DayTrading: Poniedziałek 28.07.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.07.2014
uj dalej na tym oporze daily
para ta może być inicjatorem ruchu na pozostałych
co jeszcze... hmmm
ileż kuwa można czekać na zjazd usdjpy wrrr
co jeszcze... hmmm
Seryjny życzeniowa projekcja w tym scenariuszu każdy byłby zarobiony. Teraz grube S po FED z poziomu 1.33 grube L żeby to było takie proste.... Nie wejdziemy pod FED tak nisko bo wtedy w ciemno można walić całe depo z eleczką w godleSeryjny Morderca pisze:Przy fed bujnie po 30 pipsow w dwie strony i spadamy dalej. Do tego czasu rzeczywiscie nie spodziewalbym sie wiekszych spadkow aczkolwiek poziom 1.3400 to nie jest zaden kluczowy poziom. Imo jesli przejdziemy dzis 1.3420 to do fedu mozemy byc nawet przy 1.33.Panoptic pisze:Szanowni Państwo na E/U niech nikt się nie da wkręcić w jakieś spadki. Poczekajmy na FED który znając życie nic nowego nie powie. Tam jest tak ułożona polityka monetarna, że nikt nic nie chlapnie w lipcu o rozmontowaniu kursu. 1.34 nie zostanie pokonany od tak sobie bez impulsu. I najważniejsza sprawa psychologia.....praktycznie całe forum już wieszczy spadki E/U. Jeszcze takiego dnia nie przeżyłem żeby przed bankiem centralnym cały plankton zasiadał w odpowiednim kierunku.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
moze 2 szczyt ale 102 - 102 20 cos chca puknacpr7emo pisze:uj dalej na tym oporze daily
co jeszcze... hmmm
to kiwi o którym pisałem w weekend jednak trzymam
założyłem hedża oczekującego na połowę ogólnej pozycji
czekam również do momentu jak odwróci
-- Dodano: pn 28-07-2014, 10:14 --
założyłem hedża oczekującego na połowę ogólnej pozycji
czekam również do momentu jak odwróci
-- Dodano: pn 28-07-2014, 10:14 --
rozważam możliwość odbicia od oporu z delikatnym wykroczeniem do 102,00Nowy123 pisze:moze 2 szczyt ale 102 - 102 20 cos chca puknacpr7emo pisze:uj dalej na tym oporze daily
co jeszcze... hmmm
Ostatnio zmieniony 28 lip 2014, 10:15 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Panoptic pisze:Seryjny życzeniowa projekcja w tym scenariuszu każdy byłby zarobiony. Teraz grube S po FED z poziomu 1.33 grube L żeby to było takie proste.... Nie wejdziemy pod FED tak nisko bo wtedy w ciemno można walić całe depo z eleczką w godleSeryjny Morderca pisze:Przy fed bujnie po 30 pipsow w dwie strony i spadamy dalej. Do tego czasu rzeczywiscie nie spodziewalbym sie wiekszych spadkow aczkolwiek poziom 1.3400 to nie jest zaden kluczowy poziom. Imo jesli przejdziemy dzis 1.3420 to do fedu mozemy byc nawet przy 1.33.Panoptic pisze:Szanowni Państwo na E/U niech nikt się nie da wkręcić w jakieś spadki. Poczekajmy na FED który znając życie nic nowego nie powie. Tam jest tak ułożona polityka monetarna, że nikt nic nie chlapnie w lipcu o rozmontowaniu kursu. 1.34 nie zostanie pokonany od tak sobie bez impulsu. I najważniejsza sprawa psychologia.....praktycznie całe forum już wieszczy spadki E/U. Jeszcze takiego dnia nie przeżyłem żeby przed bankiem centralnym cały plankton zasiadał w odpowiednim kierunku.
Nie rozumiem dlaczego usilujesz za wszelka cene grac ODWROTNIE po FED. Dlaczego kazda twoja analiza zaklada kierunek odwrotny? Wpakowales sie w L i czekasz na FED tak?
Jest to bezsensowne podejscie.
Mało daytradingowo ale można podpiąć pod samą flagę i odbicie od dziennego pivota z małym stopem poniżej daily low ~
https://www.tradingview.com/v/q2x4Qd8Y/
https://www.tradingview.com/v/q2x4Qd8Y/
jak pójdzie spadkowa fala h4 uj to trochę skarbów będzie 

- ZielonaMgielka
- Maniak
Dlatego trzeba zwracac uwage na czas wygasniecia. Typ opcji takze nie jest tu tajemnica.Seryjny Morderca pisze: Tylko mi chodzilo o czas ich publikacji bo to jest najistotniejsza kwestia w tej chwili. Sa publikowane i update'owane kilka razy w ciagu dnia co bardzo utrudnia przewidywanie na ich podstawie tego gdzie znajdzie sie cena za jakis czas a publikacje pod koniec sesji europejskiej maja sie nijak do tego co jest publikowane o 8, 9 rano. Ja nie podwazam ich roli tylko istote grania na ich podstawie jako wyznacznik trendu na caly dzien po porannej publikacji tym bardziej, ze nie wiemy jakiego typu jest dana opcja a chyba nie musze mowic jak wazna jest to kwestia.
Seryjny masz racje gram w przeciwnym kierunku. Mam elkę na 1.3430 i chętnie się jej pozbędę. Ruch na FED powinien pozwolić na wyjście z niej z zyskiem i wtedy dopiero zasadzam S. Nie liczę na spektakularny zysk ale jakoś mi nie pasuje żeby FED tak szybko oddał słabą pozycje dolara o którą tak zabiegał. Pisałem kilka dni temu, że na 1.33-1.32 nie jeden polegnie ale czy ten poziom to nie jest za wcześnie jak na lipiec?
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
-
- Pasjonat
ZielonaMgielka pisze:Dlatego trzeba zwracac uwage na czas wygasniecia. Typ opcji takze nie jest tu tajemnica.Seryjny Morderca pisze: Tylko mi chodzilo o czas ich publikacji bo to jest najistotniejsza kwestia w tej chwili. Sa publikowane i update'owane kilka razy w ciagu dnia co bardzo utrudnia przewidywanie na ich podstawie tego gdzie znajdzie sie cena za jakis czas a publikacje pod koniec sesji europejskiej maja sie nijak do tego co jest publikowane o 8, 9 rano. Ja nie podwazam ich roli tylko istote grania na ich podstawie jako wyznacznik trendu na caly dzien po porannej publikacji tym bardziej, ze nie wiemy jakiego typu jest dana opcja a chyba nie musze mowic jak wazna jest to kwestia.
Ale nie rozumiem czemu cos mialoby byc za wczesnie, za pozno, dlaczego cos nie yglada dobrze, lub za dobrze... forex jest prosty - ruszyla fala umocnienia dolara ktora moze potrwac i 2 miesiace, 5 miesiecy, 2 tygodnie - kto to wie?
Wiemy natomiast ze trwa nadal i jesli fed zmieni kierunek i wrocimy do wzrostow to wtedy sie bedzie myslec co dalej. Jednak poki co to jest trend spadkowy z korektami nieregularnymi i to wszystko, koniec filozofii. Ta para odznacza sie wyjatkowym brakiem dynamiki i plynnosci wiec nie nadaje sie do trejdowania. Szczegolnie w tak nerwowym okresie jakim jest lipiec - wrzesien gdzie czesto zmienialismy kierunki po 10 razy tak jak to mozna zauwazyc ogladajac dane historyczne edka.