DayTrading: Wtorek 22.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
33%
Bez zmian
2
8%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 22.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

atlanticos pisze:
Seryjny Morderca pisze:
atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...

edek W1

https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH

Dosc odwazna ta projekcja .....
Jak edek zjedzie o tyle co mowisz to na powrocie max co zrobi to test tej LT od dolu i dalej poludnie...
zerknij ile razy przebijal na swieczkach tygodniowych gorna bande... swieczke tygodniowa zamkniemy wewnatrz klina, nawet jak zejdziemy jeszcze 20 pipsow - a czemu możemy zejsc? bo tam wypoada pelen zasieg rgra sprzed tygodnia... :564:
Fakt, duzo razy przebijal. Ale to ze zamkniemy sie wewnatrz klina to teraz chyba dosc daleko idacy wniosek. Zreszta mozesz miec racje...
Ale edek po mojemu raczej tak by wyglądał. Odbicie gdzieś od rejonów 1.3370 - 1.3350 jako punkt formowania głowy i powrót pod LT i potem to albo odbicie się od niej albo wchodzimy do klina. Tam gdzie wypadałaby głowa widziałbym również falę C odpowiedzialną i sygnalizującą koniec korekty która rozpoczęła się w okolicach 1.40.
Ale to tylko jeden ze scenariuszy. Bliższy jestem temu, że zlecimy na ryj bez poślizgu tylko to będzie zależeć od tego co cena zrobi w rejonach 1.3480 - 1.3350.

Obrazek

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

harymilloki pisze:
kera.p pisze:
harymilloki pisze:A u mnie dzusiaj powinnismy zanotowam mc :) I urlop mi rynek zafunduje.
Mówiłeś że nie trejdujesz na razie - na Twoim FX nie widziałem nic - chyba że się odłączyłeś
Twoje procenty były dla mnie drogowskazem ;)
Hej...
Nie zawsze idzie tak dobrze jakby człowiek chciał :) Masz pewnie tylko jeden mój rachunek na myfxbook podpięty.
Tu masz linki do wszystkich:

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... ets/852063 to ten który masz :) narazie nie aktywny

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... ts2/922350 to jest aktywny rachunek ze stratą :)

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... l-1/939389 a to demo w pełni odblokowany :)

:564:
Wiem to doskonale - Myślisz że skąd mój cytat pod spodem ;)
Jakieś 2 lata temu miałem straszną wtopę i trochę minęło zanim zrozumiałem własne błędy ale pewnie nie wszystkie jeszcze hehe ;) :564: Trzymam kciuki ;)
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

@Harry :

zobacz sobie gdzie wypada 161,8 Fibo ruchu od ostatniego szczytu do ostaniego dołka ( 71905; 70354 )

-- Dodano: wt 22-07-2014, 13:09 --
harymilloki pisze:Nie zawsze idzie tak dobrze jakby człowiek chciał
głowa do góry... każdy zalicza wtopy - a ten kto nie zalicza to prędzej czy później zaliczy... w każdej działalności obok przychodów występują koszty...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

EA po mojemu.
Dopiero trwale przebicie 1.4345 spowoduje ze wejde w kolejna S.
Druga opcja jest podbitka w rejony 1.4380 - 1.4400 i tam bede szukal okazji do sprzedazy.

Obrazek

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Ciapul pisze:@Harry :

zobacz sobie gdzie wypada 161,8 Fibo ruchu od ostatniego szczytu do ostaniego dołka ( 71905; 70354 )

-- Dodano: wt 22-07-2014, 13:09 --
harymilloki pisze:Nie zawsze idzie tak dobrze jakby człowiek chciał
głowa do góry... każdy zalicza wtopy - a ten kto nie zalicza to prędzej czy później zaliczy... w każdej działalności obok przychodów występują koszty...
Wiem o tym doskonale.... Dlatego jeśli będzie MC to to będzie właśnie mój koszt :) Mam po jednej pozycji L na KABLU i EDKU ... Wejścia były troszeczkę za wcześnie ale zawsze otwieram pozycję przed osiągnięciem wyznaczonego przez siebie poziomu do wejścia, a gdy dochodzi do tego poziomu otwieram kolejne. Jedyne w czym popełniłem "błąd" to zbyt duże pozycje na małym DEPO ale kto nie ryzykuje ten nie ma ....

-- Dodano: wt 22-07-2014, 12:19 --

A no i kondolencje dla wszystkich którzy siedzą w S na EDKU :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

UJ H4

Nie wiem co mnie podkusiło żeby zapakować się w S przy .40.
Screen chyba dużo wyjaśnia i nie będę tłumaczył czego się spodziewam w chwili obecnej.

Obrazek

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Seryjny gram ten scenariusz od rana, ale edek ta franca jedna była rozkorelowana z rana zmyłkowo

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

harymilloki pisze: A no i kondolencje dla wszystkich którzy siedzą w S na EDKU :)
Jak Twoje depo wytrzyma to chyba razem pijemy ;)
ja już zastanawiałem się nad dopłatą do depo, ale znowu mam uszy do góry. I edka do góry ;)
Jedynie z daxem jaja - a nikt się nie wypowiedział ;) rozumiem, że podąży UP za sp500? Choć jakoś mu niespieszno....
Co więcej - surowce (wszystkie co mam) bardzo powoli, ale jednak idą w górę. Widać to.

Jeśli chodzi o kabla to jednak nie byłbym taki pewien wzrostu :( może go rzeźnik na doł pociągnąć?
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 13:42 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

cajto pisze:@luxtorpeda - po co się znów pojawiłeś na tym "foremku" i to w najnędzniejszym dziale jakim jest DT? Czy aby się dowartościować, czy może pośmiać wespół z kolegami z biura?
cajto, nie wiedziałem, że to Twoje prywatne forum:)
co Cię dzisiaj zdenerwowało w wypowiedziach luxtorpedy, że się na niego rzucasz z zardzewiałą konewką?
zadaje pytania i przedstawia swoją wizję, może mglistą i ogólną, ale jednak swoją, w odróżnieniu od Ciebie, który poświęciłeś cały post na jakieś nerwowe połajanki...

==========

usdjpy wydaje się na h4 docierać do oporu prowadzonego po wierzchołkach... a ze mozolnie wspina się już 8 świeczkę, to nie wykluczam jakiegoś zdrowego rypnięcia w dół za około godzinę
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SP500 futy S 1974 i czekam z SL nad szczytami lua dzis i zrzut ja domknac takie Dt moze jakies zobaczymy jak sie zachowaja

Zablokowany