EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

kant06
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kant06 »

Najczęściej 1 pips spreadu jest w między 17 a 20 godziną.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

drops pisze:Od 19 maja, z tym , że spready są zmienne, te od 1 pipsa są tylko w momencie totalnego spokoju i bezruchu
a gdy jest ruch to do ilu wzrastają?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drops »

Tak, jak opisali to na stronie, którą podałem wyżej. Np. na Edku wzrasta maksymalnie do 3 (tak naprawdę większość dnia podczas europejskiej sesji spread wynosi 2 pipsy na edku, minutę przed danymi wzrasta do 3).

Piękne natomiast jest to, ze zlecenia oczekujące można ustawić dowolnie blisko aktualnej ceny. No ale póki co gram tam w świecie demo, więc jak jest w realu z grą na dane makro nie wiem.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

tu jest link do instrukcji DealBooka:
http://64.233.183.104/search?q=cache:3S ... cd=6&gl=pl

Na podstawie rynku akcji tutaj jest rozpisane co oznaczają wspomniane zlecenia:
http://www.stopazwrotu.pl/tekst.php?tid=56

A zlecenie Główne i Zależne i OCO może wyglądać np. tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Da się jakoś w DealBooku zrobić tak, żeby nie był on na wierzchu? Chodzi mi o to, żeby mieć dostęp do paska systemowego windows bez minimalizowania DealBooka.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

kojak pisze:Witam
dziekuje bardzo za pomoc, mam jeszcze pytanie:

jezeli chce kupic zloto za 947,1 i stop lossa dac 30 pipsow nizej to w arkuszu zlecen daje:

Głowne: Stop 947,1 Kupno

stop 944,1 sprzedac (zaznaczone)

OCO (niezaznaczam)

dobrze rozumie ??

pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc
Rozumiem, że nie chcesz ustawiać zlecenia docelowego Limit, tego po którym chcesz zgarnąć swój zysk. Jednak w przypadku zleceń G&Z chyba tak się nie da. Ale możesz zawsze ustawić zlecenie Limit setki pipsów od swojego zlecenia Głównego (947,1) i wtedy też skasować zysk "ręcznie" po czym anulować zlecenia oczekujące.

Niezaznaczone OCO to wg. mnie bardziej zaawansowane narzędzie, gdyż jeżeli stawiamy na wzrosty i kasuje nam się zlecenie Limit, jesteśmy zarobieni, to wtedy pozostaje ciągle zlecenie Sell Stop, czyli obstawiamy przebicie tego poziomu w dół i dalsze spadki. Osobiście nigdy nie korzystałem z odznaczonego zlecenia OCO.

zuczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuczek »

Jak to jest z rozliczeniem podatku na Efix? Miałem kiedyś taki plan:
- zakładam rachunek w PLN z podziałem na 2 podrachunki: na jednym umiszczam 95% środków, na drugim 5%
- gram na obu rachunkach identycznie - Efix chyba umożliwia coś takiego?
- do US wykazuję zysk/stratę z podrachunku mniejszego, a o istnieniu tego większego US nawet nie wie
- z banku idzie przelew na jeden rachunek w Barclays Bank, więc nie wykryją, że mam 2 podrachunki na platformie.

Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

zuczek pisze:Co o tym myślicie?
Bardziej sie nadaje do watku o podatkach. Ale moim zdaniem lepiej grac na dwoch platformach. Np. Rozliczasz sie tylko z AM, a o koncie na Oandzie zadna kurwa nie musi wiedziec.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

zuczek
Stały bywalec
Stały bywalec

I jeszcze jedno: skoro rachnek jest w PLN, to czy upraszcza to obliczenie podatku? Biorę saldo na 31 grudnia, na 1 stycznia i różnica to dochód, od którego płacę 19% (ew. doliczam do kosztów uzyskania przychodu np. prowizje za przelew)?

zuczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Czy na Efix można ustawić trailing stop w ten sposób, aby uruchamiał się po osiągnięciu przez cenę jakiegoś poziomu, np. otwieram long po 1,5840 ze zwykłym SL na 1,5820. Po osiągnięciu poziomu 1,5880 anulowany jest zwykły SL, a uruchamia się trailing stop w odległości 30 pips, czyli na początku jest trailing stop na 1,5850, a potem "trzyma" odległośc 30 pips?

ODPOWIEDZ