DayTrading: Środa 23.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lip 2014, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
4
15%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 23.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Declan »

Nowy123 pisze:Rozczarowujące dane o sprzedaży detalicznej. Główny Urząd Statystyczny podał, że w czerwcu sprzedaż wzrosła o 1,2 procent rok do roku. Eksperci spodziewali się odczytu w okolicach 4 procent.

Główny ekonomista banku Societe Generale Jarosław Janecki ocenia opublikowane dane jako bardzo słabe. Wskazuje, że spada sprzedaż w niemal wszystkich kategoriach pro
Cały gus czyli gusła, miesiąc wcześniej cud miód były dane, tyle tylko że wybory były.
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

highend pisze:
dreken pisze:Spokojnie EDEk zaraz się rozkręci :lol: bo jak nie to linę mam pod stołkiem a najbliższe drzewo za miedzą :?
edek wydaje się przeć na północ?
a dax chce, ale nie może (opór 9800?) = wracamy na 9600 ? jakieś pomysły?
Na dłużej sentyment spadkowy ale widać, że ostatni ruch spadkowy rozpoczynający się 1/07 zrobił 5 falek więc jakieś odreagowanie powinno nastąpić. Jego jakość powie nam co dalej. Pamiętacie jak wszyscy czekali na korektę/retest .3570? I doszło tylko do 50. Teraz sytuacja podobna. Jeśli ma ta korekta nastąpić to wypadałoby 1.3540-50 gdzie mamy pokrycie linii trendu spadkowego, poziom oporu (szczyt sprzed 2 dni) i fibo38.. tylko co wtedy z pkbiu??

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

No to E/D wygląda do gotowego do odreagowania :arrow: UP

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

xPabloo pisze:Myślę że moja 5 letnia córka rozumie wykresy lepiej niż PKbiu... a przecież jak już sama nie umie to wystarczyłoby żeby rozsądnymi kwotami realizowała wykresy żaby który ma dość dobre analizy i już od tego 1.3996 na edku byłaby zarobiona, ale ona wolała słuchać naganiaczy na 1.42...

Moim zdaniem ona albo jest trolem i pisze żeby sobie popisać, albo jest niezbyt mądra (ale kto by takiej pożyczył drugi raz kase)

Co do edka to licze że dojdziemy w okolice 1.3440 i stamtąd już spokojnie up do końca tygodnia
A dax chyba nie chce spadać tak jakoś mi się udało go kupić dwa dni temu :D
Dobrze mówisz....spokojnie na 1.3440 można stawiać eleczkę a na 1.3530 bardzo grubę es ze stopem na 1.3551
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

cajto pisze:No to E/D wygląda do gotowego do odreagowania :arrow: UP
robi owe szczyty :p ( faktycznie macie racje nie nadaje sie do tego chodz tyle razy juz probowałam - mam słąba psyche :oops:
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

homar pisze: Na dłużej sentyment spadkowy ale widać, że ostatni ruch spadkowy rozpoczynający się 1/07 zrobił 5 falek więc jakieś odreagowanie powinno nastąpić. Jego jakość powie nam co dalej. Pamiętacie jak wszyscy czekali na korektę/retest .3570? I doszło tylko do 50. Teraz sytuacja podobna. Jeśli ma ta korekta nastąpić to wypadałoby 1.3540-50 gdzie mamy pokrycie linii trendu spadkowego, poziom oporu (szczyt sprzed 2 dni) i fibo38.. tylko co wtedy z pkbiu??
pkubiu - niech pokaże statement, bo ja jej nie wierzę.... po prostu ciśnie nam tu kit, a wszyscy się podkręcacie.
ktoś jeszcze jest za spadkami na daxie? czy jednak uważacie, że wciąż "promocja" i wracamy na 10.000 ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Declan pisze:
Nowy123 pisze:Rozczarowujące dane o sprzedaży detalicznej. Główny Urząd Statystyczny podał, że w czerwcu sprzedaż wzrosła o 1,2 procent rok do roku. Eksperci spodziewali się odczytu w okolicach 4 procent.

Główny ekonomista banku Societe Generale Jarosław Janecki ocenia opublikowane dane jako bardzo słabe. Wskazuje, że spada sprzedaż w niemal wszystkich kategoriach pro
Cały gus czyli gusła, miesiąc wcześniej cud miód były dane, tyle tylko że wybory były.
PROPAGANDA = PO=lska dziala sie ma dobrze

to tak co do USD PLN

bo nie wiem cz yto falszywka byla i skrocona v czy pojada dalej z zlotowka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

highend pisze:
pkubiu - niech pokaże statement, bo ja jej nie wierzę.... po prostu ciśnie nam tu kit, a wszyscy się podkręcacie.
ktoś jeszcze jest za spadkami na daxie? czy jednak uważacie, że wciąż "promocja" i wracamy na 10.000 ?
w chwili obecnej uważam że będzie spadek nie duży potem zależy jak ameryka się otworzy

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
Też jestem za tym że 9800 to na razie powstrzyma wzrosty . Dodatkowo liczę na odbicie na pszenicy i wziałem po 523,50 ( liczę na 550 w tym tygodniu )

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

highend pisze:
homar pisze: Na dłużej sentyment spadkowy ale widać, że ostatni ruch spadkowy rozpoczynający się 1/07 zrobił 5 falek więc jakieś odreagowanie powinno nastąpić. Jego jakość powie nam co dalej. Pamiętacie jak wszyscy czekali na korektę/retest .3570? I doszło tylko do 50. Teraz sytuacja podobna. Jeśli ma ta korekta nastąpić to wypadałoby 1.3540-50 gdzie mamy pokrycie linii trendu spadkowego, poziom oporu (szczyt sprzed 2 dni) i fibo38.. tylko co wtedy z pkbiu??
dłużej nie gram indeksów ale na dziś myślę, że 9800 poziom ok do szybkich esek, ew jak podbiją do 9820-30. Potem to zależy od ogólnych sentymentów ale wydaje się, że jeszcze wejdą na 9870-9900 może jutro

Zablokowany