DayTrading: Piątek 18.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2014, 00:00

Wzrost
11
58%
Bez zmian
3
16%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

tombadger
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: tombadger »

niemiaszek pisze:
wesoly pisze:Czy jak wrzucę screena z dzisiejszemu dwoma stratnymi pozycjami na edku z myfx to będzie jasno?:p
nie chodzi mi o screeny, tylko o to, że masz konto mikro w liteforex i na screenach widać jakbyś otwierał pozycje po 100, 200 lotek a tam jest inny przelicznik :wink:

zamieszanie z lotami i wielkością pozycji było 24.06.2014 :d

Ty miałeś rację ale pozostali też, więc wyszedł z tego ubaw po pachy :D
lot lotowi nie równy a wszystko to wina broka :d :564:
U jednych lot to 1.000 jednostek waluty bazowej, u innych 10.000, a książkowo 100.000.
Liteforex ma ciekawą dźwignie - 1:1000 ;) 10 pipsów nie w tą stronę i bye bye

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

wesoly pisze:Ciężko powiedzieć bo to jest konto techniczne do handlu a hajs jest na innym rachunku jakby podpietym. Takie dziwne rzeczy z tym ich pamm. Ale rozwalali mnie ludzie którzy się ze mnie nasmiewali kompletnie nie mając pojęcia co jest 5. Tutaj dla przykładu procent zrobiony na rachunku technicznym odpowiada procentowi z depozytu na drugim koncie. Generalnie 1 procent zrobiony na technicznym przy 100 lotach może być tutaj 1 dolar a może być milion dolarów. Zależy od depozytu na drugim koncie. Nie wiem dlaczego to takie dziwne no ale...
nie o % chodziło i kto na ilu rachunkach klika i jakiego kopiera używa...

standartowo 1 lot = 100 000 jednostek
u większości brokerów to jest normą :idea:

screeny wrzucasz z konta mikro w liteforex, a u nich jest inny przelicznik na takim koncie
Ty miałeś rację bo pisałeś dokładnie to co widzisz(screen) i masz na rachunku, natomiast reszta nie wzięła tego pod uwagę i starali się Ci wytłumaczyć(przekonać), jak jest i powinno być na pozostałych kontach u innych brokerów :wink:

nie ważne, było minęło, mamy początek weekendu, więc.... :564:

nutka na weekend się podoba :?: :d
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mniejsza z lotami ;) już rozumiem mniej więcej. Bo przez chwilę pomyślałem, że Wesoły rusza rynkiem :D :D :D :)

obiecałem wrzucić jeszcze coś apropo pszenicy, mimo, że zajmuję się nią "od 5 dni".....
analiza Pana z insidefutures - facet bardzo podekscytowany:

http://www.insidefutures.com/article/12 ... et%20.html

co prawda zjechała cena na 531... więc może być zonk.... ale
jest i moja prognoza na pszenicę na fotce poniżej :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2014, 21:57 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Siema Niemiaszek, jakiś czas temu podesłałeś tego seta i mimo że go przesłuchałem kilka razy to jeszcze mi się nie znudził https://www.youtube.com/watch?v=uwsFp2qiV3w masz takich więcej w podobnym stylu? :wink: póki co biorę się za odsłuch tego https://www.youtube.com/watch?v=EUFYHEw9CsY pozdro :)

highend z analizy wykresu wynika że będzie jeszcze trochę rosnąć i potem gwałtowna wycinka :mrgreen:
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Nie ruszam rynkiem:D niemiaszek dobrze to ujales tylko z tą kopiarka to nie jest tak bo oba konta są moje ale dziwnie to mają ułożone to racja:p

