Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
silverarrow
Gaduła
Gaduła

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Mam pytanie znacie może wskaźnik który działałby ja Custom Candle ale pozwalał też przesuwać świecę początkową, chodzi o to bym mógł zobaczyć jak wygląda świeca dzienna przesunięta np. o 2 godziny?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

silverarrow pisze:Mam pytanie znacie może wskaźnik który działałby ja Custom Candle ale pozwalał też przesuwać świecę początkową, chodzi o to bym mógł zobaczyć jak wygląda świeca dzienna przesunięta np. o 2 godziny?
O ile wiem, to Custom Candle pokazuje wszystkie świeczki z zadanego wyższego Tf,
chyba że masz jakąś dziwną przeróbkę, która pokazuje tylko 1 dzień do tyłu?
Wtedy powinien tam być jakiś parametr, który pozwala wyświtlić inne świeczki, w stylu BarBack, lub Shift.

W załączeniu inny podobny.
m-Candles.mq4
-- Dodano: sob 05-07-2014, 8:01 --
marek8 pisze:Witam,
to jest EA , które po wejsciu np. 2 zleceń w kierunku np. Long ustawia dla nich wspólne breakeven - jak otwiera się kolejne to znowu przelicza i modyfikuje wspólne BE.
Jednak jeżeli wejdzie pozycja short to robocik traktuje je jako kolejne zlecenie i bierze je pod uwagę w ustawieniu wspólnego BE i bardzo mi to komplikuje sprawę.
Chodzi o to , żeby obliczal oddzielnie BE dla SAMYCH longów i oddzielnie BE dla SAMYCH shortów.
ew. dopisac extern int only LONG lub only SHORT.
Pomożecie ? :)
Słuchaj marek8, wrzucasz tu jakieś totalne G__no :563: ,
które jest totalną ignorancką wypociną jakiegoś świeżaka, i czego oczekujesz?
Żebym ci EA napisał?

Weź się chłopie za poważne rzeczy, a nie za partyzantkę.

-- Dodano: sob 05-07-2014, 13:58 --
silverarrow pisze:Mam pytanie znacie może wskaźnik który działałby ja Custom Candle ale pozwalał też przesuwać świecę początkową, chodzi o to bym mógł zobaczyć jak wygląda świeca dzienna przesunięta np. o 2 godziny?
PS. Sorki, ale nie doczytałem dokładnie.
Takiego gotowca to nie widziałem, bo tego typu wskaźniki po prostu biorą dane z
zamkniętej świecy określonego Tf, a nie liczą danych z każdej minuty.
Żeby można było świecę dzienną liczyć inaczej niż z danych na twojej platformie, toby trzeba przeliczać ilość świec M1
w zadanym okresie, jeszcze uwzględniając przesunięcie o x okresów innego Tf-u.
A tak naprawdę to nie jest wcale oczywiste, że w 1 godzinie hest 60 świec M1, ponieważ rzeczywistość danych
na platformie ma niewiele wspólnego z rzeczywistym czasem.
Dane się pobiera z funkcji:
iOpen(Symbol(),Tf,Shift);
iClose(Symbol(),Tf,Shift);
iHigh(Symbol(),Tf,Shift);
iLow(Symbol(),Tf,Shift);

Napisanie wskaźnika, który uwzględniałby twoje potrzeby, i żeby był uniwersalny, wymaga czasu i pomyślunku.

Najprościej zainstalować demo brokera, który ma taki czas na swojej platformie, jaki chcesz zobaczyć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

Żebym ci EA napisał?

Nie rozumiem Dadas co cię tak wkurzyło w sobotę rano ,
Może i to EA napisał jakiś świeżak, ale działa jak zakładał , a mnie chodziło żeby dodać obliczanie oddzielnie BE dla L i oddzielnie dla S,
Nie wiem o co chodzi z tymi poważnymi rzeczami i partyzantką,
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Dadas

marek8 pisze:
Dadas pisze:Słuchaj marek8, wrzucasz tu jakieś totalne G__no :563: ,
Żebym ci EA napisał?

Nie rozumiem Dadas co cię tak wkurzyło w sobotę rano ,
Może i to EA napisał jakiś świeżak, ale działa jak zakładał , a mnie chodziło żeby dodać obliczanie oddzielnie BE dla L i oddzielnie dla S,
Nie wiem o co chodzi z tymi poważnymi rzeczami i partyzantką,
I pewnie nie będziesz wiedział, dopóki sam nie nauczysz się programować.
Problem z programami jest taki, że żaden użytkownik nie wie co używa, jeżeli
nie umie czytać danego programu.
Problem z MT4 jest jeszcze poważniejszy, ponieważ ludzie korzystają z darmowego badziewia,
i nie wiedzą co używają.
A używają tego badziewia do przeprowadzania transakcji finansowych.
I to się nazywa partyzantką, gówniarzerją, naiwnością, ignorancją, itp.

Jak rozsądny człowiek może stosować do transakcji finansowych program, który nawet nie posiada sygnatury autora?
Nie mówiąc już o tym, że nikt tu nie daje żadnych gwarancji, jednak zawodowy programista może dać
przynajmniej gwarancję napisania prawidłowego kodu.

A ten EA nie działa według założeń, ponieważ z założenia w kodzie jest jego działanie pod warunkiem,
że są otwarte 3 transakcje. Z tego co piszesz, on już u ciebie coś robi przy 2 pozycjach.
Nie wiesz co masz, nie wiesz jakie są założenia kodu, nie umiesz czytać kodu...
O czym ty chcesz wogóle rozmawiać?

