Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
W Dukascopy TS działa od punktu jego ustawienia, a nie od punktu '0'. Mi też mniej odpowiada to rozwiązanie, bo sam 'wychowałem się' na MT4 ale jak wspomniałem, można wspomóc się dodatkowymi narzędziami i problem znika
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
...Za jedyne 450 złotych? no szał!!! 

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
To jedynie przykładowe narzędzie. Tutaj masz prawdziwy kombajn do zawierania transakcji. Nie wątpię, że znajdziesz gdzie indziej sam TS za darmo lub jakiś programista za grosze je dla Ciebie stworzy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Raposo - z całym szacunkiem: napisałem tylko że system TS na Dukasie jest nieco eee... egzotyczny i bardzo mi nie odpowiada. I że nie widzę żadnego sensu zastosowania go w praktyce bo jest zwykłą przeszkadzajką i utrudnieniem w handlu. Rzeczy które przedstawiasz z mojego punktu widzenia powinny tak naprawdę być zaimplementowane w platformie - o ile jej właściciel dba o wygodę użytkowników. Jak ktoś chce dokupić coś co dawno powinno być poprawione to oczywiście jego wola. Mnie to mierzi, że trzeba płacić za rzeczy które powinny być w zestawie. Nie rozumiem jak można wydać platformę handlową która nie ma podstawowych rzeczy jak np narzędzi statystycznych (coś w rodzaju MyFxBook) tak, wiem, oczywiście MOGĘ SOBIE DOKUPIĆ. "Zamontowaliśmy panu kartonowy pedał gazu w pańskim mercedesie, ale gdyby nie był pan całkowicie usatysfakcjonowany, to tu jest cennik z metalowymi". To nie znaczy, że wrócę do MT4 - to skończony temat. Ale drżę gdy pomyślę co to będzie za "wygoda" w nowej platformie którą Dukaskopy ma na czasie wprowadzić.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Wiesz, mi też nie odpowiada stacyjka w Saabie w miejscu hamulca ręcznego albo przycisk otwierania okien na kokpicie, a nie na drzwiach ale są to rzeczy do zniesienia, a gdy kogoś za bardzo to drażni to może przesiąść się do innego samochodu. To Twoje zdanie i szanuję je - można mieć własną opinię i się nią wymieniać. Też przyznałem, że średnio mi odpowiada takie rozwiązanie ale poradziłem sobie z tym. Powstaje nowy JForex, który jest na ukończeniu więc zobaczymy co ciekawego tam się pojawi.
JForex powstał przed MyFxBook. I że akurat nie dogadali się z tą firmą, bo każą sobie za wszystko płacić i/lub nie chce zaimplementować rozwiązań, aby umożliwić podłączenia kont z Dukascopy to już inna sprawa - tego nie przeskoczysz. Aliora czy ING też nie podłączysz. Ale co tam, w końcu powstaje jforexbook.com.
JForex powstał przed MyFxBook. I że akurat nie dogadali się z tą firmą, bo każą sobie za wszystko płacić i/lub nie chce zaimplementować rozwiązań, aby umożliwić podłączenia kont z Dukascopy to już inna sprawa - tego nie przeskoczysz. Aliora czy ING też nie podłączysz. Ale co tam, w końcu powstaje jforexbook.com.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Od jakiegoś czasu rysuje sobie ręcznie wykres renko w metatraderze u pewnego brokera. Dzisiaj uruchomiłem sobie platformę dukascopy i włączyłem wykres renko o tych samych parametrach co rysuję ręcznie.
Wykres jest kompletnie inny niż ten co rysuje. Ciekawy jestem o co chodzi? Renko to żadna filozofia np. 10 pips zmiana ceny i punkt odwrotu jest x2 - łatwo można sobie samemu narysować taki wykres tymczasem w dukascopy wykres wygląda całkowicie inaczej i w dodatku tych cegiełek jest dużo dużo więcej niż powinno być - szczególnie teraz przy małej zmienności eur/usd.
Ktoś wie o co chodzi?
Wykres jest kompletnie inny niż ten co rysuje. Ciekawy jestem o co chodzi? Renko to żadna filozofia np. 10 pips zmiana ceny i punkt odwrotu jest x2 - łatwo można sobie samemu narysować taki wykres tymczasem w dukascopy wykres wygląda całkowicie inaczej i w dodatku tych cegiełek jest dużo dużo więcej niż powinno być - szczególnie teraz przy małej zmienności eur/usd.
Ktoś wie o co chodzi?
Możesz wrzucić wykres? I spróbuj może wykresu Range Bars.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ktoś mi powie jaki jest spread na EDku plus jaka jest prowizja od 10 lotów np. ( w USD )?? W najgorszym przypadku ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Spread nie jest zależny od depozytu/obrotu - jest uzależniony wyłącznie od płynności na rynku w danej chwili. Na stronie głównej Dukascopy z prawej strony masz widget z wartościami średnich spreadów dla określonych instrumentów w danych porach.
Prowizja jest zależna od depozytu, wartości rachunku (depozyt + ew. zysk), obrotu, oraz tego czy przysługuje Ci rabat (podeślę link na PW z tabelami).
Prowizja jest zależna od depozytu, wartości rachunku (depozyt + ew. zysk), obrotu, oraz tego czy przysługuje Ci rabat (podeślę link na PW z tabelami).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Pozytywną zmianą było by zmiana prowizji przy przewalutowaniu środków pomiędzy rachunkami fx prowadzonymi w rożnych walutach w DC - ktoś kto wypłaca większe środki nie płacze z powodu 20 usd Inaczej to wygląda przy przewalutowaniu środków pomiędzy rachunkami Fx . Niby korzystny kurs bo fx ale traci to sens skoro prowizja wyrażona procentowo Przy większym depozycie za przyjemność można zapłacić 1k prowizji. Nie wiem na chwilę obecną nie sprawdzałem gdzie najkorzystniej wymienić walutę może się mylę i 1 % to nie tak dużo ? Chodź teraz te kantory internetowe itd .. ??raposo pisze:Odnośnie nowości jeszcze warto dodać, że zostały obniżone koszty wypłat dla walut USD, CHF oraz EUR w Dukascopy Europe.Niebawem więcej pozytywnych zmian o których Was poinformujemy
- Z 20 USD na 10 USD.
Z 20 CHF na 10 CHF.
Z 15 EUR na 7,5 EUR..
-- czw 07-08-2014, 23:22 --