DayTrading: Wtorek 22.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
33%
Bez zmian
2
8%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 22.07.2014

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@luxtorpeda - po co się znów pojawiłeś na tym "foremku" i to w najnędzniejszym dziale jakim jest DT? Czy aby się dowartościować, czy może pośmiać wespół z kolegami z biura?

Po co pytasz o rzeczy z AT, skoro jej nie stosujesz i masz ją w... poważaniu. Nawet jeśli dostaniesz jakąś odpowiedź, będzie ona dla ciebie niezrozumiała :arrow: AT :arrow: ty nie stosujesz AT
Nie gram i nie znam się na Gannie, więc nie pytam nikogo o jego wejścia w oparciu o tą metodę, po to tylko żeby stwierdzić że nie znam "nikogo poważnego" kto gra wg tej strategii.

Dla pozostałych userów - luxtorpeda to troll, z którym praktycznie każda dyskusja kończy się awanturą, udowadnianiem że czarne jest czarne i kto nie gra tak jak on, a nie daj boże gra AT, ten jest co najmniej żałosny.
Nie wierzycie, poczytajcie jego wypowiedzi w innych wątkach.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 12:37 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

luxtorpeda pisze:
Panoptic pisze:Smutne jest to, że sporo osób wchodzi w pozycję bez przygotowania a jeszcze ciekawsze jest to jak niektórzy wchodzą na oporach i liczą na trend z przebitego trójkąta.
Ciekawe, jak oceniłeś moje przygotowanie? :)

Nie znam nikogo poważnego, który by stosował formacje cenowe także taki "trójkąt" czy co tam widzisz nie interesuje mnie specjalnie.
Panoptic pisze:Za miesiąc to będę w trakcie urlopu na którym przetańczę połowę kasy z 3.5lota :564:
To zazdroszczę, nawet sam Goerge Soros nie ma w sobie tyle pewności siebie :mrgreen:
homar pisze:spójrz na wykres indexu EURO to będziesz wiedział,mieliśmy spadek, jego wyhamowanie i formowanie się dna (spodek), które to się załamało
Mógłbyś to narysować, bo nie widzę tam formowania się dna.
Idz do szkoly Sebastiana Urbanskiego. On ci wytlumaczy wszystko :-) :mrgreen:

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

cajto pisze:@luxtorpeda - po co się znów pojawiłeś na tym "foremku" i to w najnędzniejszym dziale jakim jest DT? Czy aby się dowartościować, czy może pośmiać wespół z kolegami z biura?
Gdybym potrzebował się dowartościować, napisałbym więcej o sobie, żebyście mogli mnie podziwiać w pełnej krasie. Kolegom z biura szkoda czasu na czytanie tego forum a ja tu zaglądam w celach czysto rozrywkowych.
cajto pisze:Po co pytasz o rzeczy z AT, skoro jej nie stosujesz i masz ją w... poważaniu. Nawet jeśli dostaniesz jakąś odpowiedź, będzie ona dla ciebie niezrozumiała :arrow: AT :arrow: ty nie stosujesz AT
Ponieważ w przeciwieństwie do Ciebie, wiem, że mogę się jeszcze dużo nauczyć i dlatego jestem ciekawy innych punktów widzenia.
cajto pisze:Dla pozostałych userów - luxtorpeda to troll, z którym praktycznie każda dyskusja kończy się awanturą, udowadnianiem że czarne jest czarne i kto nie gra tak jak on, a nie daj boże gra AT, ten jest co najmniej żałosny.
Jak na razie to Ty wprowadzasz tutaj zamęt, całkowicie niezwiązany z tematem. Zwykle to Ty robisz awantury, boisz się kolejnej bo znowu nie wyjdziesz z niej z twarzą.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 12:40 przez luxtorpeda, łącznie zmieniany 1 raz.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...

edek W1

https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH

Dosc odwazna ta projekcja .....
Jak edek zjedzie o tyle co mowisz to na powrocie max co zrobi to test tej LT od dolu i dalej poludnie...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Seryjny Morderca pisze:
atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...

