XM Group
- aniacfiszan
- Gaduła
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Ja to odczytalam ...chodz trac u nas
poszukam tego emaila i zamieszcze

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- bulbulezar
- Stały bywalec
Uwaga na XM.com
-- 08 lip 2014, 07:30 --
dodzy forexowicze.
Jelśl posiadacie konta w XM.com , może się zdarzyć,ze broker nagle uzna,ze za często wpłacacie lub wypłacacie pieniądze i możecie dostać takiego oto maila.
Co ciekawe wysłali to wtedy gdy na koncie było kilka tysięcy EUR. Zatem zadnej wypłaty nie zrealizowali już bezpłatnie.
Mało tego, podczas składania wniosku o wypłaty, z sobnie tylko znanych powodow rozbijają kwote wypłaty na kilkanaście mniejszych. np. po 10 EUR i od każdej pobierają prowizję.
Ponizej wkleję dowód.
Żeby chociaż jakies ostrzeżenie albo telefon wcześniej! NIC!
We greatly appreciate your choice to trade at XM.COM, as well as your partnership cooperation with us, which we envisage to be mutually beneficial in the long run. However, we regret to inform you, that due to the exaggeratedly high frequency of deposit and withdrawal requests initiated by you within a very short period of time and from several real accounts you hold at XM, we cannot offer the zero transfer fee service to you any longer.
As a leading financial services provider, it is in our best interest to provide high-quality services to our clients’ satisfaction and also ensure that these services are in line with our ethical and business principles.
Although XM allows trading on multiple real accounts and also offers deposits and withdrawals with zero transfer fees for numerous payment options, we regard it as our priority to regularly follow up with all our clients’ transfer activity, trading account activity, and last but not least the fact that all trading and transfer frequency complies with our financial regulatory background.
Thank you for your understanding and cooperation.
Kind regards,
--
XM Team
Middle Office
Piotr K.
-- 08 lip 2014, 07:38 --
Zlecona jedna wypłata rozbita na 4 mniejsze. Wszystkich plikow niestety nie da się załączyć.
Piotr K.
dodzy forexowicze.
Jelśl posiadacie konta w XM.com , może się zdarzyć,ze broker nagle uzna,ze za często wpłacacie lub wypłacacie pieniądze i możecie dostać takiego oto maila.
Co ciekawe wysłali to wtedy gdy na koncie było kilka tysięcy EUR. Zatem zadnej wypłaty nie zrealizowali już bezpłatnie.
Mało tego, podczas składania wniosku o wypłaty, z sobnie tylko znanych powodow rozbijają kwote wypłaty na kilkanaście mniejszych. np. po 10 EUR i od każdej pobierają prowizję.
Ponizej wkleję dowód.
Żeby chociaż jakies ostrzeżenie albo telefon wcześniej! NIC!
We greatly appreciate your choice to trade at XM.COM, as well as your partnership cooperation with us, which we envisage to be mutually beneficial in the long run. However, we regret to inform you, that due to the exaggeratedly high frequency of deposit and withdrawal requests initiated by you within a very short period of time and from several real accounts you hold at XM, we cannot offer the zero transfer fee service to you any longer.
As a leading financial services provider, it is in our best interest to provide high-quality services to our clients’ satisfaction and also ensure that these services are in line with our ethical and business principles.
Although XM allows trading on multiple real accounts and also offers deposits and withdrawals with zero transfer fees for numerous payment options, we regard it as our priority to regularly follow up with all our clients’ transfer activity, trading account activity, and last but not least the fact that all trading and transfer frequency complies with our financial regulatory background.
Thank you for your understanding and cooperation.
Kind regards,
--
XM Team
Middle Office
Piotr K.
-- 08 lip 2014, 07:38 --
Zlecona jedna wypłata rozbita na 4 mniejsze. Wszystkich plikow niestety nie da się załączyć.
Piotr K.
Z dniem wczorajszym z przyczyn osobistych postanowiłem rozstać się z XM. Już jako ich były pracownik mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dla mnie jest to jeden z najuczciwszych i najlepszych brokerów na rynku.
Pozwolę sobie przy odpowiedzieć na parę powyższych postów:
Oczywiście mam nadzieję, że XM przyjmie tutaj na forum oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Piotr Kurszewski
Pozwolę sobie przy odpowiedzieć na parę powyższych postów:
Ten mailing został wysłany nie przez XM, a przez jednego z IB, i to bez ich zgody. XM podjęło odpowiednie kroki, aby tego typu działania więcej się nie powtórzyły.aniacfiszan pisze:Dostalam raz emaila reklamowego od Xm, okolo miesiac temu pod tytulem: nie trac kasy w IronFX zacznij zarabiac w Xm...
