DayTrading: Poniedziałek 07.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
5
23%
Spadek
9
41%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 07.07.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

każdy interwał jest ważny nawet przy dt żeby nie było : " co się , co sie co sie stało :D " czemu tak pierdyk.... :P
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Ciapul pisze:
lukpiasek pisze:https://www.tradingview.com/x/B8qW7xpT

ostrożnie z tymi wzrostami na g/u , jak dla mnie prędzej 1.6 niz 1.8 a poniżej 1.6 only short
wydaję mi się że kluczem w dalszym kierunku dla g.u bedzie kierunek na e/g ja pisze o horyzoncie w miesiącach i latach
choć W1 to nie najlepszy interwał jak na DT, ale jak już się do niego odwołujesz to popatrz na to :
https://www.tradingview.com/x/agMnEgka
Czemu Fibo od "prawie" szczytu do "prawie" dołka ?

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Wuza pisze:Czemu Fibo od "prawie" szczytu do "prawie" dołka ?
ano bo jak pomijam coś jako fałszywe wybicie przy rysowaniu LT czy formacji to konsekwentnie pomijam to również przy fibo, choć w tym przypadku nie tyle chodziło mi o fibo co o połowę wysokości formacji :)

jednak zaznaczam jest to tylko i wyłącznie mój sposób ( niejednokrotnie zresztą tutaj krytykowany )
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

patrząc na e/g nos mi podpowiada że cel dla niego to 1.0 oczywiście poniżej 0.77 zrewiduje swój pogląd wydaję mi się że rekiny będą kupować euro ale do funta co przełoży się na ślamazarne wzrosty edka i małe spadki póki co g/u no i za jakiś czas spotkanie e/u i g/u przy kursie 1.2-1.3
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Ciapul pisze:
Wuza pisze:Czemu Fibo od "prawie" szczytu do "prawie" dołka ?
ano bo jak pomijam coś jako fałszywe wybicie przy rysowaniu LT czy formacji to konsekwentnie pomijam to również przy fibo, choć w tym przypadku nie tyle chodziło mi o fibo co o połowę wysokości formacji :)

jednak zaznaczam jest to tylko i wyłącznie mój sposób ( niejednokrotnie zresztą tutaj krytykowany )
Ciekawe podejście, przy LT w pełni zrozumiałem ale czy przy innych wskaźnikach itp ? Mimo wszystko Fibo, pivoty itp powinny chyba brać pod uwagę ekstrema. W taki sposób dajesz sobie dużą dowolność interpretacji tego co jest fałszywym wybiciem a co nie. Ale to nie krytyka w żaden sposób, każde podejście odbiegające od "zasad" jest ciekawe i warte przyjrzenia się bliżej.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

lukpiasek pisze:patrząc na e/g nos mi podpowiada że cel dla niego to 1.0 oczywiście poniżej 0.77 zrewiduje swój pogląd wydaję mi się że rekiny będą kupować euro ale do funta co przełoży się na ślamazarne wzrosty edka i małe spadki póki co g/u no i za jakiś czas spotkanie e/u i g/u przy kursie 1.2-1.3
nie ma takiej możliwości - zobacz aktualne poziomy stóp procentowych i zobacz dla której waluty podwyżki są bliższe...

-- Dodano: pn 07-07-2014, 12:20 --
Wuza pisze:Ciekawe podejście, przy LT w pełni zrozumiałem ale czy przy innych wskaźnikach itp ? Mimo wszystko Fibo, pivoty itp powinny chyba brać pod uwagę ekstrema. W taki sposób dajesz sobie dużą dowolność interpretacji tego co jest fałszywym wybiciem a co nie. Ale to nie krytyka w żaden sposób, każde podejście odbiegające od "zasad" jest ciekawe i warte przyjrzenia się bliżej.
tak jak pisałem - w tym akurat przypadku chodziło mi o wyznaczenie połowy wysokości trójkąta... jeżeli chodzi o fibo to zależy od sytuacji ale z zasady pomijam ekstrema formujące się na danych zwłaszcza takich jak posiedzenia banków centralnych i późniejsze konferencje...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:
lukpiasek pisze:patrząc na e/g nos mi podpowiada że cel dla niego to 1.0 oczywiście poniżej 0.77 zrewiduje swój pogląd wydaję mi się że rekiny będą kupować euro ale do funta co przełoży się na ślamazarne wzrosty edka i małe spadki póki co g/u no i za jakiś czas spotkanie e/u i g/u przy kursie 1.2-1.3
nie ma takiej możliwości - zobacz aktualne poziomy stóp procentowych i zobacz dla której waluty podwyżki są bliższe...
stopy procentowe w krajach rozwinietych powinny dązyć do zera w długim terminie chcąc rozruszać gospodarki pieniądz musi wypłynąć z biezpiecznych lokat do gospodarki , nie ma ryzyka inflacji patrząc po złocie oraz z powodu że biedni są nadal biedni i nie zbuntują się przeciwko pracy mając ogrom oszczednosći i wykupując wszystko ;) , ceny nie pójdą do góry bo i tak nie ma komu kupować oprócz cen żywności ale to inna historia

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

czy wam tez przy grze na indexach odbiera przy BUY lub Sell od razu -36zl?

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

lukpiasek pisze:stopy procentowe w krajach rozwinietych powinny dązyć do zera w długim terminie chcąc rozruszać gospodarki pieniądz musi wypłynąć z biezpiecznych lokat do gospodarki , nie ma ryzyka inflacji patrząc po złocie oraz z powodu że biedni są nadal biedni i nie zbuntują się przeciwko pracy mając ogrom oszczednosći i wykupując wszystko ;) , ceny nie pójdą do góry bo i tak nie ma komu kupować oprócz cen żywności ale to inna historia
czyli uważasz że rynek który od 12.06 zaczął dyskontować pierwszą podwyżkę stóp dla funta jest w błedzie bo nie będzie podwyżek tylko obniżka ?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:
lukpiasek pisze:stopy procentowe w krajach rozwinietych powinny dązyć do zera w długim terminie chcąc rozruszać gospodarki pieniądz musi wypłynąć z biezpiecznych lokat do gospodarki , nie ma ryzyka inflacji patrząc po złocie oraz z powodu że biedni są nadal biedni i nie zbuntują się przeciwko pracy mając ogrom oszczednosći i wykupując wszystko ;) , ceny nie pójdą do góry bo i tak nie ma komu kupować oprócz cen żywności ale to inna historia
czyli uważasz że rynek który od 12.06 zaczął dyskontować pierwszą podwyżkę stóp dla funta jest w błedzie bo nie będzie podwyżek tylko obniżka ?
może nie obniżka a raczej brak podwyżki , nie wiesz czy ten ruch w górę to spekulacja czy gra pod podwyżke gdyż nie wiesz kto kupował za ile i na jak długo ;) no chyba że masz takie dane

ps: zresztą przy obecnych stopach procentowych podwyżka może być już w cenie więc nawet może być podwyżka a kurs nie zareaguje albo wręcz spadnie
majorsy dążą do parytetu a stopy do zera ogólnie spada zmienność na forex na walutach już od ładnych kilku lat
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 12:39 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany