Fakt, duzo razy przebijal. Ale to ze zamkniemy sie wewnatrz klina to teraz chyba dosc daleko idacy wniosek. Zreszta mozesz miec racje...atlanticos pisze:zerknij ile razy przebijal na swieczkach tygodniowych gorna bande... swieczke tygodniowa zamkniemy wewnatrz klina, nawet jak zejdziemy jeszcze 20 pipsow - a czemu możemy zejsc? bo tam wypoada pelen zasieg rgra sprzed tygodnia...Seryjny Morderca pisze:atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...
edek W1
https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH
Dosc odwazna ta projekcja .....
Jak edek zjedzie o tyle co mowisz to na powrocie max co zrobi to test tej LT od dolu i dalej poludnie...
Ale edek po mojemu raczej tak by wyglądał. Odbicie gdzieś od rejonów 1.3370 - 1.3350 jako punkt formowania głowy i powrót pod LT i potem to albo odbicie się od niej albo wchodzimy do klina. Tam gdzie wypadałaby głowa widziałbym również falę C odpowiedzialną i sygnalizującą koniec korekty która rozpoczęła się w okolicach 1.40.
Ale to tylko jeden ze scenariuszy. Bliższy jestem temu, że zlecimy na ryj bez poślizgu tylko to będzie zależeć od tego co cena zrobi w rejonach 1.3480 - 1.3350.