To dopiero cios ponizej pasa ze strony brokera Xm. Moge wrzucic screena tego maila, poszukam, ale nie tylko ja dostalam cos takiego od Xm.
Swego czasu była promocja organizowana przez Skrill Moneybookers, dzięki której można było dostać cash-back i/lub wygrać jakieś cenne nagrody (nie pamiętam niestety dokładnie, było to parę miesięcy temu) za wykonywanie transferów pieniężnych przez swoje konto SMB. Pan sprytnie to wykorzystywał łącząc to z pokrywaniem przez XM w całości opłat za wpłaty/wypłaty przez SMB, przez co tych wpłat/wypłat (nota bene - Pan wpłacał i wypłacał dokładnie tę samą kwotę) było horrendalnie dużo w krótkim okresie czasu.bulbulezar pisze:-- 08 lip 2014, 07:30 --
Oczywiście mam nadzieję, że XM przyjmie tutaj na forum oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Piotr Kurszewski
- bulbulezar
- Stały bywalec
Panie Piotrze
teraz widzę ze faktycznie potraficie doskonale obracać kota ogonem.
Byłem w XM od 2 lat. O jakiej promocji w Skrill Pan mówi. Proszę podać daty od kiedy do kiedy trwala.
Bo jeśli faktycznie taka była to nauczciwszy broker żadnej premii mi nie dopisał.
Skrill faktycznie nagradza punktami wszytkie transakcje i to nie tylko u brokerow forex ale także w kasynach czy pokojach pokerowych.
ale aby takie punkty otrzymać transkacja musi być zakonczona a w przypadku moich wplat i wyplat nigdy te operacje nie kwalifikowaly się do zadnej promosci w Skrill. Poniewaz XM dokonuje zwrotu pienieznego a nie wyplaty co powoduje zwrot wszelkich prowizji zapłaconych dla Skrill a na moim koncie anulowanie otrzymanych punktów.
Reasumujac: nigdy nie zlamalem zadnego punktu regulaminu XM dot. depozytow i wypłat. To XM jednostronnie zmienil table opłat i jak widać może to zrobić kiedy zechce- charakterystyczne działanie dla najuczciwszego brokera.
A tak na marginesie od blisko roku nie sprawdził Pan zapisu z czata. Wątpię czy Pan pamięta ale skutkiem informacji jakie otrzymałem online poniosłem spore straty za sprawą utrzymania pozycji na DAX.
Co do Waszego działu finansowego to jest on tak szczelny jak cieknaca rynna.
Przez ponad 3 miesiące otrzymałem do wiadomości dane finansowe kilkunastu Waszych graczy. Jak mniemam mialy one trsfic do Panskiej wiadomosci a nie mojej. Dwa razy przesłałem Panu te pomyłkowo Wysłane ale ale nic z tym nie zrobiliście.
Piotr K.
teraz widzę ze faktycznie potraficie doskonale obracać kota ogonem.
Byłem w XM od 2 lat. O jakiej promocji w Skrill Pan mówi. Proszę podać daty od kiedy do kiedy trwala.
Bo jeśli faktycznie taka była to nauczciwszy broker żadnej premii mi nie dopisał.
Skrill faktycznie nagradza punktami wszytkie transakcje i to nie tylko u brokerow forex ale także w kasynach czy pokojach pokerowych.
ale aby takie punkty otrzymać transkacja musi być zakonczona a w przypadku moich wplat i wyplat nigdy te operacje nie kwalifikowaly się do zadnej promosci w Skrill. Poniewaz XM dokonuje zwrotu pienieznego a nie wyplaty co powoduje zwrot wszelkich prowizji zapłaconych dla Skrill a na moim koncie anulowanie otrzymanych punktów.
Reasumujac: nigdy nie zlamalem zadnego punktu regulaminu XM dot. depozytow i wypłat. To XM jednostronnie zmienil table opłat i jak widać może to zrobić kiedy zechce- charakterystyczne działanie dla najuczciwszego brokera.
A tak na marginesie od blisko roku nie sprawdził Pan zapisu z czata. Wątpię czy Pan pamięta ale skutkiem informacji jakie otrzymałem online poniosłem spore straty za sprawą utrzymania pozycji na DAX.
Co do Waszego działu finansowego to jest on tak szczelny jak cieknaca rynna.
Przez ponad 3 miesiące otrzymałem do wiadomości dane finansowe kilkunastu Waszych graczy. Jak mniemam mialy one trsfic do Panskiej wiadomosci a nie mojej. Dwa razy przesłałem Panu te pomyłkowo Wysłane ale ale nic z tym nie zrobiliście.
