Zwykły scalping...
Re: Zwykły scalping...
ale co ty grajac na m1 opierac sie bedziesz na h1 ? widzisz ze na m1 leci to po co ci h1 ? co zobaczysz na h1 z m1 ze pare ostatnich h1 jest spadkowych a co cie interesuje grajac na m1 co bylo tydzien temu czy dwa tygodnie temu, jak to sie ma do twojego myslenia o kierunku lokalnym pokazales wykres na 20 dni w tyl i jesli bys na niego popatrzyl wczesniej ty bys shorta zagral zamiast longa, dadas za bardzo odbiegles od tego co grales na poczatku to cie zniszczy
Nie, shorta bym grał u góry, tam gdzie na H1 czerwono jest.hhhllllh pisze:ale co ty grajac na m1 opierac sie bedziesz na h1 ? widzisz ze na m1 leci to po co ci h1 ? co zobaczysz na h1 z m1 ze pare ostatnich h1 jest spadkowych a co cie interesuje grajac na m1 co bylo tydzien temu czy dwa tygodnie temu, jak to sie ma do twojego myslenia o kierunku lokalnym pokazales wykres na 20 dni w tyl i jesli bys na niego popatrzyl wczesniej ty bys shorta zagral zamiast longa, dadas za bardzo odbiegles od tego co grales na poczatku to cie zniszczy
To, że patrzę na M1 nie znaczy, że scalpuję.
Scalping mnie nie interesuje.
Mnie interesuje czyste 20 Pipsów per trade.
Dokładnie, to taki trejd jak ostatni z tych tutaj, to jest mój ideał.

Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 15:12 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie zgodzę się Jarku, precyzyjne SLe są OK, jeśli masz setup który je wyznacza, a nie sam z d..y określisz jego wartość. Szeroki SL daje fałszywe poczucie bezpieczeństwa, cena juz dawno poszła w przeciwnym kierunku, a my zamiast analizować wykres, modlimy się byle nie wycięło SLa.JAREK67 pisze:[
Precyzyjny SL to dobre dla młodzieży, której życie jeszcze nie zszargało nerwów.
Wiem że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele

Dadas i tak Ci kibucuje, po prostu martwi mnie to co ostatnio pokazujesz, wybiorcze screeny i odmienny tok rouzmowania wzgledem poczatku, mam nadzieje ze wiesz co robisz i zaprowadzi Cie to do gor zlota dla mnie po prostu sie zgubiles i na nowo szukasz sposobu na siebie.
Dadas ale ten ideal to nic innego jak kreska na ostatnich minimach ktore byly wsparcie zostaly przebite i zostaly oporem ty tam wszedles, tam nei trzeba setek wskaznikow srednich i niewiadomo czego jeszcze a zwykles obserwacji ruchu ceny LL LH LL LH LL LH to co bylo LL stalo sie LH i tam wszedles no zobacz na ten trejd na czystym wykresie wywal to wszystko i zobacz to nie sztuka sztuka jest znalesc rynek ktory czystotrenduje w danym czasie
cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Dadas ale ten ideal to nic innego jak kreska na ostatnich minimach ktore byly wsparcie zostaly przebite i zostaly oporem ty tam wszedles, tam nei trzeba setek wskaznikow srednich i niewiadomo czego jeszcze a zwykles obserwacji ruchu ceny LL LH LL LH LL LH to co bylo LL stalo sie LH i tam wszedles no zobacz na ten trejd na czystym wykresie wywal to wszystko i zobacz to nie sztuka sztuka jest znalesc rynek ktory czystotrenduje w danym czasie
cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 15:20 przez hhhllllh, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogólnie, Cajto masz rację.cajto pisze:Nie zgodzę się Jarku, precyzyjne SLe są OK, jeśli masz setup który je wyznacza, a nie sam z d..y określisz jego wartość. Szeroki SL daje fałszywe poczucie bezpieczeństwa, cena juz dawno poszła w przeciwnym kierunku, a my zamiast analizować wykres, modlimy się byle nie wycięło SLa.JAREK67 pisze:[
Precyzyjny SL to dobre dla młodzieży, której życie jeszcze nie zszargało nerwów.
Wiem że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele
Ja na to patrzę z innego punktu widzenia.
SL dyktuje rynek/wykres.
Jeżeli chcę wejść np. w Longa, a SL do trendu Bear widzę zbyt daleko, tzn.
nie mogę uzyskać 1-2%, to nie powinienem wchodzić.
Lub popatrzeć gdzie jest SL do trendu Bull, gdybym wchodził w Short.
Jak jestem po środku, to nie gram.
hhhllllh pisze:Dadas i tak Ci kibucuje, po prostu martwi mnie to co ostatnio pokazujesz, wybiorcze screeny i odmienny tok rouzmowania wzgledem poczatku, mam nadzieje ze wiesz co robisz i zaprowadzi Cie to do gor zlota dla mnie po prostu sie zgubiles i na nowo szukasz sposobu na siebie.

