DayTrading: Piątek 25.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
5
19%
Spadek
9
35%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dobrze już dobrze :) don't worry be happy :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:Dobrze już dobrze :) don't worry be happy :)
Najważniejsze to się wyluzowac i next time podejść do tematu jak dziwka z ulicy - sorry za porównanie ale tak to dziala, schematycznie. Pamiętaj tez ze nikt nie jest lepszy bo lepiej przewiduje rynek. Nie da się tego zrobić bo to loteria z której możesz wyluskac po prostu pewne detale. Na pocieszenie ci dodam ze tez jestem w plecy od 2 dni. Wczoraj 2% dzisiaj 6%. Żyje się dalej i będzie milion innych okazji do zarobku.

Miłego weekendu.

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Prognoza gold

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

Witam
Sprawdziła się (pomyliłem się o 2$) moja poprzednia prognoza że złoto dojdzie do max 1243 i wejdzie w korektę , obecnie widzę dwa możliwe scenariusze fala B jako korekta płaska abc spadek do poziomu ok 1270-1280 lub też falę B mamy za sobą i tworzy się trójkąt ukośny końcowy(12345)już jako fala C z podobnym zasięgiem , sesja poniedziałkowa powinna rozstrzygnąć z którą opcją mamy do czynienia .
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

bardzo mądre słowa Seryjny , choć niby mogą się wydawać oczywistością to jednak zapomina się o wielu ważnych kwestiach, o których wspomniałeś pod wpływem złych emocji, ja też jestem znowu na stracie i to "pięknej" ale cóż ja teraz zrobię..

miłego weekendu.
Swing

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Russia is paying an ever higher price for its growing isolation over the crisis in Ukraine.
The country's central bank jacked up interest rates Friday for the third time since March, taking them up to 8%.
With inflation running at 7.5%, it had little choice.
The crisis has led investors and companies to yank money out of Russia. This has crushed the ruble and raised the cost of imports -- helping to drive prices higher.
The government hopes that higher rates will make it more attractive for businesses to keep money in Russia
http://money.cnn.com/2014/07/25/news/ec ... index.html
czyli będą negocjować zostawienie kapitału z wysokością stóp, im więcej podniosą będą chcieli by inwestorzy zaakceptowali dozbrajanie barbarzyńców

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Highend, Koksie, Seryjny - uszy do góry i przez weekend luz na maksa ;). Ja od tygodnia trzymam złoto od 1323 :) po strasznie głupim wejściu (na szczęście pozycja nie była specjalnie wielka). Dzisiaj byłam na -330 pipsów :), ale na zamknięciu mam już "tylko" -160. Cierpliwość i emocje tylko pozytywne!
Może Was Frederic Galliano uspokoi nieco:
http://www.youtube.com/watch?v=2YP6bL6umAA
a może świetne solówki chłopaków od Stinga:
http://www.youtube.com/watch?v=mV0KGADqhAU
a może niesamowity Jan Garbarek & the Hilliard Ensemble:
http://www.youtube.com/watch?v=lqyCL4Q37oo
(do tego koniecznie słuchawy i zamknięte oczęta!!!)
W przyszłym tygodniu będzie ciekawie, środa i piątek ważne dane, a w pozostałe też trafią się okazje. Może złotko podejdzie jeszcze w górę (wszystko w rękach wojskowych), kiwi dziś kilka godzin szedł po linii trendu, więc pewnie w pon. określi się długą świecą w którąś stronę, no i edzias może wrzuci drugi bieg ;).
Kochani! To tylko kaska, która sama w sobie nie ma wartości!!!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dobry :)
Wszystkiemu winna psychika... i jakieś niepotrzebne decyzje pod wpływem chwili.
Wczoraj zacząłem robić głupoty no to mam. Nauczkę.
A myślałem, że jest silna ta psycha. LOL. No nic - po prostu trzeba robić to co do tej pory. Czyste rzemiosło na spokojnie.
Seryjny aka Kusus ma rację w tym co napisał.

