Pytania nowicjusza

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jajojek
Bywalec
Bywalec

Re: Pytania nowicjusza

Nieprzeczytany post autor: jajojek »

dzieki za odpowiedzi

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

jajojek pisze:To że się jest w pierwszej sekundzie już na minusie to wiem.
Chodziło o to że np. uważam że jest trend spadkowy, więc sprzedaje i nagle jednak kurs idzie w odwrotnym kierunku i jestem na minus, tez tak macie?
Staraj się zawsze wchodzić na korekcie. Pierwszy lepszy przykład na obrazku. Aktualna sytuacja na GBPJPY, M5. Trend główny spadkowy. Wyznaczasz sobie kanał, od którego odbija się cena. Wchodzisz wtedy, gdy cena dotknie górnej linii, czyli np. aktualnie zajmujesz pozycję short. SL wyznaczasz mniej więcej równy połowie kanału. Gdy cena dojdzie do połowy kanału zamykasz połowę pozycji, a resztę trzymasz do dolnej linii.
Przy tej strategii należy zawsze wyszukiwać ładnych trendów, z równymi kanałami od dłuższego czasu. Należy unikać danych. TF najlepiej co najmniej M15. Mój przykład nie jest najlepszy ze względu na to, że wielkość spread w stosunku do szerokości kanału jest dość duża. Przykład jest poglądowy, zrobiony na szybko, bo nie mam teraz czasu na dłuższą analizę, ale chyba będziesz widział o co chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

jajojek pisze:To że się jest w pierwszej sekundzie już na minusie to wiem.
Chodziło o to że np. uważam że jest trend spadkowy, więc sprzedaje i nagle jednak kurs idzie w odwrotnym kierunku i jestem na minus, tez tak macie?
tak mam praktycznie zawsze
np. jak kupuje to bardzo rzadko jest tak że od razu cena idzie w góre i jest spoko
zazwyczaj trochę sie pokręci spadnie wzrośnie potem jeszce raz spadnie to normalka
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

ODPOWIEDZ