To co napiszę, to banał który pewnie juz nie raz słyszałeś.hhhllllh pisze: cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Najpierw strategia, żeby zarabiała i pasowała do twojego "ja", później setki godzin testów Live na DEMO, jeśli są efekty, atak na REAL (tylko nie sklep

Trzeba rozumieć co i dlaczego się gra, że nie jesteśmy maszyną, czasem zagramy babola i będzie SL, że to jest część gry i nie powinna ona wpływać na finalny wynik, bo nasz MM i cała strategia jest in plus, więc nie wpadamy w panikę tylko dalej gramy swoje.
Jak mówiłem, same banały

Sorry Kulfon za ten OT.
No właśnie!!!cajto pisze:To co napiszę, to banał który pewnie juz nie raz słyszałeś.hhhllllh pisze: cajto a gdzie sa te setupy xD to wszystko jest trudniejsze niz setup sl i zarabianie ja to juz sam nie wiem co mam czasem o tym wszystkim myslec
Najpierw strategia, żeby zarabiała i pasowała do twojego "ja", później setki godzin testów Live na DEMO, jeśli są efekty, atak na REAL (tylko nie sklep), jeśli tam nie idzie, to wina jest po stronie tradera i jego psychiki
powrót na DEMO.
Trzeba rozumieć co i dlaczego się gra, że nie jesteśmy maszyną, czasem zagramy babola i będzie SL, że to jest część gry i nie powinna ona wpływać na finalny wynik, bo nasz MM i cała strategia jest in plus, więc nie wpadamy w panikę tylko dalej gramy swoje.
Jak mówiłem, same banały
Sorry Kulfon za ten OT.
I ja to właśnie robię.
Robię strategię pod moje ja.
I testuję ostro.
Aż mi będzie wychodzić zadowalająco.
Nie ma problemu, piszta panowie ile chceciecajto pisze: Sorry Kulfon za ten OT.

Dokoncze piwko i spróbuje ogarnąć coście mi tu dzisiaj za wiedze przyniesli

przede wszystkim musze dopracować system o brakujące w nim elementy. Bo to tak naprawdę składak

Wracając to tematu Edka, to dokładnie jest to co mówiłem.
Gruby powycinał to co chciał, i do góry powrócił.

I nie mówcie mi, że ja coś wymyślam, bo cała akcja nadal się odbywa wewnątrz tej dużej świecy wzrostowej po lewej.
To są te same zlecenia.
Zrozumcie wreszcie jak działa ten rynek.
Gruby powycinał to co chciał, i do góry powrócił.

I nie mówcie mi, że ja coś wymyślam, bo cała akcja nadal się odbywa wewnątrz tej dużej świecy wzrostowej po lewej.
To są te same zlecenia.
Zrozumcie wreszcie jak działa ten rynek.