DayTrading: Środa 02.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lip 2014, 00:00

Wzrost
3
14%
Bez zmian
4
18%
Spadek
15
68%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 02.07.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:Wczoraj rozmawialiśmy o pivocie rocznym na kablu... Poniżej zestawienie pivotów rocznych na kilku innych parach... Może się komuś przyda
:564:

nowy system, pod roczne pivoty? ;)

dla kompletu, gold z rocznymi ;) ... zbliżamy się do pivota ;) https://www.tradingview.com/x/eUD8SQga
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

atlanticos pisze:
lukpiasek pisze:
jeszcze złotko jak możesz :) :564:
https://www.tradingview.com/x/n3txUo0X
ok thx :564: :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pedro pisze:
atlanticos pisze:Wczoraj rozmawialiśmy o pivocie rocznym na kablu... Poniżej zestawienie pivotów rocznych na kilku innych parach... Może się komuś przyda

już od dawna nie zmieniam systemu ... pivoty wrzucilem jako ciekawostke :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Niemiaszek mam coś do rozszyfrowania dla Ciebie jak możesz ;) Wczoraj opublikowane:

"Z danych dostarczanych przez DTCC wynika, że w czwartek, kiedy to mamy zarówno EBC jak i NFP wygaśnie pokaźna ilość opcji ze strikiem na poziomie 1,3500.

Kwota to 2,89 mld USD, a obecny kurs to 1,3680. Z danych wynika, że opcje te to opcje typu long put na EURUSD, na których inwestorzy będą mieć zysk dopiero w momencie, gdy kurs znajdzie się poniżej poziomu 1,3500. W przeciwnym razie poniosą oni stratę.

Niemniej jednak opcji można również używać jako „stop lossów” dla rynku spotowego, czyli zająć pozycję długą na spocie z opcją long put, która będzie „odrabiać straty”, gdy instrument bazowy spadłby poniżej miejsca strike."

:568: ;)

Dla mnie to oznacza teoretyczny kierunek południe ale to tylko moje przypuszczenia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:
pedro pisze:

już od dawna nie zmieniam systemu ... pivoty wrzucilem jako ciekawostke :564:
a skoro o systemach, to głównie trójkąty/flagi/proporce? :)

pod roczne pivoty, to trzeba chyba by miec cierpliwośc mnicha tybetańskiego... : ) ... pamiętam, nie dawno w sumie temu, jak 2 godzinny wykres, był dla mnie long term :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

to co, kupujeta u./chf? :)

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

Seryjny Morderca pisze:
pkubiu pisze:ok juz mnie pare razy obrażano ale juz sie przyzwyczaiłam a co do mojego brokera mam opiekuna rachunku i czesto z nim wymieniam informacje ta jak tu fakt moze jest grubiański ale i miły zreszta zrucenie pozycji na edku to tez dzieki niemu w końcu wiem jak wyglądam :) - tylko wystawic w tym znaczeni czy dac pupcie do bicia czy łapać zjazd na szczycie?
Post cajto skierowany do Ciebie nie jest obraza tylko manifestem Twojej głupoty. Po prostu znaczna część forum nie jest w stanie zrozumieć jakim cudem funkcjonujesz w społeczności traderów. Ostatnimi czasy, patrząc się na treść zawartą w Twoich postach nie wiadomo czy sama z siebie żartujesz, czy chcesz aby ktoś skorygował tą treść i Cię poprawił, czy może to co piszesz jest przejawem skrajnej ignorancji i głupoty wobec samej siebie i ludzi którzy muszą to czytać.

AU - skrajne levele mojej strategii:
SL - 0.9430, 0.9450 - obszar silnej zbieżności popytowej
TP - widzi mi się granica 0.95 lub wyżej

Odzyskałem część profitów ale 5 pozycji nadal jest stratnych, trzymam dalej.

każdy ma swoje metoty zarabiania na foreksie ja sie nie smiejez twoich bo tez ich nie rozumiem :569:
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

pedro pisze:

dla kompletu, gold z rocznymi ;) ... zbliżamy się do pivota ;) https://www.tradingview.com/x/eUD8SQga

zasada działania kresek/pivotów jest taka sama jak na mniejszych TF (przebicie, zamknięcie świecy często retest przebitej kreski i wejście zgodnie z kierunkiem przebicia), a jedynie horyzont czasowy wyznacza wielkość zysku do straty :idea:

aktualnie testuję na H1 a to z racji tego, że nie mam czasu na siedzenie non stop przed kompem :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ZelaznyMike
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ZelaznyMike »

Będzie rgr na kiwi ?
izolacyjne płyty pir

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pedro pisze:
a skoro o systemach, to głównie trójkąty/flagi/proporce? :)

pod roczne pivoty, to trzeba chyba by miec cierpliwośc mnicha tybetańskiego... : ) ... pamiętam, nie dawno w sumie temu, jak 2 godzinny wykres, był dla mnie long term :lol: :lol:
sam trojkat to za malo, do tego macd, troche dywanow z Bemowa :), Jak rysuje się jakas formacja odwrocenia na pivocie tygodniowym, miesiecznym czy rocznym to pewnosc potencjalnego ruchu wzrasta... Poza tym im wiecej czynnikow tworzacych konfluencje tym lepiej... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany