highend pisze:a to niedobry gold, niedobry
ciekawe czy złoto jeszcze pociśnie w dół czy odpoczną do jutra idąc w prawo bo świeczka dzienna już wygląda ładnie ale z drugiej strony spadki idą tak łatwo że może być jeszcze różnie
highend pisze:a to niedobry gold, niedobry
pociśnie aż do trójkąta (na W1 jest) i potem się okaże gdzie wybije....lukpiasek pisze:highend pisze:a to niedobry gold, niedobry
ciekawe czy złoto jeszcze pociśnie w dół czy odpoczną do jutra idąc w prawo bo świeczka dzienna już wygląda ładnie ale z drugiej strony spadki idą tak łatwo że może być jeszcze różnie
wole wrozyc niz kupowac tuz pod oporemlukpiasek pisze:do dalszych spadków na edku trzeba przelecieć błękitny prostokąt a pózniej dwie średnie i utrzymać się poniżej , nie widzę jak na razie parcia na spadki a wróżyć można zwłaszcza jak się ma podkładkę w prasie branżowej![]()
więc ja nauczony doświadczeniem czuje podstęp i gram to co mam na wykresie a rynek za jakiś czas nagrodzi jednych a drugim da figę z makiem![]()
https://www.tradingview.com/x/lT1CIYpC
tak jak pisałem - 1,7100Nowy123 pisze:masz na mysli 1,700 do testuCiapul pisze:spoko... teraz retest 7100 i znowu S
target?highend pisze:DAX - zaraz się wyjaśni czy UP czy DOWN. Jesteśmy na 38.2 fibo H1 od szczytu do dołka
edit: dałem S od 9777
edit: fibo działa
byłoby miło 9500 pkt - na razie zabezpieczyłem pozycję i zostawiam. Pewności nie ma, w końcu mamy trend wzrostowy na indeksach....r4dkoo pisze:target?highend pisze:DAX - zaraz się wyjaśni czy UP czy DOWN. Jesteśmy na 38.2 fibo H1 od szczytu do dołka
mamy na razie zielony dzień na kukurydzy, pierwszy od dawna.. co najmniej na raziehighend pisze:byłoby miło 9500 pkt - na razie zabezpieczyłem pozycję i zostawiam. Pewności nie ma, w końcu mamy trend wzrostowy na indeksach....r4dkoo pisze:target?highend pisze:DAX - zaraz się wyjaśni czy UP czy DOWN. Jesteśmy na 38.2 fibo H1 od szczytu do dołka