DayTrading: Środa 02.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lip 2014, 00:00

Wzrost
3
14%
Bez zmian
4
18%
Spadek
15
68%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Środa 02.07.2014

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 02.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kabello,

zgrupowanie kilku mierzeń......
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

highend pisze:serio racje miałem?
Nie do końca, obstawiałeś spadki (do 1900), jak zresztą sporo osób wtedy, więc Twoje wyliczenia odebrałem jako ironię - jak jesteś taki kozak, że przy szczytach mówisz, że będzie rosło, to ładuj całe depo na BUY. Dlatego sobie to zapamiętałem. ;)
http://forex-nawigator.biz/forum/viewto ... ow#p685300

Jeszcze odnośnie SP500 - pamiętajmy, że na kontraktach >90% trzyma S (dane z FXCM i mforex - tam to dzisiaj nawet do 97.62% doszło :D). Skoro na walutach kierujecie się oandianami, to SP500 też na razie nie powinien spadać, bo wszyscy by zarobili.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2014, 00:22 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

laranja pisze:
highend pisze:serio racje miałem?
Nie do końca, obstawiałeś spadki (do 1900), jak zresztą sporo osób wtedy, więc Twoje wyliczenia odebrałem jako ironię - jak jesteś taki kozak, że przy szczytach mówisz, że będzie rosło, to ładuj całe depo na BUY. Dlatego sobie to zapamiętałem. ;)
http://forex-nawigator.biz/forum/viewto ... ow#p685300
ale to Ty pisałeś, że wzrost na 1980 będzie, a nie ja ;)
ja tylko zasugerowałem co należy zrobić wtedy :D :) też nie byłem kozak i nie dałem L.
Idąc tym tokiem rozumowania to nigdy nie należy dawać L albo S. Bo zawsze trzeba czekać.... :D
zatem duże depo + w miarę mądre wejście = zysk.
Nawet jeśli wejście nie jest perfekcyjne (bo trudno o takie) to się czeka.... ;) i znowu mamy czekanie :mrgreen:
Zatem czekamy teraz na te 1900? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Ładnie mnie przewieźli z moimi L-kami na Aussim :) Jak zobaczyłem rano wykres to myślałem, że zawału dostanę :)

No nic, SL ciągle na poziomie 0.9440 wszystkich pozycji i czekamy.
Dalej widać niezdecydowanie. A wczoraj już myślałem, że stabilną falę zaczęliśmy.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Bemowo1 pisze:kabello,

zgrupowanie kilku mierzeń......
ty tam kupujesz czy sprzedajesz :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

czy to możliwe ? przed wczoraj chiałam dokonać transakcji ale platforma u mojego brokera podobno nie działała chodziło o przesuniecie sl na edku wiemy ze skurczybyk podchodził 1,37 miałam sl na 1,3690 ( w najgorszych snach nie liczyłam ze przejdziemy przez 1,3670 :? ) wiem wiem sl sie nie przestawia ale miałam je tak fatalnym miejscu wiec w panice łapie za komórkę a tuuuu chicha.... oczywiście sl wybiło wielka 000 strata!!! dzwonie do brokera załąmana i spanikowana cos tam tłumacze, wykrzykuje a oni do mnie proszę złożyć reklamacje. Wczoraj dostaje odpowiedz jezeli Pani chce zaksiegujemy pani zamknięte transakcje po kursie jakie miałam pani otwarte czyli 1,3560 edeku juz wtedy był 1,3680!
Nie moge tego zrozumiec jak to mozna sobie otwierać zlecenia na dowolnym poziomie po za rynkiem???
czyli co nie gram w realu to jakis MATRIX ktoś ostatnio świetny podał link o strzyżeniu owiec przez brokerów !!! czyli to fakt!!! Boże co my gramy!!!!
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Seryjny Morderca pisze:Ładnie mnie przewieźli z moimi L-kami na Aussim :) Jak zobaczyłem rano wykres to myślałem, że zawału dostanę :)

Dalej widać niezdecydowanie. A wczoraj już myślałem, że stabilną falę zaczęliśmy.
Dlatego preferuję TP na poziomie 50P, ciężko jest w skali DT capnąć zasięg ok 100P, a kiszenie pozycji po tydzień czasu, nawet zyskownej, nie bardzo mnie interesuje.

Patrz na E/A - jest 3 x HL z TL, jakby poszli na nowe H, to będzie grubo. Ale równie dobrze możemy sie znajdować wewnątrz proporca z flagi i wtedy wyjście dołem będzie na kilka figur, szczerze powiedziawszy, to bardziej mnie przekonuje ta druga wersja, jakoś nie widzę na razie szans na duże umocnienie E/D i osłabienie A/U.
Tyle teorii i moich przemyśleń :wink:

@pkubiu - brokerów są setki, są ich zestawienia i opinie o nich, a ludzie wciąż grają w Bucket Shopach (bo ma polskojęzyczny support i daje zajefajny bonus :lol:) i później narzekają że im robią pod górkę.
Zresztą, jak czytam niekiedy jakie ludzie mają spready na niektórych parach w dzisiejszych czasach, ogarnia mnie pusty śmiech, cyrograf jakiś podpisali, czy co :roll:
Najlepsi są jednak ci, co chcą broka koniecznie z Polski, coby im PITa przesyłał - jeszcze daleko w lesie, o rynku znikoma wiedza, o zarabianiu tym bardziej, ale rozliczyć z fiskusem się trzeba.

forexprofit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexprofit »

Mała pomoc na dziś
Pozdrawiam

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

cajto pisze:
Seryjny Morderca pisze:Ładnie mnie przewieźli z moimi L-kami na Aussim :) Jak zobaczyłem rano wykres to myślałem, że zawału dostanę :)

Dlatego preferuję TP na poziomie 50P, ciężko jest w skali DT capnąć zasięg ok 100P, a kiszenie pozycji po tydzień czasu, nawet zyskownej, nie bardzo mnie interesuje.

Patrz na E/A - jest 3 x HL z TL, jakby poszli na nowe H, to będzie grubo. Ale równie dobrze możemy sie znajdować wewnątrz proporca z flagi i wtedy wyjście dołem będzie na kilka figur, szczerze powiedziawszy, to bardziej mnie przekonuje ta druga wersja, jakoś nie widzę na razie szans na duże umocnienie E/D i osłabienie A/U.
Tyle teorii i moich przemyśleń :wink:

@pkubiu - brokerów są setki, są ich zestawienia i opinie o nich, a ludzie wciąż grają w Bucket Shopach (bo ma polskojęzyczny support i daje zajefajny bonus :lol:) i później narzekają że im robią pod górkę.
Zresztą, jak czytam niekiedy jakie ludzie mają spready na niektórych parach w dzisiejszych czasach, ogarnia mnie pusty śmiech, cyrograf jakiś podpisali, czy co :roll:
Najlepsi są jednak ci, co chcą broka koniecznie z Polski, coby im PITa przesyłał - jeszcze daleko w lesie, o rynku znikoma wiedza, o zarabianiu tym bardziej, ale rozliczyć z fiskusem się trzeba.
Tez musze zmienic chyba strategie bo te dlugie trejdy co byly kiedys w dzisiejszych czasach po prostu nie istnieja. Osobiscie kisze 7 pozycji dlugich na AU i 3 krotkie na EA i kazda jest stratna. Zatem lacznie mam 10 pozycji stratnych na ta chwile co daje mi porazajacy wrecz wynik. Liczylem sie z tym, ze moze byc korekta tylko nie az taka .... no ale trzymam sie tego co zaplanowalem czyli SL pod ostatnimi topami i cel 0.96.

Zablokowany