DayTrading: Piątek 11.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lip 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
3
13%
Spadek
16
67%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 11.07.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

pr7emo pisze:ja nie rozumiem jak można grać realną kasą na walorze na którym się nie zna :roll:
oj tam, małe pozycje dałem - nie zna nei zna, ale na wykres patrzał i wsparcie widział i pod to zagrał.... no!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jeszcze 2 godziny pracy rynków, ostatnia szansa na ruch ceny i zarobek w tygodniu :d
może uda się otworzyć małą pozycję na weekend z lepszejszego poziomu

czytałem na BI coś o niskich i wysokich temperaturach, to może instrumenty żywnościowe będą reagowały http://www.businessinsider.com/polar-vo ... ing-2014-7

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:jeszcze 2 godziny pracy rynków, ostatnia szansa na ruch ceny i zarobek w tygodniu :d
może uda się otworzyć małą pozycję na weekend z lepszejszego poziomu

czytałem na BI coś o niskich i wysokich temperaturach, to może instrumenty żywnościowe będą reagowały http://www.businessinsider.com/polar-vo ... ing-2014-7

czekam jak ta parodia w USa na SP500 sie skonczy i weekend

-- Dodano: pt 11-07-2014, 20:08 --

bo te PEJSY znowu próbują osłabiać USD na swojej sesji
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 20:10 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

highend pisze:
pr7emo pisze:ja nie rozumiem jak można grać realną kasą na walorze na którym się nie zna :roll:
oj tam, małe pozycje dałem - nie zna nei zna, ale na wykres patrzał i wsparcie widział i pod to zagrał.... no!
Dam ci jedną radę - naucz się stawiać SL i zamykać ze stratą. Miałeś koncepcję, rynek sprawdził i to nie było po twojemu, ale dzięki SL dalej masz wolną kasę i chłodno patrzysz na wykres. Bo teraz każde pierdnięcie ceny w górę bedziesz traktował jak zbawienie "no, wreszcie idą, qurwa, ida, ale zas dołem"

Tłumaczenie, że pozycja była mała jest o kant dupy roztrzaść. KAŻDE wejście ma byc przemyślane i grane na 100% pewności, tylko tak mozna nabrac zaufania do swojego systemu, umiejętności i gry, bez tego zapomnij o skutecznym graniu większą kasą.

Na Edku i pszenicy już nie liczysz na zysk, byleby tylko odbiło i dało się zamknąć na 0. Myślisz że o to chodzi w zarabianiu? Na zamykaniu na 0 po mocnym drenażu depo i nerwów?

Nie piszę tego złośliwie, żeby ci dopiec, dzielę się swoimi doświadczeniami, bo kiedyś też byłem w takim punkcie jak ty teraz.

Cytując klasyka:
"Nie idźcie tą drogą Ludwiku Dorn i psie Sabo..." :D

viva
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: viva »

Panowie, chcę potestować strategię przez weekend. Możecie mi podrzucić linka lub nazwę do narzędzia, które pozwala rysować po jednej świeczce na danych historycznych?

Z góry bardzo dziękuję!

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

cajto pisze:
highend pisze:
Dam ci jedną radę - naucz się stawiać SL i zamykać ze stratą. Miałeś koncepcję, rynek sprawdził i to nie było po twojemu, ale dzięki SL dalej masz wolną kasę i chłodno patrzysz na wykres. Bo teraz każde pierdnięcie ceny w górę bedziesz traktował jak zbawienie "no, wreszcie idą, qurwa, ida, ale zas dołem"

Tłumaczenie, że pozycja była mała jest o kant dupy roztrzaść. KAŻDE wejście ma byc przemyślane i grane na 100% pewności, tylko tak mozna nabrac zaufania do swojego systemu, umiejętności i gry, bez tego zapomnij o skutecznym graniu większą kasą.

Na Edku i pszenicy już nie liczysz na zysk, byleby tylko odbiło i dało się zamknąć na 0. Myślisz że o to chodzi w zarabianiu? Na zamykaniu na 0 po mocnym drenażu depo i nerwów?

Nie piszę tego złośliwie, żeby ci dopiec, dzielę się swoimi doświadczeniami, bo kiedyś też byłem w takim punkcie jak ty teraz.

Cytując klasyka:
"Nie idźcie tą drogą Ludwiku Dorn i psie Sabo..." :D
Święta racja , największe wtopy miałem wchodząc małą pozycją a potem uśredniając

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

no dobra, zrozumiał. Tylko co teraz ;/ ;) zamykać ze stratą i odrabiać na czymś innym?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

rozpie!@#$%ala mnie to, zmienność na usdjpy
średnia dynamika 5 punktów/h

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

@Highend
Jeśli nie przelewarowałeś i nie płacisz swapu potraktuj to jak iwestycję i potrzymaj parę miesięcy. Napewno cena podskoczy.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 20:44 przez FxTag, łącznie zmieniany 1 raz.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

W przyszłym tygodniu są szanse na spadek cen paliw na stacjach benzynowych - oceniają analitycy. Jako główną przyczynę podają spadek cen ropy na światowych rynkach, spowodowany zmniejszeniem się ryzyka geopolitycznego
http://tvn24bis.pl/informacje,187/anali ... 48711.html

ryzyka? to chyba anale wiadomości nie oglądają

Zablokowany