Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Niestety widze tylko zolty trojkat i cytuj, ok nie zasmiecam tematu w takim razie. Dzieki jeszcze raz.
-- Dodano: 04 cze 2014, 16:09 --
Jeszcze jedno pytanie, jaki powinien być warunek żeby EA nie otwierał więcej niż jedną parę z okreslonym magic numberem, ale zeby jednak otworzyl druga(inna) z tym samym magic, i zeby mogl otworzyc taka sama z innym magic.
-- Dodano: 04 cze 2014, 16:11 --
Jeszcze jedno pytanie, jaki powinien być warunek żeby EA nie otwierał więcej niż jedną parę z okreslonym magic numberem, ale zeby jednak otworzyl druga(inna) z tym samym magic, i zeby mogl otworzyc taka sama z innym magic.
-- Dodano: 04 cze 2014, 16:09 --
-- Dodano: 04 cze 2014, 16:11 --
Skype marcinmc92
-
- Pasjonat
witam,
potrzebuję kod do funkcji, która zwraca liczbę otwartych lotów short, long oraz razem dla symbolu na którym działa.
potrzebuję kod do funkcji, która zwraca liczbę otwartych lotów short, long oraz razem dla symbolu na którym działa.
Proszę
Nie liczy oczekujących.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Czy jest możliwość określenia wymiaru tablicy przez zdefiniowaną wczęsniej zmienną?
Bo w ten sposób wywala mi "invalid index value"
Edit:
znalazłem odpowiedź,
szczęśliwym zbiegiem okoliczności potrzebowałem tylko jednego wymiaru macierzy zależnego od zmiennej, w takim przypadku trzeba przetransponować macierz i skorzystac z jednowymiarowej funkcji ArrayResize działającej na pierwszym wymiarze macierzy
Kod: Zaznacz cały
int p=2;
double M[2][p] ;
Edit:
znalazłem odpowiedź,
szczęśliwym zbiegiem okoliczności potrzebowałem tylko jednego wymiaru macierzy zależnego od zmiennej, w takim przypadku trzeba przetransponować macierz i skorzystac z jednowymiarowej funkcji ArrayResize działającej na pierwszym wymiarze macierzy
Kod: Zaznacz cały
int p=2;
double M[][2] ;
ArrayResize(M,p);
Cześć, wiecie może skąd mogę zdobyć dane do testów? Satysfakcjonujące byłyby dane 5minutowe (high-low-open-close) z ostatnich 5 lat dla EURUSD. Czy znacie jakieś dobre źródło, najlepiej bezpłatne? Skąd bierzecie dane do swoich testów?
Dawno już się tym nie zajmowałem, ale pamiętam, że jak uczyłem sie kiedyś pisać proste EA, to ta sama strategia, w tym samym okresie na danych od dwóch brokerów uzyskiwała różne wyniki.
Dawno już się tym nie zajmowałem, ale pamiętam, że jak uczyłem sie kiedyś pisać proste EA, to ta sama strategia, w tym samym okresie na danych od dwóch brokerów uzyskiwała różne wyniki.
Dokładnie.
A do MT4 można zaimportować do testów przy pomocy bezpłatnego TickStory lite: http://www.tickstory.com/
Btw, czy ktoś może ma pobrane dane M1 z Ducasa? Ściągam już 6 godzin i mam całe 5%. W tym tempie to mnie kolejny weekend zastanie.
Jak ściąganie?paki pisze:Btw, czy ktoś może ma pobrane dane M1 z Ducasa? Ściągam już 6 godzin i mam całe 5%. W tym tempie to mnie kolejny weekend zastanie.
Chyba za bardzo długi okres ściągasz?
10 lat, przy 20% wyskoczył błąd i całość szlag trafił