Najważniejsze to się wyluzowac i next time podejść do tematu jak dziwka z ulicy - sorry za porównanie ale tak to dziala, schematycznie. Pamiętaj tez ze nikt nie jest lepszy bo lepiej przewiduje rynek. Nie da się tego zrobić bo to loteria z której możesz wyluskac po prostu pewne detale. Na pocieszenie ci dodam ze tez jestem w plecy od 2 dni. Wczoraj 2% dzisiaj 6%. Żyje się dalej i będzie milion innych okazji do zarobku.highend pisze:Dobrze już dobrzedon't worry be happy
http://money.cnn.com/2014/07/25/news/ec ... index.htmlRussia is paying an ever higher price for its growing isolation over the crisis in Ukraine.
The country's central bank jacked up interest rates Friday for the third time since March, taking them up to 8%.
With inflation running at 7.5%, it had little choice.
The crisis has led investors and companies to yank money out of Russia. This has crushed the ruble and raised the cost of imports -- helping to drive prices higher.
The government hopes that higher rates will make it more attractive for businesses to keep money in Russia
Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analizhighend pisze:Dobry![]()
Wszystkiemu winna psychika... i jakieś niepotrzebne decyzje pod wpływem chwili.
Wczoraj zacząłem robić głupoty no to mam. Nauczkę.
A myślałem, że jest silna ta psycha. LOL. No nic - po prostu trzeba robić to co do tej pory. Czyste rzemiosło na spokojnie.
Seryjny aka Kusus ma rację w tym co napisał.
Ciekawe co z pozostałymi kolegami - Wesoły miał L na edku i się stracił....? Czy tutaj ludzie znikają jak wtapiają?
Jest się na fali parę miesięcy... duży zysk... a potem zonk i nic nie zostaje?
Wracając do tematu: DAXa mamy na dole trójkąta po wspaniałym (wymarzonym) setupie z piątku gdzie odbił sie od górnej LT trójkąta i doszedł do dolnej. Z moich kresek wyszło mi, że teraz sie zrobi...diament (na tyle na ile się znam) i prawdopodobnie czeka nas w przyszłym tygodniu od poniedziałku do środy raczej konsola w daxie... 9630 - 9700 punktów.
To może zróbmy tak: Ty się skup na pszenicy, a ja na daxie.rexex pisze: Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analiz
To może zróbmy tak: Ty się skup na pszenicy, a ja na daxie.highend pisze:rexex pisze: Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analiz