DayTrading: Środa 02.07.2014
Re: DayTrading: Środa 02.07.2014
Kabel zrealizował pełen zasięg wybitego trójkąta, przed nim stary opór na 1.7196 i psychologiczne 1.72. Bedzie juz tego dobrego 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
złoto powinn spadac było skolerowane z edkiem a ono stoi - jakieś sugestie?
chciwość jest dobra
Kera popieram- kierunek południe. Zbudowanie trendu wzrostowego na podstawie danych z pierwszego kwartału jest dość ciekawym pomysłem. Wróżbitą Maciejem nie jestem więc mogę się mylić. Ale według mnie S jest w grze a małe l w przerwie.kera.p pisze:Niemiaszek mam coś do rozszyfrowania dla Ciebie jak możeszWczoraj opublikowane:
"Z danych dostarczanych przez DTCC wynika, że w czwartek, kiedy to mamy zarówno EBC jak i NFP wygaśnie pokaźna ilość opcji ze strikiem na poziomie 1,3500.
Kwota to 2,89 mld USD, a obecny kurs to 1,3680. Z danych wynika, że opcje te to opcje typu long put na EURUSD, na których inwestorzy będą mieć zysk dopiero w momencie, gdy kurs znajdzie się poniżej poziomu 1,3500. W przeciwnym razie poniosą oni stratę.
Niemniej jednak opcji można również używać jako „stop lossów” dla rynku spotowego, czyli zająć pozycję długą na spocie z opcją long put, która będzie „odrabiać straty”, gdy instrument bazowy spadłby poniżej miejsca strike."
![]()
Dla mnie to oznacza teoretyczny kierunek południe ale to tylko moje przypuszczenia?
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
-
- Pasjonat
Umocnienie AUD?? Z tego co dzisiaj widze to AUD jest oslabiany a GBP umacniany.
Widze ze AU wpadlo w swoj marazm i zaluje ze sobie tylko kapital zablokowalem bo pewnie bedzie robil po 10 pips dziennie od dzisiaj. Ehh... co za bzdura.
Widze ze AU wpadlo w swoj marazm i zaluje ze sobie tylko kapital zablokowalem bo pewnie bedzie robil po 10 pips dziennie od dzisiaj. Ehh... co za bzdura.
idziesz long na audusd, i to ma byc bez umocnienia aud'a ?...Seryjny Morderca pisze:Umocnienie AUD?? Z tego co dzisiaj widze to AUD jest oslabiany a GBP umacniany.
daily: https://www.tradingview.com/x/BDjWXf3J ... roczny pivot został przebit, i moglby byc dobrą podłogą do dalszego wzrostu .. .

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam
dax pnie sie w gore, a mi brakuje jeszcze 4 fali…
ocokaman
dax pnie sie w gore, a mi brakuje jeszcze 4 fali…

Zbieram pipsy na moje S6.
-
- Pasjonat
To ze gram pod umocnienie AUD to nie znaczy ze akurat w tym momencie sie umacnia. To co widzimy od 3 rano to raczej slabnący AUD ;]pedro pisze:idziesz long na audusd, i to ma byc bez umocnienia aud'a ?...Seryjny Morderca pisze:Umocnienie AUD?? Z tego co dzisiaj widze to AUD jest oslabiany a GBP umacniany.
daily: https://www.tradingview.com/x/BDjWXf3J ... roczny pivot został przebit, i moglby byc dobrą podłogą do dalszego wzrostu .. .
a na jakiej podstawie grałeś pozycje, pod umocnienie aud, jeśli mogę zapytac : )Seryjny Morderca pisze:
To ze gram pod umocnienie AUD to nie znaczy ze akurat w tym momencie sie umacnia. To co widzimy od 3 rano to raczej slabnący AUD ;]
jakiś argument?

Jutro też jest dzień.
- atlanticos
- Maniak
jak przejdziesz na tikowy wykres to co chwila bedzie sie oslabial i umacnial.... jak spiewajacy na pasach murzyn "pojawiam sie i znikam"Seryjny Morderca pisze:
To ze gram pod umocnienie AUD to nie znaczy ze akurat w tym momencie sie umacnia. To co widzimy od 3 rano to raczej slabnący AUD ;]

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
na ticku jest superatlanticos pisze:jak przejdziesz na tikowy wykres to co chwila bedzie sie oslabial i umacnial.... jak spiewajacy na pasach murzyn "pojawiam sie i znikam"Seryjny Morderca pisze:

Jutro też jest dzień.