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

MaciejWLKP pisze:Siema Niemiaszek, jakiś czas temu podesłałeś tego seta i mimo że go przesłuchałem kilka razy to jeszcze mi się nie znudził https://www.youtube.com/watch?v=uwsFp2qiV3w masz takich więcej w podobnym stylu? :wink: póki co biorę się za odsłuch tego https://www.youtube.com/watch?v=EUFYHEw9CsY pozdro :)

highend z analizy wykresu wynika że będzie jeszcze trochę rosnąć i potem gwałtowna wycinka :mrgreen:
lepiej tego nie można było ująć, kwintesencja AT... super pierwsza klasa :d :564:

highend

jak tylko dostanę na maila ostatni pełny raport CFTC w tym Agriculture, to Ci podrzucę i zobaczysz jak kontrakty pszenicy i innych wynalazków na których klikasz zmieniały właścicieli :wink:
ten jest z ubiegłego tygodnia, ale wstępnie możesz się zapoznać, żeby nabrać wprawy o co kaman
http://www.cftc.gov/marketreports/commi ... /index.htm
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
Nowy123 pisze:zaraz znowu S do brana na FUTACH sp500 1973 - 75

znow u bedzie okazja do S dzis PUMP zrobione na malych volumenach wczoraj spore byly dzis szybki shosrt sqqz i tak bujamy sie gora do dol gora jak przy 1900 i rozdajemy kwity
juz jest 1977... jest sens brać S na weekend?

-- Dodano: 18 lip 2014, 19:42 --
dasiekk80 pisze:Ze tak zapytam Panowie - wy tak tylko wypisujecie czy tez moze troche gracie ;) ? Bo sam juz nie wiem. Jak sie przeczyta to iwekszosc wpisow nie ma najmniejszego sensu bo z reguly pokazuje dwa kierunki. Wiec mam takie male obawy ze piszecie dla samego pisania. A jakos nowych Porsche nie przybywa w zastraszajacym tempie w PL.
każdy pisze to co uważa, że będzie. czasem jest tak, że większość ma rację, a czasem jeden ma rację, a większość nie ma.... musisz siebie słuchać..... poza tym kto by tam chciał jakieś Porsche kiedy mamy Teslę :D :564:

FUTY 1973 - 75

-- Dodano: pt 18-07-2014, 22:27 --

http://www.youtube.com/watch?v=jFkHbDd3 ... re=related

to m se ta muza ne znudzila ktos tu tez kiedys zapodal

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

A jednak nie było MC :) Dzisiaj to pewnie wieloryby nieźle przewiozły biedny plankton po mule :)

-- Dodano: pt 18-07-2014, 21:42 --

A co do mojego ryzykownego inwestowania w ostatnich dniach to jest to spowodowane chęcią odrobienia strat z tego miesiąca :) I wiem że jest to droga do MC ale czasami trzeba zaryzykować :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dasiekk80 pisze:Ze tak zapytam Panowie - wy tak tylko wypisujecie czy tez moze troche gracie ;) ? Bo sam juz nie wiem. Jak sie przeczyta to iwekszosc wpisow nie ma najmniejszego sensu bo z reguly pokazuje dwa kierunki. Wiec mam takie male obawy ze piszecie dla samego pisania. A jakos nowych Porsche nie przybywa w zastraszajacym tempie w PL.

Ad. 1
Odpowiem jak kiedyś Bemowo - to miałbym grac? Jeszcze bym stracił... Tak sobie siedze każdego dnia po 12 godzin bo najpierw w gimnazjum nauczyciele nudza, a popoludniami lekcji nie chce się odrabiac... Dorabia się więc do kieszonkowego :mrgreen:

Ad. 2
Jak jest np trójkąt to zazwyczaj cena poruszając się w nim ma możliwość wybicia w jednym z dwóch możliwych kierunków - góra lub dół (bo w prawo tak czy tak poleci) - a naszym zadaniem jest się odpowiednio pod ten ruch podłączyć i ZAREAGOWAĆ... Ale wiem że łatwiej byłoby podać za każdym razem z góry kierunek i ilość pipsów do wyjęcia... A najlepiej jeszcze zagrać za kogoś i przelać mu pieniążki na konto... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Wszystkim milego weekendu zycze... next piatek chyba rozstrzygnie losy funta...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Zablokowany