DayTrading: Piątek 04.07.2014
Re: DayTrading: Piątek 04.07.2014
siemanko wszystkim co na edwardzie słychać
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Re: Odp: DayTrading: Piątek 04.07.2014
... i wtedy zadziała stop loss na hedge.DavidFx pisze:A w tym wlasnie momencie nastepuje zwala stulecia na SP

Re: DayTrading: Piątek 04.07.2014
nieduży margines zużywałem - aż do tego tygodnia, kiedy otworzyłem dwie za duże pozycje...koks pisze:highend, zadowala Cię 1-2% dziennie, jaki przeciętny % marginesu zużywasz do tego? bo mnie taki wynik satysfakcjonuje tygodniowo przy dużej ostrożności i wykorzystaniu średnio 2-3% środków depozytu.
generalnie grałem zazwyczaj od 0,1 do 0,5 lota, w porywach 1 lot (ale raczej na skalpa). To można policzyć ile to jest na pozycjach żeby zrobić 1-2% depo dziennie (średnio)
widocznie mi dobrze szło z tym 1-2% dziennie, ale może dobra passa się skończyła

może mi jednak się uda jakoś z tych dużych pozycji wykaraskać i znowu wracam do swojej strategii gry - zaćmiło mnie.... hehe
-- Dodano: 06 lip 2014, 21:18 --
tak, oczywiście można tak zrobićmelpomena pisze:... i wtedy zadziała stop loss na hedge.DavidFx pisze:A w tym wlasnie momencie nastepuje zwala stulecia na SP

tylko wtedy jedyne co boli to swap. Całkiem spory przy pozycjach 1 lot i większych.
Bo jak ktoś ma czekać miesiąc, albo i dwa żeby jego pozycja wyszła na zysk - to swap może ją zjeść w tym czasie

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami