XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

kaktus3000 pisze:XM zamknęło mi wczoraj 38 pozycji a dla 19 zmieniono wartość otwartych pozycji na 1,36101. Informacja przy zamkniętych pozycjach to variation#jakeścyfry. Ciekawie się zapowiada ;)
no identycznie. potwierdzam. SL pewnie Ci wrzucili na samą góre ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Teraz jest jeszcze dziwniej.Mam te pozycje ponownie, 4 sztuki otwarte po jednej cenie.Średnia cena lepsza od pierwotnych.Z jednej strony się cieszę bo zysk będzie większy.Z drugiej jednak obawiam się czy coś się nie popaprze.No i ciężko mi uwierzyć by broker sprezentował mi 40 pipsów na jednej, największej pozycji.Różnica kilkudziesięciu złotych na plus dla mnie.Rekompensata za stres?Dziękuję :)

Czas otwarcia pozycji pierwotny.

Ja mam wszystkie otwarte po 1.36073.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 10:27 przez meylo, łącznie zmieniany 1 raz.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

sgorn pisze:
kaktus3000 pisze:XM zamknęło mi wczoraj 38 pozycji a dla 19 zmieniono wartość otwartych pozycji na 1,36101. Informacja przy zamkniętych pozycjach to variation#jakeścyfry. Ciekawie się zapowiada ;)
no identycznie. potwierdzam. SL pewnie Ci wrzucili na samą góre ;)
Nie używam SL i TP, więc usuniecie pozycji to jest ewidentny błąd ich systemu. W miejscu typ pozycji widnieje "balance". Poziom zabezpieczenia mam 47078%, więc nie mogło zabraknąć środków!!! :)

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreken »

No niestety ale XM miał w nocy awarie systemu. Świadczą o tym pozycje z przedrostkiem "variation".
Oj będzie się działo bo i otwarte pozycje szaleją.

-- 11 lip 2014, 17:27 --

Poszedł już oficjalny komunikat na maile o awarii :roll:

-- 11 lip 2014, 17:47 --

[quote="dreken"]No niestety ale XM miał w nocy awarie systemu. Świadczą o tym pozycje z przedrostkiem "variation".
Oj będzie się działo.
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Dzwoniła do mnie pani z XM i wyjaśniła, że mieli awarię, system zrolował inaczej pozycje.I wyszło tak, że mam na nowo otwarte pozycje po niższych cenach.Po dotarciu do TP powinno to wyjść finansowo na jedno.Nie zrobiłem niestety wtedy screenów z edka więc nie mam pewności ale zakładam, że będzie OK.Pani z XM powiedziała, że napisze tutaj o całej sytuacji w poniedziałek lub wtorek.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Lepiej niech nabiorą większego tępa z naprawą powstałej sytuacji, ponieważ mój depozyt ucierpiał aż 12,5%, więc jest to spore przegięcie. Moje zaufanie do tego brokera zostało mocno nadszarpnięte.

bogaskilop
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bogaskilop »

meylo pisze:Dzwoniła do mnie pani z XM i wyjaśniła, że mieli awarię, system zrolował inaczej pozycje.I wyszło tak, że mam na nowo otwarte pozycje po niższych cenach.Po dotarciu do TP powinno to wyjść finansowo na jedno.Nie zrobiłem niestety wtedy screenów z edka więc nie mam pewności ale zakładam, że będzie OK.Pani z XM powiedziała, że napisze tutaj o całej sytuacji w poniedziałek lub wtorek.

Otworz katalog danych i w logach po[szukaj swoich pierwotnych pozycji tam masz wszystko :)

-- sob 12-07-2014, 7:43 --
meylo pisze:Dzwoniła do mnie pani z XM i wyjaśniła, że mieli awarię, system zrolował inaczej pozycje.I wyszło tak, że mam na nowo otwarte pozycje po niższych cenach.Po dotarciu do TP powinno to wyjść finansowo na jedno.Nie zrobiłem niestety wtedy screenów z edka więc nie mam pewności ale zakładam, że będzie OK.Pani z XM powiedziała, że napisze tutaj o całej sytuacji w poniedziałek lub wtorek.

Otworz katalog danych i w logach poszukaj swoich pierwotnych pozycji tam masz wszystko :)

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

Ten zapis z ich strony oznacza ni mniej ni wiecej tylko że są MM ...tak ? "Zasadniczo jesteśmy animatorem rynku, jako że nasz dealing desk odpowiada w głównej mierze za zlecenia telefoniczne. Działamy jednak zgodnie z modelem egzekucji STP. Prawie wszystkie (>99.35%) zlecenia naszych Klientów są wykonywane w czasie poniżej 1 sekundy i kierujemy się polityką braku rekwotowań i odrzuceń." mówiąc po ludzku jesteśmy MM staramy sie tylko być jak STP wiec wszelkie chwyty MM dozwolone ...tak to brzmi.

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreken »

Mam nadzieje, że broker pracuje nad naprawą i zobaczymy czy weekend to wystarczający dużo czasu aby wszystko wróciło do normy bo jak na razie w moim odczuciu nadal nie zostało wszystko wyprostowane.

No ale dajmy szanse bo jak to gadają laski, "ważne jak się kończy a nie zaczyna" :wink:
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Witam Wszystkich Użytowników Forum,

Jako oficjalny reprezentant XM na polskę, pragnę poinformować, iż między końcem dnia handlowego w czwartek, 10.07.14, a początkiem dnia handlowego w piątek, 11.07.14, czyli o północy czasu serwera, w związku z przyczyn technicznych , system nasz dokonał obliczeń punktów swapowych w sposób odmienny niż dotychczas.
W rezultacie niezrealizowane zyski i straty, odnotowane w zleceniach otwartych określonych instrumentów, zostały ówcześnie zaprezentowane jako zrealizowane zyski i straty.
Proszę zauważyć, iż zaistniała sytuacja nie miała żadnego wpływu na ogólne wyniki kapitału kont klientów.
Pragniemy również Państwa zapewnić, że sytuacja została już opanowana przez nasz zespół, więc nie ma powodu do niepokoju.

Serdecznie Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
Business Development Manager
http://www.xm.com/pl/
XM - Excellent Execution

ODPOWIEDZ