edek W1

https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH

Dosc odwazna ta projekcja .....
Jak edek zjedzie o tyle co mowisz to na powrocie max co zrobi to test tej LT od dolu i dalej poludnie...
zerknij ile razy przebijal na swieczkach tygodniowych gorna bande... swieczke tygodniowa zamkniemy wewnatrz klina, nawet jak zejdziemy jeszcze 20 pipsow - a czemu możemy zejsc? bo tam wypoada pelen zasieg rgra sprzed tygodnia... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Na E/U w tej chwili ryzyko przewyższa zarobek. Jeśli ktoś liczy, że z marszu polecimy na 1.3350 to gratuluję odwagi a tym wszystkim którzy wierzą w 1.38 to najpierw wypadałoby pokonać 1.36 i to z rozmachem. Szczerze to jak zobaczę 13460 może 30 zamykam eski i postoje z boku.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

luxtorpeda pisze:
cajto pisze:@luxtorpeda - po co się znów pojawiłeś na tym "foremku" i to w najnędzniejszym dziale jakim jest DT? Czy aby się dowartościować, czy może pośmiać wespół z kolegami z biura?
Gdybym potrzebował się dowartościować, napisałbym więcej o sobie, żebyście mogli mnie podziwiać w pełnej krasie. Kolegom z biura szkoda czasu na czytanie tego forum a ja tu zaglądam w celach czysto rozrywkowych.
cajto pisze:Po co pytasz o rzeczy z AT, skoro jej nie stosujesz i masz ją w... poważaniu. Nawet jeśli dostaniesz jakąś odpowiedź, będzie ona dla ciebie niezrozumiała :arrow: AT :arrow: ty nie stosujesz AT
Ponieważ w przeciwieństwie do Ciebie, wiem, że mogę się jeszcze dużo nauczyć i dlatego jestem ciekawy innych punktów widzenia.
cajto pisze:Dla pozostałych userów - luxtorpeda to troll, z którym praktycznie każda dyskusja kończy się awanturą, udowadnianiem że czarne jest czarne i kto nie gra tak jak on, a nie daj boże gra AT, ten jest co najmniej żałosny.
Jak na razie to Ty wprowadzasz tutaj zamęt, całkowicie niezwiązany z tematem. Zwykle to Ty robisz awantury, boisz się kolejnej bo znowu nie wyjdziesz z niej z twarzą.
Skoro wchodzisz na forum z powodów czysto rozrywkowych to po co się wogóle udzielasz? Obserwuj siebie rozrywkowo. I po co chcesz sie czegokolwiek uczyć skoro Ty wiesz wszystko najlepiej i chwilę wcześniej sam stwierdziłeś że AT cie wogóle nie interesuje. Przeczysz samemu sobie kolego.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 12:55 przez l0ok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

skończcie już przepychanki...

egzotyk: eur/zar po dość długiej fali spadkowej, wygląda mi na up. Śmiejcie się bądź nie, ale śmiem twierdzić, że edek podąży w podobnym kierunku.
nadal nie wiem co z daxem - kompletnie od wczoraj zgłupiałem :/ to taka niby konsola 9600-9700 czy wybijamy gdzieś?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

kera.p pisze:
harymilloki pisze:A u mnie dzusiaj powinnismy zanotowam mc :) I urlop mi rynek zafunduje.
Mówiłeś że nie trejdujesz na razie - na Twoim FX nie widziałem nic - chyba że się odłączyłeś
Twoje procenty były dla mnie drogowskazem ;)
Hej...
Nie zawsze idzie tak dobrze jakby człowiek chciał :) Masz pewnie tylko jeden mój rachunek na myfxbook podpięty.
Tu masz linki do wszystkich:

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... ets/852063 to ten który masz :) narazie nie aktywny

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... ts2/922350 to jest aktywny rachunek ze stratą :)

http://www.myfxbook.com/members/harymil ... l-1/939389 a to demo w pełni odblokowany :)

:564:
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

E/G to chyba patrzy w kierunku 0,7762

https://www.tradingview.com/x/JE7dQaXz
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Zablokowany