DayTrading: Poniedziałek 07.07.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 07.07.2014
co do edka - obstawiam wzrosty i trzymam moje minusowe pozycje.
otworzyłem jedynie rzeźnika na sell i wyczułem gada ;-)
poza tym nic nie otwieram, najwyżej dopłacę do depo i poczekam na rozwój wydarzeń.
Tak więc chyba was w tym tygodniu zanudzał nie będę.
ale skoro rzeźnik spada to (dla mnie) jest to sygnał, że indeksy też spadną, co widać po daxie (wylazłem z zyskiem z eSki już - wolę zminimalizować ilość pozycji).
poza tym nic nie otwieram, najwyżej dopłacę do depo i poczekam na rozwój wydarzeń.
ale skoro rzeźnik spada to (dla mnie) jest to sygnał, że indeksy też spadną, co widać po daxie (wylazłem z zyskiem z eSki już - wolę zminimalizować ilość pozycji).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
uważaj bo warunki prospadkowe edka się kumulują: EBC/FED i dobre dane USA a słabe euro..... fakt należała by się korekta spadków ale póki co jej jakość słaba i wygląda na przystanek przed kontynuacją spadków. Pamiętajmy, że być może ostatni spadek się jeszcze nie do końca zrealizował bo mieliśmy święto indyka w USA stąd ciekawe jak dziś amerykanie wrócąhighend pisze:co do edka - obstawiam wzrosty i trzymam moje minusowe pozycje.
wiem o tym, uważam. Zobaczymy. Mi z wykresu wychodzi wzrost, więc jestem dobrej myśli.homar pisze: uważaj bo warunki prospadkowe edka się kumulują: EBC/FED i dobre dane USA a słabe euro..... fakt należała by się korekta spadków ale póki co jej jakość słaba i wygląda na przystanek przed kontynuacją spadków. Pamiętajmy, że być może ostatni spadek się jeszcze nie do końca zrealizował bo mieliśmy święto indyka w USA stąd ciekawe jak dziś amerykanie wrócą
też mnie ciekawi co będzie na sesji USA... pewnie kaboom

a jeśli edek spadnie to się mówi trudno i nauczka na przyszłość ;-) ogólnie edek jest do d**y do grania na nim. Już więcej nie będę. Wolę indeksy, rzeźnika... a nawet kabla.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
ja licze na zejscie w okolice 1.355-56 na edku. Tam LT wzrostowa jest, mozna probowac L. Poki co nie ruszam
spoko, wykres prawdę Ci powiehighend pisze:wiem o tym, uważam. Zobaczymy. Mi z wykresu wychodzi wzrost, więc jestem dobrej myśli.homar pisze: uważaj bo warunki prospadkowe edka się kumulują: EBC/FED i dobre dane USA a słabe euro..... fakt należała by się korekta spadków ale póki co jej jakość słaba i wygląda na przystanek przed kontynuacją spadków. Pamiętajmy, że być może ostatni spadek się jeszcze nie do końca zrealizował bo mieliśmy święto indyka w USA stąd ciekawe jak dziś amerykanie wrócą
też mnie ciekawi co będzie na sesji USA... pewnie kaboom
a jeśli edek spadnie to się mówi trudno i nauczka na przyszłość ;-) ogólnie edek jest do d**y do grania na nim. Już więcej nie będę. Wolę indeksy, rzeźnika... a nawet kabla.

-- Dodano: 07 lip 2014, 09:55 --
nie jestem zegarmistrzem więc jak dla mnie tę LT wzrostową już cmoknęło więc albo UP a jeśli down to uważam, że ją przejdzie i zejdzie niżej.... oczywiście "to err is human", mogę się mylićsonia123 pisze:ja licze na zejscie w okolice 1.355-56 na edku. Tam LT wzrostowa jest, mozna probowac L. Poki co nie ruszam

-
- Pasjonat
Edek ladnie i stabilnie ciagnie w dol. Poniedzialki to zawsze dni korekty wiec zarowno Kiwosz jak i edek od jutra spadki 
Aktualnie bez pozycji, zobaczymy jak to rozegraja.

Aktualnie bez pozycji, zobaczymy jak to rozegraja.
Kiwosz ma moc, kolejna wzrostowa H1 z HL, skubańce bardzo chcą podejść na 0.8842 bez wcześniejszej korekty.
G/U
IMO będzie poszukiwanie odreagowania chociażby z powodu zrealizowania pełnego zasięgu flagi - jednak w średnim terminie ciężko będzie powstrzymać umocnienie funta, chyba że BoE dojdzie do wniosku że jest za wysoko... a pamiętać trzeba że Carney podobine jak Stevens nie przebierają w słowach gdy coś im się nie podoba...
Pamiętajcie o czym mówił Carney 12.06 o zadłużeniu zagranicznym w związku z drogim funtem jak również o tym, że jeżeli aktualnie rynek dyskontuje pierwszą podwyżkę stóp w tym roku, to co będzie jeżeli tej obniżki nie bedzie ?
https://www.tradingview.com/x/FN5lNhu9
Jednak póki co to są zagrożenia dla dalszych silnych wzrostów a nie sygnały do zmiany kierunku bo funt mocny jest i tyle...
Pamiętajcie o czym mówił Carney 12.06 o zadłużeniu zagranicznym w związku z drogim funtem jak również o tym, że jeżeli aktualnie rynek dyskontuje pierwszą podwyżkę stóp w tym roku, to co będzie jeżeli tej obniżki nie bedzie ?
https://www.tradingview.com/x/FN5lNhu9
Jednak póki co to są zagrożenia dla dalszych silnych wzrostów a nie sygnały do zmiany kierunku bo funt mocny jest i tyle...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
https://www.tradingview.com/x/B8qW7xpT
ostrożnie z tymi wzrostami na g/u , jak dla mnie prędzej 1.6 niz 1.8 a poniżej 1.6 only short
wydaję mi się że kluczem w dalszym kierunku dla g.u bedzie kierunek na e/g ja pisze o horyzoncie w miesiącach i latach
eurgbp
https://www.tradingview.com/x/gJkCEO0s
gdybym był szefem jakiegoś dużego funda to raczej bym wymieniał funty na euro no chyba że spadną poniżej 0.77 to funt powinien dalej rządzić
ostrożnie z tymi wzrostami na g/u , jak dla mnie prędzej 1.6 niz 1.8 a poniżej 1.6 only short
wydaję mi się że kluczem w dalszym kierunku dla g.u bedzie kierunek na e/g ja pisze o horyzoncie w miesiącach i latach
eurgbp
https://www.tradingview.com/x/gJkCEO0s
gdybym był szefem jakiegoś dużego funda to raczej bym wymieniał funty na euro no chyba że spadną poniżej 0.77 to funt powinien dalej rządzić
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 11:56 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

choć W1 to nie najlepszy interwał jak na DT, ale jak już się do niego odwołujesz to popatrz na to :lukpiasek pisze:https://www.tradingview.com/x/B8qW7xpT
https://www.tradingview.com/x/agMnEgka
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...