Ciekawe co z pozostałymi kolegami - Wesoły miał L na edku i się stracił....? Czy tutaj ludzie znikają jak wtapiają?
Jest się na fali parę miesięcy... duży zysk... a potem zonk i nic nie zostaje? :)

Wracając do tematu: DAXa mamy na dole trójkąta po wspaniałym (wymarzonym) setupie z piątku gdzie odbił sie od górnej LT trójkąta i doszedł do dolnej. Z moich kresek wyszło mi, że teraz sie zrobi...diament (na tyle na ile się znam) i prawdopodobnie czeka nas w przyszłym tygodniu od poniedziałku do środy raczej konsola w daxie... 9630 - 9700 punktów.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:Dobry :)
Wszystkiemu winna psychika... i jakieś niepotrzebne decyzje pod wpływem chwili.
Wczoraj zacząłem robić głupoty no to mam. Nauczkę.
A myślałem, że jest silna ta psycha. LOL. No nic - po prostu trzeba robić to co do tej pory. Czyste rzemiosło na spokojnie.
Seryjny aka Kusus ma rację w tym co napisał.

Ciekawe co z pozostałymi kolegami - Wesoły miał L na edku i się stracił....? Czy tutaj ludzie znikają jak wtapiają?
Jest się na fali parę miesięcy... duży zysk... a potem zonk i nic nie zostaje? :)

Wracając do tematu: DAXa mamy na dole trójkąta po wspaniałym (wymarzonym) setupie z piątku gdzie odbił sie od górnej LT trójkąta i doszedł do dolnej. Z moich kresek wyszło mi, że teraz sie zrobi...diament (na tyle na ile się znam) i prawdopodobnie czeka nas w przyszłym tygodniu od poniedziałku do środy raczej konsola w daxie... 9630 - 9700 punktów.
Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analiz

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze: Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analiz
To może zróbmy tak: Ty się skup na pszenicy, a ja na daxie.
Cały czas mamy tam trójkąt - wklejam niżej wykres. Odbiliśmy od górnej LT trójkąta do dolnej LT.
Górna LT stanowiła opór.
A co do pszenicy to teraz próbujesz ten mniejszy ruch czy na dłuższy okres? :d
edit: namalowałem moją wizję daxa ;) (na fibo nie patrzeć - nieaktualne jest)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
rexex pisze: Powiem CI jak ja staram się to robić . Obserwuje około 30 rynków a gram maksymalnie na 2-3 . Tam gdzie są według mnie najpewniejsze wejścia . Jeśli spodziewam się dłuższego trendu ( tak jak na pszenicy ) zakładam dwie pozycję - jedną na dłuższy okres a drugą próbuje zbierać mniejsze ruchu . Wczoraj też się napaliłem na daxa bo do 16 wyglądał dość mocno i nie reagował na spadki usa . Skończyło się tak że piękny zysk na pszenicy oddałem na daxie . Jak kolega pisał trzeba być jak dziwka albo robot i zero przywiązania do pozycji i własnych analiz
To może zróbmy tak: Ty się skup na pszenicy, a ja na daxie.
Cały czas mamy tam trójkąt - wklejam niżej wykres. Odbiliśmy od górnej LT trójkąta do dolnej LT.
Górna LT stanowiła opór.
A co do pszenicy to teraz próbujesz ten mniejszy ruch czy na dłuższy okres? :d
edit: namalowałem moją wizję daxa ;) (na fibo nie patrzeć - nieaktualne jest)[/quote

Lubię na weekend zamknąć wszystkie pozycje , jedną pszenicę pisałem że brałem po 523,50 a drugą wziąłem wczoraj po 15.30 po cenie 527,50 . Pozamykałem wieczorem po cenie 536 i mam nadzieję że uda mi się odnowić pierwszą pozycję po 530 . Jak człowiek nie ma pozycji to jest bardziej obiektywny i bezstresowy weekend . Myślę że te rolne póki co jeszcze będą parę miesięcy zmienne i najlepiej kasować po 20 dolarów wzrostu a bliżej jesieni można coś pomyśleć na dłuższy termin . Dax chyba jeszcze obroni te 9600 ale zaczyna to kiepsko wygladać w porównaniu do indeksów w usa ( zwłaszcza nasdaq zrobił niezłego młota ) . Będę szukać L przy 9620

Zablokowany