Pytania nowicjusza

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
wlodekpompa
Uczestnik
Uczestnik

Pytania nowicjusza

Nieprzeczytany post autor: wlodekpompa »

Zapoznaje się z platformą plus500 na razie na koncie demo i mam kilka pytań.
1. Co oznaczają te wartości Bilans, Kapitał, depozyt obowiązkowy,
2. O co chodzi dokładnie z tą premią? Jest ona naliczana za każdy dzień który mam otwartą pozycję? Czy np. tylko za dni gdy mam otwarte pozycje a forex nie pracuje bo jest np. weekend albo święto? Czy takie premie są u wszystkich brokerów?
3. Jak długo można mieć otwartą pozycję? Czy np. jakbym otwarł jakąś pozycję i ją trzymał pół roku to tak można?
4. Czy od inwestowania na forexie trzeba płacić jakiś podatek?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pytania nowicjusza

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Odnośnie pkt 4 to tak, 19%

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

sugeruje odpuscic sobie plus500 tylko zajac sie czym troche bardziej pro. Mt4 na poczatek w zupelnosci wystarczy.
Na plus 500 nie ma nawet podstawowych narzedzi do analizy takze radze odpuscic.
Myśleć i działać jak Goldman !

paki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paki »

Jedyny plus plus500 to alerty cenowe w formie sms ;)

wlodekpompa
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wlodekpompa »

Moglibyście polecić jakieś dobre miejsce do czerpania podstawowej wiedzy na temat forexu?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zacznij od tego forum i postów podwieszonych ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jajojek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajojek »

Pytanie moze byc z serii jak zarobic i nie stracić

A więc.
Czy moglibyscie polecic jakas strategie jednodniową gdzie można by łatwo zrozumieć jak to działa? Nie chodzi o zarobienie dużej kasy, tylko żeby powiedzmy wychodzić dziennie na zero i mieć satysfakcję że są dodatnie zarobki.

Pytanie nr 2.

Czy to że podczas wejscia strata jest na poziomie 10 - 20 zł (grając na minimum) to oznacza że wejscie zrobiłem w złym kierunku czy doświadczeni też tak mają i czekają na odbicie?

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

jajojek pisze:Pytanie moze byc z serii jak zarobic i nie stracić

A więc.
Czy moglibyscie polecic jakas strategie jednodniową gdzie można by łatwo zrozumieć jak to działa? Nie chodzi o zarobienie dużej kasy, tylko żeby powiedzmy wychodzić dziennie na zero i mieć satysfakcję że są dodatnie zarobki.

Pytanie nr 2.

Czy to że podczas wejscia strata jest na poziomie 10 - 20 zł (grając na minimum) to oznacza że wejscie zrobiłem w złym kierunku czy doświadczeni też tak mają i czekają na odbicie?
Ad. 2 W momencie otwierania zlecenia pozycja otwiera się po gorszej cenie. Jesteś więc na wstępie na stracie z powodu różnicy między ceną bid a ask, czyli o tzw. spread. Dodatkowo niektórzy brokerzy naliczają prowizje od zleceń. Dlatego po otwarciu pozycji masz od razu stratę.

Ad. 1 Ze względu na opisany powyżej spread nie ma takiej strategii. Każda może w pewnych warunkach zacząć tracić. Należy jednak pamiętać, że rynek nie jest idealnym generatorem liczb losowych ponieważ rządzą nim ludzie. Proponuję zacząć od psychologii inwestowania, potem można przyjrzeć się co piszą o forexie ludzie, którzy odnieśli na nim sukces. Są strony, na których opisują na bieżąco swoje zagrania.

jajojek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajojek »

To że się jest w pierwszej sekundzie już na minusie to wiem.
Chodziło o to że np. uważam że jest trend spadkowy, więc sprzedaje i nagle jednak kurs idzie w odwrotnym kierunku i jestem na minus, tez tak macie?

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

poczytaj o money managment i bedziesz wiedzial ile razy mozesz sie pomylic a nadal zarabiac lub wychodzic na 0 :)
Myśleć i działać jak Goldman !

ODPOWIEDZ