DayTrading: Piątek 04.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lip 2014, 00:00

Wzrost
5
28%
Bez zmian
3
17%
Spadek
10
56%

Liczba głosów: 18

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 04.07.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@highend
Nie rób sobie jaj, ja też mogę się mylić, choć swoje uzasadniłem rysunkami.
A Ty pod co zagrałeś S, jesli można wiedzieć.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:
DavidFx pisze:https://charts.mql5.com/5/140/eurusd-w1 ... ski-bz.png

tak będzie mówię Wam innej opcji nie ma :D
na to liczę, podobny wykres zresztą wklejałem w czwartek ;)
mam "zakiszone' L 1,5 lota - obecnie na stracie.... fakk by to ;)
ale spoko :-)
btw. co się dzieje z ludźmi na forum? pojawiają się/znikają (np. Kusus, ByQ).... znaczy się albo ich MC dopadł, albo tyyyle zarobili, że tu już nie siedzą? ;-)
Część highend. To ja kusus. Po urlopie jak wrocilem to miałem juz znakowane konto i musiałem nowe założyć. Co do edka. To takie koszenie strat... Właśnie. Wiesz jak skonczylem ostatnio kiszac l na au?? I w kwietniu kiszac s na au? Potracilem w ciągu kilku dni po 20, 30 %. Zastanowić się czy warto. Moglbys tym kapitałem jutro odrobić te 10 % a tak kisisz i nie wiadomo...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Seryjny Morderca pisze: Część highend. To ja kusus. Po urlopie jak wrocilem to miałem juz znakowane konto i musiałem nowe założyć. Co do edka. To takie koszenie strat... Właśnie. Wiesz jak skonczylem ostatnio kiszac l na au?? I w kwietniu kiszac s na au? Potracilem w ciągu kilku dni po 20, 30 %. Zastanowić się czy warto. Moglbys tym kapitałem jutro odrobić te 10 % a tak kisisz i nie wiadomo...
Wiem i dzieki ;)
W sumie to tak podejrzewałem, że ludzie wracają tu pod innymi nickami.
Znakowane konto - co to znaczy? Może chciałeś napisać "zhackowane" ? ;)

btw. co do rady, żeby jutro odrobić 10% - nie wiem czy potrafię, zadowalało mnie 1-2% dziennie ;)

-- Dodano: 06 lip 2014, 17:15 --
karnak pisze:@highend
Nie rób sobie jaj, ja też mogę się mylić, choć swoje uzasadniłem rysunkami.
A Ty pod co zagrałeś S, jesli można wiedzieć.
Głupio zabrzmi, ale trochę się sugerowałem forum ;) ponadto DAX spadał wtedy (doleciał poniżej 9800) i myślałem, że SP też ruszy. A tu DAX odrobił już, a sp500 za bardzo nie drgnęło nawet...
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Highend, a nie myślałeś o hedgowaniu? Możesz otworzyć teraz odwrotną pozycję (w Twoim przypadku - L na S&P) o nieco większym wolumenie. W ten sposób może uda Ci się zminimalizować stratę, a może nawet zarobić? ;-)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 04.07.2014

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

melpomena pisze:Highend, a nie myślałeś o hedgowaniu? Możesz otworzyć teraz odwrotną pozycję (w Twoim przypadku - L na S&P) o nieco większym wolumenie. W ten sposób może uda Ci się zminimalizować stratę, a może nawet zarobić? ;-)
A w tym wlasnie momencie nastepuje zwala stulecia na SP :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Odp: DayTrading: Piątek 04.07.2014

DavidFx pisze:
melpomena pisze:Highend, a nie myślałeś o hedgowaniu? Możesz otworzyć teraz odwrotną pozycję (w Twoim przypadku - L na S&P) o nieco większym wolumenie. W ten sposób może uda Ci się zminimalizować stratę, a może nawet zarobić? ;-)
A w tym wlasnie momencie nastepuje zwala stulecia na SP :)
kiedyś bawiłem się w hedge i nigdy na tym dobrze nie wyszedłem.
ponadto dochodzą swapy, mforex ma niestety swapy na indeksach (a jest jakiś brok co nie ma?)
i leci sobie....
wolę poczekać, wiecznie nie będzie rosło. tutaj niby też "sky is the limit", ale jednak indeksy to nie pary walutowe...
nawet wolę kolejne S wyżej otworzyć niż hedża. nawet dopłacić do depo ;) ale potem od razu wypłacić jak się ziści to co zaplanowałem.... przecież może być zwała np na 1840 punktów - a czemu by nie? ;)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Czy kts chccialby zucic okiem na USD/NOK D1, bo wyglada to bardzo obiecująco... na shorta aż do dolnej linii trendu?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

jeszcze apropo shorta na sp500 kierował mną wykres miesięczny.
a konkretnie ilość świec białych vs. czarne. Wychodziłoby, że teraz powinna pojawić się świeca czarna. ewentualnie jeszcze jedna biała z długim knotem od góry i następna czarna.... :) Bo patrząc wstecz wychodzi 5-6 świec białych i jedna czarna i znowu 5-6 białych i czarna.. itd.
być może ów knot wyrysuje się wraz z dojściem do 2000 punktów i nastąpi wtedy mocna sprzedaż (psychika tłumu zadziała?)
teraz już mamy 6 świec białych wyrysowanych. Może ta szósta, która się obecnie rysuje to będzie ta z górnym knocikiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

highend, zadowala Cię 1-2% dziennie, jaki przeciętny % marginesu zużywasz do tego? bo mnie taki wynik satysfakcjonuje tygodniowo przy dużej ostrożności i wykorzystaniu średnio 2-3% środków depozytu.
Swing

Zablokowany