Zwykły scalping...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Re: Zwykły scalping...

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

ale co ty grajac na m1 opierac sie bedziesz na h1 ? widzisz ze na m1 leci to po co ci h1 ? co zobaczysz na h1 z m1 ze pare ostatnich h1 jest spadkowych a co cie interesuje grajac na m1 co bylo tydzien temu czy dwa tygodnie temu, jak to sie ma do twojego myslenia o kierunku lokalnym pokazales wykres na 20 dni w tyl i jesli bys na niego popatrzyl wczesniej ty bys shorta zagral zamiast longa, dadas za bardzo odbiegles od tego co grales na poczatku to cie zniszczy

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

hhhllllh pisze:ale co ty grajac na m1 opierac sie bedziesz na h1 ? widzisz ze na m1 leci to po co ci h1 ? co zobaczysz na h1 z m1 ze pare ostatnich h1 jest spadkowych a co cie interesuje grajac na m1 co bylo tydzien temu czy dwa tygodnie temu, jak to sie ma do twojego myslenia o kierunku lokalnym pokazales wykres na 20 dni w tyl i jesli bys na niego popatrzyl wczesniej ty bys shorta zagral zamiast longa, dadas za bardzo odbiegles od tego co grales na poczatku to cie zniszczy
Nie, shorta bym grał u góry, tam gdzie na H1 czerwono jest.
To, że patrzę na M1 nie znaczy, że scalpuję.
Scalping mnie nie interesuje.
Mnie interesuje czyste 20 Pipsów per trade.

Dokładnie, to taki trejd jak ostatni z tych tutaj, to jest mój ideał.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 15:12 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

JAREK67 pisze:[
Precyzyjny SL to dobre dla młodzieży, której życie jeszcze nie zszargało nerwów. :wink:
Nie zgodzę się Jarku, precyzyjne SLe są OK, jeśli masz setup który je wyznacza, a nie sam z d..y określisz jego wartość. Szeroki SL daje fałszywe poczucie bezpieczeństwa, cena juz dawno poszła w przeciwnym kierunku, a my zamiast analizować wykres, modlimy się byle nie wycięło SLa.
Wiem że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele :wink:

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Dadas i tak Ci kibucuje, po prostu martwi mnie to co ostatnio pokazujesz, wybiorcze screeny i odmienny tok rouzmowania wzgledem poczatku, mam nadzieje ze wiesz co robisz i zaprowadzi Cie to do gor zlota dla mnie po prostu sie zgubiles i na nowo szukasz sposobu na siebie.

Dadas ale ten ideal to nic innego jak kreska na ostatnich minimach ktore byly wsparcie zostaly przebite i zostaly oporem ty tam wszedles, tam nei trzeba setek wskaznikow srednich i niewiadomo czego jeszcze a zwykles obserwacji ruchu ceny LL LH LL LH LL LH to co bylo LL stalo sie LH i tam wszedles no zobacz na ten trejd na czystym wykresie wywal to wszystko i zobacz to nie sztuka sztuka jest znalesc rynek ktory czystotrenduje w danym czasie

cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 15:20 przez hhhllllh, łącznie zmieniany 1 raz.

Dadas

cajto pisze:
JAREK67 pisze:[
Precyzyjny SL to dobre dla młodzieży, której życie jeszcze nie zszargało nerwów. :wink:
Nie zgodzę się Jarku, precyzyjne SLe są OK, jeśli masz setup który je wyznacza, a nie sam z d..y określisz jego wartość. Szeroki SL daje fałszywe poczucie bezpieczeństwa, cena juz dawno poszła w przeciwnym kierunku, a my zamiast analizować wykres, modlimy się byle nie wycięło SLa.
Wiem że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele :wink:
Ogólnie, Cajto masz rację.
Ja na to patrzę z innego punktu widzenia.
SL dyktuje rynek/wykres.
Jeżeli chcę wejść np. w Longa, a SL do trendu Bear widzę zbyt daleko, tzn.
nie mogę uzyskać 1-2%, to nie powinienem wchodzić.
Lub popatrzeć gdzie jest SL do trendu Bull, gdybym wchodził w Short.
Jak jestem po środku, to nie gram.

