Jeśli UP to 9700 / 9730 / 9780 / 9800 etc oporów wiele

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

homar pisze:
koks pisze:

w najgorszym wypadku zostawiasz sobie rezerwę depo na "okazje" i dziwne ruchy po 0.5-1% łapiesz - tylko nie jak nóż a szukasz kresek i sygnałów odwrotu + ew. wejście na 2 (mała piramidka). W międzyczasie lukasz sobie na to czym grasz normalnie. Kiedyś tak działał edek więc wielu grających klasycznie AT i trendy nie rozumiało go bo ten jechał jak chciał. ALe od 2 tygodnie edek został zamrożony - wg. mnie od przemowy Yellen przed kongresem bo FED dostał opr za nieprzejrzystość. Od tego samego czasu mniej więcej DAX szaleje - zmienność duża... ruchu 100p w górę i w dół często na 1 sesji... tak też się dzieje przy próbie zmiany trednów gdy strony przeciągają linę. Jak dla mnie duża spekuła grała na S a akcyjki i fundy detaliczne trzymały L by nie pokazać straty i tak przeciągania liny. Jednak jeśli to już ma być TA korekta a nie wakacyjna konsola podszczytowa to spadek na indexach 10-20% powinien. Być może dopiero na jesienie a być może w ogóle... kasy tyle nadrukowali to co z nią robić...

-- Dodano: 29 lip 2014, 12:30 --

DAX
dziś UE miała ogłosić sankcje dla ROsji... najbardziej stratne byłyby niemcy stąd ryzyko zwałki ale mimo, że niby jest polityczna zgoda to uważam że sprawę rozmydlą i sankcje tak jak kiedyś będą słabe lub typu jeśli coś tam to coś tam... wtedy DAX może nadrobić za SP500 tym bardziej, że denko uklepane. Często tak robią na strachu, leszcze się boją sankcji i że panika i że w dół ale jak zobaczycie DAXa to już może być w cenach. Jeśli UP to 9700 / 9730 / 9780 / 9800 etc oporów wiele
A jaki trzeba miec kapital na daxie zeby grac? Bo z tego co widzialem da sie grac 1 lotem w zwyz. Ile to jest 1 lota na daxie??;) bo na edku 1 l to jakies 30 zl...

homar
Pasjonat
Pasjonat

A jaki trzeba miec kapital na daxie zeby grac? Bo z tego co widzialem da sie grac 1 lotem w zwyz. Ile to jest 1 lota na daxie??;) bo na edku 1 l to jakies 30 zl...

nie wiem jak to liczysz ale na edku 1l to depo 1000Euro przy dźwigni x1000.... skąd te 30 zł?
DAX depo na 1L to ok 8000 pln, wartość instrumentu x 10 EUR....
a ile trzeba mieć by grać? to zależy od strategii i ryzyka, które przyjmujesz. Gdzie wchodzisz, czy i gdzie stawiasz SL... dużo by mówić. Najprościej to zajmij małą pozycję w porównaniu do depo i się zorientujesz po procentach oraz jak chodzi to cudo

-- Dodano: 29 lip 2014, 13:14 --
homar pisze:A jaki trzeba miec kapital na daxie zeby grac? Bo z tego co widzialem da sie grac 1 lotem w zwyz. Ile to jest 1 lota na daxie??;) bo na edku 1 l to jakies 30 zl...

nie wiem jak to liczysz ale na edku 1l to depo 1000Euro przy dźwigni x1000.... skąd te 30 zł?
DAX depo na 1L to ok 8000 pln, wartość instrumentu x 10 EUR....
a ile trzeba mieć by grać? to zależy od strategii i ryzyka, które przyjmujesz. Gdzie wchodzisz, czy i gdzie stawiasz SL... dużo by mówić. Najprościej to zajmij małą pozycję w porównaniu do depo i się zorientujesz po procentach oraz jak chodzi to cudo

aaaaaaaaaaaaaa kumam, chodziło Ci chyba o to, że dla 1L edka 1 pips to 30 pln... wartość pipsa u mnie na daxie lekko ponad 40 pln

Zablokowany