DayTrading: Poniedziałek 28.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 lip 2014, 00:00

Wzrost
13
50%
Bez zmian
6
23%
Spadek
7
27%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

G/U

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Póki co pod obserwacje...

https://www.tradingview.com/x/iybulnpG

dzis dzień wolny, ale z weekendowej prasówki jedno moim zdaniem bardzo ciekawe zdanie szefa analityków XTB :

Trzeba wreszcie pamiętać o tym, że aby sprzedać jedną walutę, trzeba kupić inną. Po tym jak NZD „się wyłożył” stawka walut postrzeganych jako atrakcyjne w gronie G10 zawęziła się: EUR, CHF, JPY nie przekonują niczym, AUD, CAD mają wątpliwe fundamenty, USD ma potencjał, ale do tej pory rynek nie chciał go dostrzegać. Zostają niewielkie waluty skandynawskie. Dlatego też, jest zbyt wcześnie aby deklarować zwrot na funcie.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
lugi
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.07.2014

Nieprzeczytany post autor: lugi »

Jak widzicie dzisiaj DAXa? wygląda jakby chciał przetestować 9710 i dalej ewentualnie 9745/50, z drugiej strony jednak czeka 9595 i niższe poziomy....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Na pszenicy wyszedł mi trójkąt (patrz wykres - sorry za jakość, fotka ipada).
Wychodzi na to, że obecna cena to jest na wsparciu.
Podwyższyłem zatem TP na 700.... i cierpliwie poczekam na rozwój wydarzeń.

DAX na dzisiaj: siedzimy obecnie na wsparciu.... jest L, tp na 9700...
jak przebijemy wsparcie to się odwracam :)

Udanych trejdów, idę na rower :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Seryjny Morderca pisze:
highend pisze:
niemiaszek pisze:Hello

* Euro-dollar; $1.3475(E133mn)
dobry :)
optymiści znaczy się ;)
Nie sugeruj sie tym w ogole. Opcje absolutnie nie powinny sugerowac ani mowic nam nic odnosnie kierunku w ktorym podazamy. Zreszta wystarczy ze bedzie 40 pipsowy zjazd na edku i niemiaszek wklei jak zwykle update opcji i okaze sie ze 10 razy wieksza opcja byla ale np. przy 1.3375 i to niewiadomego typu...

To co jest wrzucane rano ma sie nijak do tego jakie informacje otrzymujemy juz po fakcie lub pod koniec sesji.
Wiec ja bym osobiscie nie zwracal na to w ogole uwagi.
Kazda opcja ma swoj czas realizacji. Nie umniejszaj tych informacji tylko dlatego ze sa dla Ciebie nie istotne.
Duze zlecenia czesto gromadza sie wokol znaczacych barier opcyjnych.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend pisze:Na pszenicy wyszedł mi trójkąt (patrz wykres - sorry za jakość, fotka ipada).
Wychodzi na to, że obecna cena to jest na wsparciu.
Podwyższyłem zatem TP na 700.... i cierpliwie poczekam na rozwój wydarzeń.

DAX na dzisiaj: siedzimy obecnie na wsparciu.... jest L, tp na 9700...
jak przebijemy wsparcie to się odwracam :)

Udanych trejdów, idę na rower :564:
analiza życzeniowa :D
myślałem że idziesz na tesle :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

ZielonaMgielka pisze:
Seryjny Morderca pisze:
highend pisze:Hello

* Euro-dollar; $1.3475(E133mn)

dobry :)
optymiści znaczy się ;)
Nie sugeruj sie tym w ogole. Opcje absolutnie nie powinny sugerowac ani mowic nam nic odnosnie kierunku w ktorym podazamy. Zreszta wystarczy ze bedzie 40 pipsowy zjazd na edku i niemiaszek wklei jak zwykle update opcji i okaze sie ze 10 razy wieksza opcja byla ale np. przy 1.3375 i to niewiadomego typu...

To co jest wrzucane rano ma sie nijak do tego jakie informacje otrzymujemy juz po fakcie lub pod koniec sesji.
Wiec ja bym osobiscie nie zwracal na to w ogole uwagi.
Kazda opcja ma swoj czas realizacji. Nie umniejszaj tych informacji tylko dlatego ze sa dla Ciebie nie istotne.
Duze zlecenia czesto gromadza sie wokol znaczacych barier opcyjnych.
Tylko mi chodzilo o czas ich publikacji bo to jest najistotniejsza kwestia w tej chwili. Sa publikowane i update'owane kilka razy w ciagu dnia co bardzo utrudnia przewidywanie na ich podstawie tego gdzie znajdzie sie cena za jakis czas a publikacje pod koniec sesji europejskiej maja sie nijak do tego co jest publikowane o 8, 9 rano. Ja nie podwazam ich roli tylko istote grania na ich podstawie jako wyznacznik trendu na caly dzien po porannej publikacji tym bardziej, ze nie wiemy jakiego typu jest dana opcja a chyba nie musze mowic jak wazna jest to kwestia.

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Szanowni Państwo na E/U niech nikt się nie da wkręcić w jakieś spadki. Poczekajmy na FED który znając życie nic nowego nie powie. Tam jest tak ułożona polityka monetarna, że nikt nic nie chlapnie w lipcu o rozmontowaniu kursu. 1.34 nie zostanie pokonany od tak sobie bez impulsu. I najważniejsza sprawa psychologia.....praktycznie całe forum już wieszczy spadki E/U. Jeszcze takiego dnia nie przeżyłem żeby przed bankiem centralnym cały plankton zasiadał w odpowiednim kierunku.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Panoptic pisze:Szanowni Państwo na E/U niech nikt się nie da wkręcić w jakieś spadki. Poczekajmy na FED który znając życie nic nowego nie powie. Tam jest tak ułożona polityka monetarna, że nikt nic nie chlapnie w lipcu o rozmontowaniu kursu. 1.34 nie zostanie pokonany od tak sobie bez impulsu. I najważniejsza sprawa psychologia.....praktycznie całe forum już wieszczy spadki E/U. Jeszcze takiego dnia nie przeżyłem żeby przed bankiem centralnym cały plankton zasiadał w odpowiednim kierunku.
Przy fed bujnie po 30 pipsow w dwie strony i spadamy dalej. Do tego czasu rzeczywiscie nie spodziewalbym sie wiekszych spadkow aczkolwiek poziom 1.3400 to nie jest zaden kluczowy poziom. Imo jesli przejdziemy dzis 1.3420 to do fedu mozemy byc nawet przy 1.33.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2014, 09:56 przez Seryjny Morderca, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://fakty.interia.pl/raport-srodek-w ... lock=facts

nagle teraz ahah jak ladnie USA-Izrale probuje ladne prowokowc ROsje to innym sposobem oslabc jak przy stworzonej UNI AZJACKEJ tamtejsze panstwa chca odejsc od petrodolara

hstoria pokazuje ja konczci cochce od papieru USD odejsc

Zablokowany