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

Dadas pisze:
O ile wiem, to Custom Candle pokazuje wszystkie świeczki z zadanego wyższego Tf,
chyba że masz jakąś dziwną przeróbkę, która pokazuje tylko 1 dzień do tyłu?
Wtedy powinien tam być jakiś parametr, który pozwala wyświtlić inne świeczki, w stylu BarBack, lub Shift.

W załączeniu inny podobny.
m-Candles.mq4
-- Dodano: sob 05-07-2014, 8:01 --
marek8 pisze:Witam,
to jest EA , które po wejsciu np. 2 zleceń w kierunku np. Long ustawia dla nich wspólne breakeven - jak otwiera się kolejne to znowu przelicza i modyfikuje wspólne BE.
Jednak jeżeli wejdzie pozycja short to robocik traktuje je jako kolejne zlecenie i bierze je pod uwagę w ustawieniu wspólnego BE i bardzo mi to komplikuje sprawę.
Chodzi o to , żeby obliczal oddzielnie BE dla SAMYCH longów i oddzielnie BE dla SAMYCH shortów.
ew. dopisac extern int only LONG lub only SHORT.
Pomożecie ? :)
Żebym ci EA napisał?

-- Dodano: sob 05-07-2014, 13:58 --
PS. Sorki, ale nie doczytałem dokładnie.
Takiego gotowca to nie widziałem, bo tego typu wskaźniki po prostu biorą dane z
zamkniętej świecy określonego Tf, a nie liczą danych z każdej minuty.
Żeby można było świecę dzienną liczyć inaczej niż z danych na twojej platformie, toby trzeba przeliczać ilość świec M1
w zadanym okresie, jeszcze uwzględniając przesunięcie o x okresów innego Tf-u.
A tak naprawdę to nie jest wcale oczywiste, że w 1 godzinie hest 60 świec M1, ponieważ rzeczywistość danych
na platformie ma niewiele wspólnego z rzeczywistym czasem.
Dane się pobiera z funkcji:
iOpen(Symbol(),Tf,Shift);
iClose(Symbol(),Tf,Shift);
iHigh(Symbol(),Tf,Shift);
iLow(Symbol(),Tf,Shift);

Napisanie wskaźnika, który uwzględniałby twoje potrzeby, i żeby był uniwersalny, wymaga czasu i pomyślunku.

Najprościej zainstalować demo brokera, który ma taki czas na swojej platformie, jaki chcesz zobaczyć.
Dużo było by roboty by ten załączony prze Ciebie wskaźnik pokazywał świece tygodniowe? Maksymalnie pokazuje świece dzienną.
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

termometr123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

Witam.poszukuję wskaźnika który pomógłby mi zarządzać pozycją i piramidowaniem. w mojej głowie jawi się to w taki sposób że wchodzę np w kupno eur/usd po osiągnięciu np 3pips otwiera się automatycznie taka sama pozycja buy z takim samym SL natomiast SL pierwszej pozycji podskakuje np o 2 pips i znów po wzroście o 3 pips otwiera się trzecia taka sama pozycja natomiast w pierwszej i drugiej SL podskakuje o kolejne 2 pips. czy coś takiego mniej więcej istnieje?

Dadas

mosek pisze: Dużo było by roboty by ten załączony przez Ciebie wskaźnik pokazywał świece tygodniowe? Maksymalnie pokazuje świece dzienną.
m-Candles.mq4 pokazuje świece tygodniowe, i miesięczne też, tylko na niższym Tf.
Świece W1 widać od D1 w dół.
Oczywiście, na M5, M1 to trudno takie W1 zobaczyć, bo są bardzo szerokie.
Nie wiem jaki błąd popełniasz, bo u mnie wszystko chodzi ok.

W razie co, to załączam jeszcze raz.
m-Candles.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

Miałem porostu inny wskaźnik o tej samej nazwie lub starszą jego wersje gdzie sie wpisuje minuty i max można było wpisać 1440 czyli jeden dzień. Dzięki za odpowiedź i wskaźnik.
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Czy ktos z Panow zna ten bardzo ciekawy i latwy w interpretacji wskaznik ???
Na filmiku wyglada bezblednie ze pokazuje miejsce wejscia, sl i tp ale ciekawe czy mu sie nie zmieniaja polozenia otwarcia pozycji i sl z tp ???

http://gcsoft.pl/YouTube/play.php?v=15SzolxdZi4

http://gcsoft.pl/YouTube/play.php?v=JLXHnGJKb84

Jesli ktos zna to prosze o info. z gory dzieki

Dadas

doriswawa pisze:Czy ktos z Panow zna ten bardzo ciekawy i latwy w interpretacji wskaznik ???
Na filmiku wyglada bezblednie ze pokazuje miejsce wejscia, sl i tp ale ciekawe czy mu sie nie zmieniaja polozenia otwarcia pozycji i sl z tp ???

http://gcsoft.pl/YouTube/play.php?v=15SzolxdZi4

http://gcsoft.pl/YouTube/play.php?v=JLXHnGJKb84

Jesli ktos zna to prosze o info. z gory dzieki
Chcesz być kolejną naiwną, to masz link:
https://login.mql5.com/en/users/fechu4c

Chcesz zarabiać, a nie dawać komuś zarabiać, to naucz się czytać rynek z wykresu.
Gdy zrozumiesz co przedstawia wykres i połączysz to z wiedzą, którą już powinnaś mieć,
no bo skoro już trejdujesz, to wiesz że gdy kupisz, to musisz sprzedać, a gdy sprzedasz, to musisz odkupić, i
zrozumiesz, że ci którzy ruszają ceną też muszą to zrobić, w końcu lub w częściach, systematycznie,
to wtedy niepotrzebny ci będzie "magiczny" wskaźnik.

Poczytaj sobie artykuł z linku w mojej stopce:

ODPOWIEDZ