Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

to takie tylko małe nieporozumienie :)

Przed zamknięciem rynku w piątek jeszcze kupiłem EU i sprzedałem GU.
Momenty wejścia zaznaczone, także zobaczymy jutro jak i czy "zripeintuje" oraz do ilu pipsów się "rozjedzie".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Mam pytanie :

Chodzi mi o to czy mianownik jest ważniejszy czy licznik w parach ; czy to ma jakieś znaczenie czy usd jest w liczniku czy w mianowniku

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Pitmaster pisze:Mam pytanie :

Chodzi mi o to czy mianownik jest ważniejszy czy licznik w parach ; czy to ma jakieś znaczenie czy usd jest w liczniku czy w mianowniku
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale wiem, że właśnie na zamkniętej piątkowej transakcji mam +24 pipsy i widać niezły repaint.

Zobaczę rano jak zachowała się para USD/CHF i USD/JPY, bo na nich mam odpowiednio L i S.

Dodano po 12 godzinach 4 minutach:

Wspomniane L i S zamknięte na ładnym plusie, później poszło S na EU i L na GU.

Jak podliczyłem to od czwartkowego późnego popołudnia do dzisiejszego przedpołudnia ugrałem +374 pips. Gdy kursy się jeszcze bardziej rozjeżdżały dokładałem pozycje. Maksymalny drawdown jaki zauważyłem wyniósł "ledwie" 80 pipsów przy otwartych 14 pozycjach łącznie L i S.

Na chwilę obecną jestem pod wielkim wrażeniem. 8)

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

A to i ja z nudów pokaze moje pierwsze wejscie :) i to odrazu zyskowne :)

pozdrawiam Łukasz

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Ale zajecie przeciwnych pozycji na EURusd i GBPusd nie rozni sie niczym od zajecia pozycji na GBPeur.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

trzycenty pisze:Ale zajecie przeciwnych pozycji na EURusd i GBPusd nie rozni sie niczym od zajecia pozycji na GBPeur.
Teoretycznie matematycznie tak, ale praktycznie nie do końca.

Różnica jest chociaż taka, że przy dwóch parach mamy hedga, jedną parę zabezpieczoną w jakimś stopniu drugą. Poza tym wiadomo, w którym kierunku zawierać transakcje.

Ale można spróbować zagrać na E/G gdy np. mamy wskazanie, że powinien być L na E/U i S na G/U.

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Ej, no wlasnie nie. Wszystko sie sprowadza i tak tylko i wylacznie do tego gdzie pojdzie GBPeur.

A co jest wskazaniem Magictrader, o ktorym mowisz?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

trzycenty pisze:A co jest wskazaniem Magictrader, o ktorym mowisz?
Wskaźnik, który jest na początku tematu i to co z niego można wyczytać.

Na razie wolę nie kombinować bo jestem zadowolony z wyników. Zobaczymy jak wszystko potoczy się dalej. Dzisiaj udało się zarobić 93 pipsy i mam jeszcze L na EU i S na GU - straszna stagnacja od południa, czekam na to co z tego wyjdzie.

E/G powinno pójść do góry.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

a jak sobie radzisz z repaintami tego wskaźnika? zrób sobie zoom w mt4 na maxa a później go oddal i zobaczysz jak wykres tego wskaźnika przesunie ci sie na wykresie. Chyba to zauważyłeś?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Baby FaceKiller pisze:a jak sobie radzisz z repaintami tego wskaźnika? zrób sobie zoom w mt4 na maxa a później go oddal i zobaczysz jak wykres tego wskaźnika przesunie ci sie na wykresie. Chyba to zauważyłeś?
Tak zauważyłem, nie przeszkadza mi to za bardzo, bo gdy repaintuje na niekorzyść to otwieram dodatkowe pozycje.

Znalazłem też inny ciekawszy wskaźnik (z Forex Factory), który mniej znacząco repaintuje, a dla wszystkich zainteresowanych polecam ten temat:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=85097

W tej chwili mój sposób zawierania transakcji jest bardzo prosty, patrzę na wskaźnik na M5, gdy różnica kursów jest około 30 pipsów wchodzę. Jak zaczyna się zwiększać to dokładam pozycje i czekam na przecięcie kursów.

Na forum FF poprosiłem jednego z forumowiczów o napisanie alarmu do tej strategii, wtedy będzie się jeszcze przyjemniej trejdowało, bo w tej chwili jest to tylko możliwe gdy można spoglądać na monitor stosunkowo często.

ODPOWIEDZ