Dadas

hhhllllh pisze:Dadas i tak Ci kibucuje, po prostu martwi mnie to co ostatnio pokazujesz, wybiorcze screeny i odmienny tok rouzmowania wzgledem poczatku, mam nadzieje ze wiesz co robisz i zaprowadzi Cie to do gor zlota dla mnie po prostu sie zgubiles i na nowo szukasz sposobu na siebie.

Dadas ale ten ideal to nic innego jak kreska na ostatnich minimach ktore byly wsparcie zostaly przebite i zostaly oporem ty tam wszedles, tam nei trzeba setek wskaznikow srednich i niewiadomo czego jeszcze a zwykles obserwacji ruchu ceny LL LH LL LH LL LH to co bylo LL stalo sie LH i tam wszedles no zobacz na ten trejd na czystym wykresie wywal to wszystko i zobacz to nie sztuka sztuka jest znalesc rynek ktory czystotrenduje w danym czasie

cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Obrazek

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

hhhllllh pisze: cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
To co napiszę, to banał który pewnie juz nie raz słyszałeś.

Najpierw strategia, żeby zarabiała i pasowała do twojego "ja", później setki godzin testów Live na DEMO, jeśli są efekty, atak na REAL (tylko nie sklep :wink: ), jeśli tam nie idzie, to wina jest po stronie tradera i jego psychiki :arrow: powrót na DEMO.
Trzeba rozumieć co i dlaczego się gra, że nie jesteśmy maszyną, czasem zagramy babola i będzie SL, że to jest część gry i nie powinna ona wpływać na finalny wynik, bo nasz MM i cała strategia jest in plus, więc nie wpadamy w panikę tylko dalej gramy swoje.

Jak mówiłem, same banały :lol:

Sorry Kulfon za ten OT.

Dadas

cajto pisze:
hhhllllh pisze: cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
To co napiszę, to banał który pewnie juz nie raz słyszałeś.

Najpierw strategia, żeby zarabiała i pasowała do twojego "ja", później setki godzin testów Live na DEMO, jeśli są efekty, atak na REAL (tylko nie sklep :wink: ), jeśli tam nie idzie, to wina jest po stronie tradera i jego psychiki :arrow: powrót na DEMO.
Trzeba rozumieć co i dlaczego się gra, że nie jesteśmy maszyną, czasem zagramy babola i będzie SL, że to jest część gry i nie powinna ona wpływać na finalny wynik, bo nasz MM i cała strategia jest in plus, więc nie wpadamy w panikę tylko dalej gramy swoje.

Jak mówiłem, same banały :lol:

Sorry Kulfon za ten OT.
No właśnie!!!
I ja to właśnie robię.
Robię strategię pod moje ja.
I testuję ostro.
Aż mi będzie wychodzić zadowalająco.

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

cajto pisze: Sorry Kulfon za ten OT.
Nie ma problemu, piszta panowie ile chcecie :>
Dokoncze piwko i spróbuje ogarnąć coście mi tu dzisiaj za wiedze przyniesli :564:

przede wszystkim musze dopracować system o brakujące w nim elementy. Bo to tak naprawdę składak ;) Potem moze wykorzystam sierra chart do sprawdzenia czy to się trzyma całości ;)
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Dadas

Wracając to tematu Edka, to dokładnie jest to co mówiłem.
Gruby powycinał to co chciał, i do góry powrócił.
Obrazek
I nie mówcie mi, że ja coś wymyślam, bo cała akcja nadal się odbywa wewnątrz tej dużej świecy wzrostowej po lewej.
To są te same zlecenia.
Zrozumcie wreszcie jak działa ten rynek.

ODPOWIEDZ