dane sa wysrubowane a wczorajsz epmi nie były zachwycajace!!!homar pisze:i co wybiło MC Pkubiu i trochę oddechu... południowe odpuszczenie a potem pokażą co potrafią. Dane USA spodziewane lepsze czyli na umocnienie dolara... to może dać impuls do 1.340
DayTrading: Piątek 25.07.2014
Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014
chciwość jest dobra
mogę prosić o wytłumaczenie sensu hedżowania?Ciapul pisze:ale hedge (jeśli tak chcesz grać) trzeba stawiać zamiast SL a nie wtedy jak już masz strate, bo z reguły jest tak, że jak się teraz "zhedżujesz" to kurs wraca, strata staje w miejscu, a Ty masz już nie jedną tylko dwie pozycje ze stratą...highend pisze:to ja nie powiem na ile mnie edek przewiózł - tzn. na razie nie zamknąłem, mam zamiar to jakoś uśrednić lub zahedżować i wyjść na zero
czy jest to tylko lek na psychiczne przywiązanie do pozycji czy brak możności akceptacji strat?
Bo jeśli np. tracimy i otwieramy pozycję przeciwstawną to efekt netto jest taki, jakbyśmy zamknęli tę pozycję a komfort większy bycia poza rynkiem niż na hedżu. BP zawsze możemy ustawić oczekującą niżej lub wejść ponownie z ręki jak będzie korzystny układ... nie rozumiem tej koncepcji....
- MowmiSasiad
- Pasjonat
Nie ja pisałem, ale myślę że dla większości jest to brak możliwości akceptacji strat. Jak już kluczowy opór/wsparcie pęka a ciągle długoterminowo obstawiasz dany kierunek to żeby przetrzymać dużą ekspozycję czasem hedge potrafi cię wyratować... Chociaż większość ludzi raczej nie umie z tego korzystać i tracą...homar pisze:mogę prosić o wytłumaczenie sensu hedżowania?Ciapul pisze:ale hedge (jeśli tak chcesz grać) trzeba stawiać zamiast SL a nie wtedy jak już masz strate, bo z reguły jest tak, że jak się teraz "zhedżujesz" to kurs wraca, strata staje w miejscu, a Ty masz już nie jedną tylko dwie pozycje ze stratą...highend pisze:to ja nie powiem na ile mnie edek przewiózł - tzn. na razie nie zamknąłem, mam zamiar to jakoś uśrednić lub zahedżować i wyjść na zero
czy jest to tylko lek na psychiczne przywiązanie do pozycji czy brak możności akceptacji strat?
Bo jeśli np. tracimy i otwieramy pozycję przeciwstawną to efekt netto jest taki, jakbyśmy zamknęli tę pozycję a komfort większy bycia poza rynkiem niż na hedżu. BP zawsze możemy ustawić oczekującą niżej lub wejść ponownie z ręki jak będzie korzystny układ... nie rozumiem tej koncepcji....
- roberttheus
- Maniak
hedge to ratunek jak cena idzie nie po Twojej myśli po co patrzeć jak tracisz kasę jak możesz zarabiać i na wzroście i na spadku zawsze chwycisz falę analiza wykresu Elliot wsparcia opory fibo i jazda
-- Dodano: pt 25-07-2014, 11:37 --
teraz na kiwi to zły pomysł na s i hedge na samym dołku bo już zbyt mocno pocisnęli trzeba czekać para jest trendowa i jak już się uprze w jakiś kierunek to ciężko o odwrócenie ale warto poczekać w końcu swap dodatni więc o co pękać?
teraz na kiwi to zły pomysł na s i hedge na samym dołku bo już zbyt mocno pocisnęli trzeba czekać para jest trendowa i jak już się uprze w jakiś kierunek to ciężko o odwrócenie ale warto poczekać w końcu swap dodatni więc o co pękać?
windsurfing na falach trendu
Dajcie znać jak będziecie wychodzić z kiwi. Bo sam też jestem na L.
The only way is up
roberttheus pisze:hedge to ratunek jak cena idzie nie po Twojej myśli po co patrzeć jak tracisz kasę jak możesz zarabiać i na wzroście i na spadku zawsze chwycisz falę analiza wykresu Elliot wsparcia opory fibo i jazda
nie przekonuje mnie to bo nie wykazuje różnicy między zamknięciem pozycji i ponownym wejściu? CHyba, że hedżując "zaznaczamy" że to tylko tymczasowe i zamierzamy wrócić do głównej pozycji i może to łatwiej niż wyjść i wejść ponownie. Np na danych hedż może być prostszy technicznie niż kombinacja zleceń oczekujących. ALe płacimy też spread i ew. swapy... wciąż dla mnie to mieści się raczej w granicach eksperymentu i zabiegu pozornego. Co innego granie na kilku parach czy instrumentach o odpowiednio dobranej korelacji..
- roberttheus
- Maniak
ja za szybko nie wyjdę może za miesiąc dwa bo trend pozostaje trendem a jak się zmieni to będę na spadkach zarabiał hedgem wycinał zyski na momentum spadkowym na odbiciach będę sprzedawał proste
czy SP500 robi formację szczytową? RObiąc małego RGRa zawraca właśnie poniżej przebitych maksów. Oznaczałoby to w końcu większe spadki... Ciekawe co na to DAX
- roberttheus
- Maniak
hahaaha granie n korelacji jest gorsze bo jak masz dwie pary skorelowane z ujemnym swapem to gorzej na tym wychodzisz mój hedge kosztuje mnie od 1zł do 5 zł dziennie w zalżności od wielkości pozycji to grosze są a gram na parach które mają dodatni swap tylko ECN w mForex pobiera ode mnie tylko jednorazową prowizję za otwarcie więc o co kaman?
Każdy ma swój pomysł na zyski i straty.
Jak weszłam za wcześnie w S na kiwi gdy jechał do góry to tez mój broker sugerował że lepiej zamknąć i odbić na trendzie wzrostowym. Ale bym dopiero odbiła
Przeczekałam i podwoiłam swoje depo. Teraz mam mikro pozycję więc się nie martwię
Jak weszłam za wcześnie w S na kiwi gdy jechał do góry to tez mój broker sugerował że lepiej zamknąć i odbić na trendzie wzrostowym. Ale bym dopiero odbiła

Przeczekałam i podwoiłam swoje depo. Teraz mam mikro pozycję więc się nie martwię