Piotr K.
Witam.
Proszę przedstawiciela XM o podanie powodu zamknięcia pozycji widocznych na screenie.
A może Wy koleżanki i koledzy macie pomysł?
Z góry dziękuję
-- pt 11-07-2014, 7:06 --
Proszę przedstawiciela XM o podanie powodu zamknięcia pozycji widocznych na screenie.
A może Wy koleżanki i koledzy macie pomysł?
Z góry dziękuję
-- pt 11-07-2014, 7:06 --
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
Ja mialem to samo tyle ze na EURUSD. wczoraj. otwarty short ok 9 rano na samej gorze 1.3643 i zamkneli mi i od razu otworzyli za 1.3610 ze SL na pozimie otwarcie pierwszej pozycji. Jakas kpina.
Tez prosze o kontakt kogos z XM .
zalaczam screen
-- pt 11-07-2014, 7:43 --
co wiecej ten rachunek jest jako dostawca sygnalu na Zulutrade i otworzylo odbiorcom tak jak powinno a mi zniknal caly zysk ...
Tez prosze o kontakt kogos z XM .
zalaczam screen
-- pt 11-07-2014, 7:43 --
co wiecej ten rachunek jest jako dostawca sygnalu na Zulutrade i otworzylo odbiorcom tak jak powinno a mi zniknal caly zysk ...
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Wysłałem też wiadomość do supportu.I czekamy...
-
- Stały bywalec
No to apropo wyplat z XM
Musze sie zgodzić że dzielą wyplaty i robia zwroty wplat plus cos górką itp co utrudnia znalezenie takiej wyplaty od XM na skrillu.
Ale czekalem dosc dlugo na odpowiedz na zadane przeze mnie pytania w tym watku i nic
Ciagle odwracanie kota ogonem .
Jak widac XM i ich pracownicy maja jakis inny sposob liczenia dni pozycji cen, wplat, wyplat i wszystkiego co wiaze sie z matematyka.
A juz najlepszym "orłem " jest Pan Piotr .
Jak widac nie umie liczyc .
Pare dni temu otrzymalem zrzut z ekranu jednej z ich juz bylych klientek ktora nie ma konta na tym forum ale natknela sie na ten watek bo w cudowny sposob jej konto takze szostalo zamkniete tego samego dnia czyli 13 w piatek
Oczywiscie otrzymala dokladnie takiego samego maila jak i ja i pare osob ktore takze nie otrzymaly pieniedzy jak i anulowano wszystkie tranzakcje oraz wyplaty zlecone w XM.
Dodam ze taki sam mail otrzymaja osoby ktore zloza zlecenia przed danymi i zarobia na danych, przyczyna nie wyplacenia pieniedzy bedzie zasloniecie sie tym samym punktem regulaminu .
Informacje taka otrzymalem od uzytwkonika tego forum .
Ale aby nie byc goloswlownym najpierw wkleje czesc korespondencji XM _ Pan Piotr
ze swoja klientka :
cytuje:
dzisiaj zlecilam wyplate 5804,75 usd a otrzymalam 5084,75 prosze o przelanie gbrakujacej kwoty pieniedzy na mojego skrilla
Witam,
suma 5084,75 USD była największą dostępną kwotą środków na Pani rachunku rzeczywistym.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kurszewski
Do: Piotr Kurszewski <piotr@xm.com>
Na koncie bylo ponad 6500 z bonusem do tego otrzymalam maila z informacja o okwocie5804.75 usd i realizowaniu wyplay na te kwote traz zaluje ze nie zrobilam screena z panelu na stronie przed wyplata
10 mar 2014 13:07 "Piotr Kurszewski" <piotr@xm.com> napisał(a):
Operacje na Pani rachunku:
- wpłaty łącznie: 2500 USD + 500 USD = 3 000 USD
- transakcje zyskowne: 730 + 758 + 760 + 575 = 2823 USD
- transakcje stratne: -0,25 USD
- koszty SWAP: 4 * (-4,50 USD) = -18 USD
Łączny stan konta: 5 804,75 USD
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kurszewski
A otrzymana kwota z xm to zaledwie 5084.75 wiec gdzie jest 720 dolarow ?
Ktos kto robil wyplate zrobil czeski blad !!! Zamiast zlecic5804.75 wyplacono mi zaledwie 5084.75 widzi Pan roznice czy nie ? Jest brak 720 usd chce aby to zostalo eplacone jeszcze dzisiaj natychmiast skoro widac ewidetnie ze jest to blad pracownika XM
W tym mailu przeczy pan sobie samemu mam przed oczami zarowno pana wyliczenia jak i statement i brakuje gotowki na moim koncie
No i jakos tu cos z liczeniem nie halo jest prawda ?
