blacha pisze:Zasadniczo z profesjonalnego punktu widzenia to nie widza sensu zatrudniania takich ludzi skoro wyciągają tak niski zwrot. Zasadniczo na niektórych wiadomościach można wchodzić i po 50 procent kapitału bez większego ryzyka w tym miesiącu były 3 klarowne sytuacje gdzie można było śmiało to zrobić. I spokojnie to 50 procent zarobić grając nawet bardzo ostrożnie. Oczywiście można grać i "profesjonalnie" tylko po co firma ma zatrudniać takich ludzi utrzymanie tradera kosztuje niemało. Tymczasem zwrot zysków mizerny. Ja zarządzając bankiem wolał bym te pieniądze przeznaczyć kredyty bo te mają większą stopę zwrotu. A może Pan wklei swoje profesjonalne CV w tradingu, bo chyba takie posiada ?
Naprawdę uważasz, że każda firma inwestycyjna poluje na kogoś kto potrafi podwoić konto w 2 dni, po czym wyczyścić w 2 godziny ? Jeżeli z łatwością udaje Ci się robić 50% kapitału bez prawie żadnego ryzyka od tak kilka razy w miesiącu to pozostaje mi pogratulować i czekać na pocztówkę z Dubaju. Trochę pokory czasami się przydaje, to że masz "fajną" stopkę z błędem wynikającym z sposobu naliczania zysku przez MyFxbook nie czyni Cię bezbłędnym. Nie mam zamiaru wchodzić w dyskusję na temat tego kto, ile i jak zarabia.. po prostu przyjmij do wiadomości, że przy małym kapitale takie "zabawy" bez żadnego zarządzania kapitałem nie mają wiele wspólnego ze świadomym inwestowaniem.