W zalaczeniu zrzut calej tej smiesznej korespondencji.
Oczywiscie moje konto jest nadal zamkniete z decyzja jednostronna ze strony XM, pieniedzy ktore zarobilem nie otrzymalem. Zwrocono mi jedynie depozyt z konta.
Odpowiedzi na moje pytania nadal brakuje, chyba nie trzeba wiecej nic dodawac jaki jest XM.
Musze sie zgodzić że dzielą wyplaty i robia zwroty wplat plus cos górką itp co utrudnia znalezenie takiej wyplaty od XM na skrillu.
Ale czekalem dosc dlugo na odpowiedz na zadane przeze mnie pytania w tym watku i nic
Ciagle odwracanie kota ogonem .
Jak widac XM i ich pracownicy maja jakis inny sposob liczenia dni pozycji cen, wplat, wyplat i wszystkiego co wiaze sie z matematyka.
A juz najlepszym "orłem " jest Pan Piotr .
Jak widac nie umie liczyc .
Pare dni temu otrzymalem zrzut z ekranu jednej z ich juz bylych klientek ktora nie ma konta na tym forum ale natknela sie na ten watek bo w cudowny sposob jej konto takze szostalo zamkniete tego samego dnia czyli 13 w piatek

Oczywiscie otrzymala dokladnie takiego samego maila jak i ja i pare osob ktore takze nie otrzymaly pieniedzy jak i anulowano wszystkie tranzakcje oraz wyplaty zlecone w XM.
Dodam ze taki sam mail otrzymaja osoby ktore zloza zlecenia przed danymi i zarobia na danych, przyczyna nie wyplacenia pieniedzy bedzie zasloniecie sie tym samym punktem regulaminu .
Informacje taka otrzymalem od uzytwkonika tego forum .
Ale aby nie byc goloswlownym najpierw wkleje czesc korespondencji XM _ Pan Piotr

cytuje:
dzisiaj zlecilam wyplate 5804,75 usd a otrzymalam 5084,75 prosze o przelanie gbrakujacej kwoty pieniedzy na mojego skrilla
Witam,
suma 5084,75 USD była największą dostępną kwotą środków na Pani rachunku rzeczywistym.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kurszewski
Na koncie bylo ponad 6500 z bonusem do tego otrzymalam maila z informacja o okwocie5804.75 usd i realizowaniu wyplay na te kwote traz zaluje ze nie zrobilam screena z panelu na stronie przed wyplata
10 mar 2014 13:07 "Piotr Kurszewski" <piotr@xm.com> napisał(a):
Operacje na Pani rachunku:
- wpłaty łącznie: 2500 USD + 500 USD = 3 000 USD
- transakcje zyskowne: 730 + 758 + 760 + 575 = 2823 USD
- transakcje stratne: -0,25 USD
- koszty SWAP: 4 * (-4,50 USD) = -18 USD
Łączny stan konta: 5 804,75 USD
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kurszewski
A otrzymana kwota z xm to zaledwie 5084.75 wiec gdzie jest 720 dolarow ?
Ktos kto robil wyplate zrobil czeski blad !!! Zamiast zlecic5804.75 wyplacono mi zaledwie 5084.75 widzi Pan roznice czy nie ? Jest brak 720 usd chce aby to zostalo eplacone jeszcze dzisiaj natychmiast skoro widac ewidetnie ze jest to blad pracownika XM
W tym mailu przeczy pan sobie samemu mam przed oczami zarowno pana wyliczenia jak i statement i brakuje gotowki na moim koncie
No i jakos tu cos z liczeniem nie halo jest prawda ?

W zalaczeniu zrzut calej tej smiesznej korespondencji.
Oczywiscie moje konto jest nadal zamkniete z decyzja jednostronna ze strony XM, pieniedzy ktore zarobilem nie otrzymalem. Zwrocono mi jedynie depozyt z konta.
Odpowiedzi na moje pytania nadal brakuje, chyba nie trzeba wiecej nic dodawac jaki jest XM.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 09:49 przez bogaskilop, łącznie zmieniany 2 razy.
- kaktus3000
- Gaduła
XM zamknęło mi wczoraj 38 pozycji a dla 19 zmieniono wartość otwartych pozycji na 1,36101. Informacja przy zamkniętych pozycjach to variation#jakeścyfry. Ciekawie się zapowiada 

Co ciekawe, poziomy TP zostały na platformie.Wierzę, że załatwią to pozytywnie